Bygga staket altan

 
 
Idag var det dags att börja sätta upp staketet på altanen, det har fått vänta många år, men tillslut så händer det. Kalle har byggt färdiga sektioner inne i vår gamla skola. Stolparna har har gjort egna skal som han satt på två stycken reglar för de ska bli lite maffiga. Det fattas överliggare och lock på bilderna.
 
Om man köper färdiga stolpar så är de väldigt dyra, det här blev så mycket billigare. 
 
 
 
Allting ska målas vitt nästa år. 
 
Nu är det dags att börja förstärka altanen för snart kommer spabadet som ska stå där uppe. Vi har valt att ha det utanför dörren så Elin slipper springa i trappen. När hon är som sjukast kan hon knappt gå för sina onda leder och då blir det toppen att det står precis utanför dörren.
 
Sedan fortsätter vi med att måla huset och bygga växthus, det kommer ske lite parallellt. Jag har min rabatt som jag vill börja med och utöka ytan vid pallkragarna till det dubbla, men det beror lite på när min granne kan hjälpa oss gräva. Jag har i alla fall inget projekt just nu ute mer än att klippa buskar och såga ner träd för min sten är slut och nu ska jag börja spara till andra projekt.
 
 
Ni är många som undrar hur det är med Elin och hon mår ganska bra. Hon har tyvärr magkatarr för hennes mediciner bryter ner tarmar osv men det försvinner framöver. Idag har hon också ont i ett ben, så läkarna tycker vi ska ge en morfin dag och natt och då mår hon ganska ok.
 
Imorgon blir hon inlagd igen för högdos, ryggmärgsinjektion och stick i benet. Då har man dropp i 24 timmar och 6 liter vätska under tiden varje dygn vilket gör att man kissar en gång i timmen dygnet runt i ca 4 dagar eller längre beroende på när värdena i lever är nere på bra nivå. Elin är väldigt trött efter det och sist fick hon många biverkningar. Men vi tar alltid en dag i taget och ingen dag är den andra lik så vi riktar in oss på måndag först och främst.
 
Stort tack till alla som skriver så mycket fint, jag läser allt, men hinner inte svara er var och en. 
 
Kram Lotta
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Bygga staket altan”

 1. Det kommer att bli kalasbra för Elin med spa-badet så nära. Tänker på er o det ni går igenom – ni kommer att klara det galant!
  Kramar i massor från Övik 🙂

 2. Hej! Tycker det är så fint att ni väljer att dela er kamp mot cancer här på bloggen. Vi är många som mött sjukdomen och tyvärr många som kommer att göra det. Man lär dig mycket av det du berättar, inte minst din fantastiska inställning!
  Önskar så att din fina Elin mår bättre snart!
  Många tankar och kramar
  Åsa

 3. Stor kram från en okänd! Känner så mycket med er.
  Jag har dock aldrig varit där ni är utan på andra sidan som sjuksköterska.
  Din blogg är så målande beskrivande så ögonen tåras.
  Heja på imorgon Elin, det blir bättre!
  <3 <3 <3

 4. Hej!
  Jag beundrar dej för din styrka. När vi min familj och dotter fick reda på att hon har en kronisk sjukdom. Då hamnade jag i ett stort svart hål. Jag håller fortfarande på att försöka kravla upp ur hålet. Det som ändå känns bra är ju att just nu mår min dotter bra. Så då mår jag ju också bra, men jag oroar mej ofta över henne. Jag önskar att jag kunde, ta vara mer på livet, tiden och vända känslorna, som du skrev. Ha det gott

 5. Hej! Ser att vi är fler "Åsor" här inne (jag kommenterade första gången på Västerviksdagen), men jag vill också önska Elin och er lycka till inför veckan. Hoppas att det går så smidigt som möjligt. Kram från mig!

 6. Så fint det blir och att ha spabadet där kommer att bli toppen! Hoppas att behandlngen inte ger lika mycket biverkningar, denna gång.
  Ni finns hela tiden i mina tankar! Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *