Planteringsbord eller utekök

 
 
 
Låda & flaskor loppis, mortel Cervera, handduk Green gate
 
 
 
 
Nu är vårt planteringsbord på plats eller utekök.. vad vi nu ska kalla det..vi kommer använda det som både och. Jag är så himla nöjd..att kunna göra något så fint för en liten peng det känns toppen. Inspirationen till detta kök kommer framförallt från Leila, men också alla underbara bloggar jag besöker varje dag. Jag plockar idéer överallt och så låter jag min man bygga och måla. Han kompletterar ofta med något praktiskt ide som han kommer på.
 
Knoppbräda Tradera, Skylt butik i Smögen, måladträlåda loppis,
melamintallrikar Elsas hem, lykta Whalter & co
 
 
 
Planteringsbordet är placerat vid trädgårdslandet nära poolen. Ett komplement när vi vill laga mat vid poolen eller ta hand om grönsaker osv. Jag har tänkt att kunna stå där när vi ska plantera eller göra något när man får lov att skita ner.
 
 
Vitträlåda loppis, nummerskylt loppis
 
 
Zinklåda att förvara jord i, spade Ica
 
En gammal korg får vara samling för trädgårdsavfall,
trälåda från butik som ej finns längre
 
 

 

Stommen har vi byggt, bänkskivan är en gammal dörr som min man har byggt ett bakstycke till och fäst i gångjärnen till dörren. Krokar har vi satt upp runt om för att kunna hänga saker. Vi äger en gammal skola och där finns en skatt av saker att hämta som krokar och hyllor m.m.

 

 
 
Bänkskivan täcker en stor del av bänken så jag tänker mig att jag kommer kunna ställa saker där under när det blir regn. Idag har jag stått där och tappat upp min flädersaft…den blev super god.

Lykta från loppis

 

 
Det bästa med en sådan bänk är all förvaring..jag gillar lådor att lägga saker. Lådor och korgar är antingen från loppis eller ladugården. Allt som allt har jag handlat saker för ca 400:- ..det flesta hade vi hemma. Min man är nöjd med att många loppisfynd nu är samlade mer på ett ställe…jag är nöjd över att ha en bänk där jag får skräpa ner när jag jobbar.


Träkorg för flaskor lokal butik som ej finns mer


Det är lustfyllt att få stå ute när man gör något tycker jag..nära naturen. Hoppas nu bara att det blir en fortsatt skön sommar så att jag får använda min bänk.Efter allt jobb idag så hoppade jag i plurret och under tiden började regnet sakta falla..så nu kan jag med ro vara inne och pyssla igen. Jag är väldigt sugen på att baka…jag är inte den som trivs med att sitta still..förstå mig rätt. En del människor som inte känner mig tror att jag är en stressad människa. Men jag finner glädje och lust i livet av att få vara kreativ och arbeta med mina händer..min man är likadan. Sedan emellanåt tar vi dagar då vi bara är eller åker iväg.
Det är så lyxigt med semester..känns som att jag redan har fått göra och uppleva så mycket denna sommar och så har jag fortfarande 4 veckor kvar och en resa till Rhodos.

 
Jag är så tacksam över mitt liv, över min man som hjälper mig så mycket med mina drömmar…idag har han startat en nytt projekt som han har drömt om att göra länge. I vår stora ek på tomten ska bli en trädkoja till barnen..ca 1.5 * 2 m så att barnen kan sova där.
 
 
En dotter och son väntar med spänning. Hans projekt brukar bli större än vad det är tänkt från början..så vi får se hur det går. Vi har massor av idéer hur det kan se ut ..delar ska vi ta från vår gamla dåliga lekstuga..visar bilder framöver..egentligen har vi en massa annat att göra, men min man jobbar på sådant som ger glädje..då kommer energin även till saker som är mindre kul som att måla garage.
(Tack pappa som är i Dalarna och fyndar på loppis till mig & läser min blogg varje dag..hoppas du hittar något fint..vi ses snart. Ta hand om dig..)

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

30 reaktioner på ”Planteringsbord eller utekök”

 1. Du har verkligen idéer. Det blev jätte fint. Ja håller med om att man vill ha en bänk där man får skräpa ner med jord, inte så uppskattat i köket på diskbänken…

  Kramar Josefin

 2. Hej Lotta!
  Vilken tur du har som har en man som gör allt det där…
  Vilken bänk det blev!

  Ser helt klart spår av Leila, och det är så snyggt!!!!!

  Utekök och planteringsbänk av rang!
  Och så alla fina grejer att fylla det med som du har!
  Allt beröm åt den snickrande mannen också!

  Kram Mariette

 3. Et kjempekoselig utekjøkken!!
  Kan godt skjønne du er fornøyd med dette og du kommer nok til å kose deg her:o)
  Ha en fortsatt fin sommer:o)

 4. Du har så himla fint och är så bra på att ta bilder! Jag njuter varje gång jag går in på din blogg och naturligtvis har jag röstat på din blogg som den bästa…
  Man förstår nästan när man ser din blogg att du inte gillar att sitta still, för hur skulle du annars kunna hinna fixa och dona allt?! Du är en stor inspirationskälla! Tack!

  Kram, C

 5. O här sitter man som vanligt o bara njuter av dina vackra bilder. Jösses vilket underbart planteringsbord/utekök ni gjort. Vad härligt att stå där o fixa o dona. Hoppas att ni kommer att få använda det mycket i sommar.
  Ha det gott.
  Kram Carina

 6. MMMMMM vad fint. Jag vill också ha. Man kanske kan bygga ett pyttelitet även på en liten uteplats… ska fundera på den saken. Vi skulle ha en perfekt platsom det bara fanns någonstans att göra av våra cyklar så vi slapp ha dom på uteplatsen.

  Hoppas du har en underbar kväll. Kram/Veronica

 7. Hej allra sötaste Lotta!
  Jag sitter här helt hänförd över dina vackra bilder! Vilket härligt utekök ni gjort…suck!

  Leila, släng dig i väggen säger jag bara, Lotta is our new hero;)

  Vilket härligt projekt till barnen din händige man påbörjat, ska bli spännande att få se mer av det här på bloggen:)

  Ha en sköön söndag,
  kram Jenny

  PS Var inne o röstade igen!

 8. Såg jätte fint ut! Härligt att ha en plats där man får skita ner lite också!:)
  Härligt också med en man som ställer upp och hjälper dig med alla idéer.
  Ska bli kul att se trädkojan sedan!
  Kram

 9. Hej!
  Jag kan inte riktigt med ord beskriva hur enormt duktiga och finurliga som jag tycker att ni är …det är en ära att få sitta och beundra allt i din blogg.
  Trädkoja…det är en dröm som jag tror du delar med många av oss andra, det blir nog kanon. Må så gott :O)

 10. Jisses, så fint! Inte behöver du väl nån skylt som uppmanar till att njuta varje minut! Det kommer väl automatiskt när man har så fina omgivningar! Supefint! (Finare än Leilas!) kram och fortsatt trevlig helg!

 11. Åh, så snyggt det blev!!!!
  Tänk vilken skatt ni har i skolan. det måste vara kul att kunna ta saker därifrån och göra nya härliga projekt av dem 🙂

  Kram Mari

 12. Åhhhh vad fint det blev!
  Blir så sugen och inspirerad varje gång jag kollar på din blogg!!
  Idag sa jag till min man att jag önskade mig en lika dan ute dusch
  som du har i fördelsedags present – så vi får se hur det går med det:)
  Han är ju tyvärr inte händig så han får väl köpa en färdig :))
  Ha en underbar söndag!
  Kram
  Lina

 13. Hej hej Lotta och än en gång tack för allt du delar med dig av i din härliga blogg – fina och härliga bilder och såå inspirerande texter! Jag känner igen mig i massor – jag varken KAN eller VILL sitta still speciellt ofta eller länge. Ja men idéer och projekt trängs ju i huvudet och jag vill fixa och greja!! =)
  Ha det så bra! Kram Krista i Bollnäs

 14. Så fint planteringsbordet blev…ni bor såå otroligt vackert…ska med spänning se hur er trädkojja tar form…vi har med en trädkojja på tomten…men vi har inte så höga träd än…så det blide en specialare!!!!

  Kramis Millis♥

 15. Jättefint! Vi har ju också byggt utekök men kruxet är det där med regnet. Tar ni in alla saker på kvällen eller hänger ni över något? Man vet ju aldrig när det börjar regne menar jag. Jag har itne ”stajlat” vid vårt eftersom jag inte kimmit på hur vi ska regnskydda. Vi har skydd framtill så där är ingen fara med på sjävlva bänken????

  Kram!

 16. Men åhhhh, vilket fantastiskt utekök!!!
  Helt otroligt alltså!
  Nu blev jag djupt imponerad- sååå snyggt!!!!

  Ang röstning på din blogg- DET gör jag! 😀

 17. Så tjusigt! Jag har bara balkong så något utekök finns det inte plats för för min del tyvärr. Jag får nöja mig med att njuta av de fina bilderna du tagit istället, och det är ju inte fy skam det heller! Ha det fint och lycka till med trädkojan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *