Hämta ägg en sommarkväll

Jag njuter av att gå ut i hönhuset och plocka in ägg på kvällen. De hoppar in på sina pinnar och sätter sig kl 20 ungefär. På dagarna går de ute fritt i hagen.
I redena ligger dagens ägg, sex stycken ofta värmda av små hönor.
Hönan Agda den minsta dvärgkochin hönan ligger och vill ruva. Hon är inte glad när vi snor äggen.
Barnen följer ofta med, vi går ut sent på kvällen, det är varmt. Jag lägger äggen i min klänning och känner mig rik. Rik på sommar, nyvärpta ägg, på doften av jasmin, på  lantlivet, mina djur och min familj.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

9 reaktioner på ”Hämta ägg en sommarkväll”

  1. Läser ju din blogg dagligen men är inte så flitig med att kommentera, ville bara tipsa om en blogg som heter fabianbolin.com. Han har en blogg om sin leukemi som han skriver om, kolla den och tycker du det verkar ok kan du ju tipsa dottern! 🌷

  2. Ser så härligt ut! Kan inte låta bli att tänka också på äggens symbolik. Den ovala formen, styrkan och skörheten i skalet. Symbolen för liv.

  3. Vilket härligt inlägg. Jag beundrar de som vågar, jag är verkligen livrädd för höns! Läste på lite om dem och äggproduktionen häromdagen, så himla häftigt!

  4. Åh vad man längtar tillbaka till landet när man ser din blogg! En dag så ska jag hamna där igen! Det är lyx med egna ägg. Du vet vem ingrid andersson är, min mamma, när vi flyttade till landet så fick vi 10+ ägg om dagen. De saknar jag! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *