Att vara nöjd

 
Jag tror min hjärna går på högvarv med att tänka omkring livet varje dag. Jag har funderat en del på det där med att vara nöjd, nöjd med det man har och vart man är i livet. Sedan Elin blev sjuk så är jag ännu nöjdare med livet. Jag har varit en ganska rastlös person som vill mycket, men just nu är jag väldigt nöjd med att bara få leva. När jag tänker på människor som jag beundrar så är det just dem som går sin egna väg som inspirerar mig, som kör sitt race och som inte jämför sina liv med andra. Ibland träffar jag människor som har koll på allt och alla och måste veta vad de gör, köper, åker osv och jag brukar undra hur hinner man det? Hur orkar man lägga tid på att veta allt om andra? Jag har så fullt upp med mitt liv så vem orkar bry sig vad alla andra gör.
 
Jag försöker verkligen jobba på det där att vara glad för det vi åstadkommit, det vi har och vart vi är på väg. Det inte alltid så lätt för vi blir påverkade av reklam och vad andra människor gör. Jag brukar tänka att man kan få inspiration av andra, men ändå gå sin väg. Att vara nöjd är verkligen en konst.
 
Ha nu en skön dag! Jag ska köra barn och ut och gå med min bästis. 
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

17 reaktioner på ”Att vara nöjd”

 1. Mitt problem är nog att jag tänker för mycket.. så att huvudet blir alldles snurrigt. I synnerhet perioder då det blir för mycket.
  Så det låter så klokt i att kunna landa.
  Det är ju det livet handlar om, det vet jag ju med så himla väl. Det är nog det att jag har svårt att hänga med i tempot som råder…
  Take care o ha en fin onsdag!
  Kramar Anna

 2. Så sant ! Att fånga dagen göra något bra av din egen dag ! Själv gjorde jag det med löpning som jag älskar❤️ Inget jag känner som ett tvång:) Men vi har alla olika förutsättningar i livet får vi inte glömma bort! Sen lever vi i ett samhälle idag där vi matas av tex. Reklam bloggar TV Magazin m m det gäller att ha en sund inställning till det! Jag är inte bättre själv stundtals då jag älskar allt det vackra ( dessutom kvalité är ett måste) så klickas det hem både det ena och det andra! Jag är också självklart oerhört tacksam över Livet och allt det vackra💕😊

 3. Jag har funderat många gånger på val vi gör i livet! (Apropå att vara nöjd) Tex att skapa behov som igentligen inte finns …återigen tex när vi öppnar datorn och får syn på saker som får❤️ att slå ett extraslag och ett wow vad är det som styr våra behov då igentligen ???😊 här är en som också reflekterar över Livet i stort och smått ! Bra att göra emellanåt och alldeles livsnödvändigt om ni frågar mig! Kram ( gillar dig Lotta som varvar flärd med kloka ord)

 4. Vad härligt att höra dina tankar och jag önskar att alla kunde tänka som du.
  Leva här och nu och släppa all nyfikenhet, avundsjuka mm.
  Ha en fin dag hemma.
  Kram till dig Lotta och de dina <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *