Nu värper de

 
Tallrik här 
 
Äntligen har hönsen börjat värpa lite ordentligt. Både kochinhönsen och kindahönorna värper nu och igår plockade jag in 6 ägg. Lycka! Det känns så roligt att traska ut till hönshuset och titta i redena om det ligger några ägg där. De är små och söta, så man får äta 3 till frukost. Nu när jag ser dessa blir jag sugen på att baka något istället.
Idag ska jag försöka komma ut på en springtur innan det är dags att träffa lite vänner och en tur till Ikea.
 
 
Kram Lotta
 
Mer om höns hittar du här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

16 reaktioner på ”Nu värper de”

 1. Ulrika Persson

  Det där med hönsen och äggen känner jag igen 🙂 Hade egna höns och kalkoner för några år sedan och saknar det än.. Bor annorlunda idag men man får ju ha några höns även i en "vanlig" trädgård så kanske….. Ha en härlig dag fina du.. Kram

 2. Hej, Mina föräldrar har höns som börjat värpa oxå. Tystnaden som är på landet (förutom naturliga ljud som höns gal mm) är något jag började uppskatta först när jag flyttade till egen lgh. Här kör bilarna utanför hela tiden. Ha det gott och se gärna min nyöppnade blogg på engelska. 🙂
  zacknorell.blogspot.se

 3. Hej!
  Superfin blogg 😊 Hoppas att din jul och nyåret har varit strålande bra 😊
  Kika gärna in på min nystartade blogg där jag kommer skriva hur det är att köpa hus på landet som ung tjej och ge tips och inspiration om inredning, renovering, lantlivet och mycket mycket mer 😊
  Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *