När hon har ont

Jag går nästan sönder när du har ont. Inat var en sådan natt när du har ont. När droppet du fick igår gör som det känns som en hammare slår dig i benen på natten. Du gråter, skriker, gnäller och kräks av smärta. Du får morfin och vi vet att vi måste hålla oss lugna. Vi sätter oss tillsammans vid tv:n slår på en gammal One Direction konsert för att skingra tankarna. Du har ont i magen också, kan nästan inget äta om dagarna och man tror att de blåser du fått i munnen efter förra veckans högdos finns ända ner i tarmarna. Det känns förjävligt när du gråter av smärta, men vi tar en minut i taget, väntar att morfinet ska ta bort smärtan och pratar bort några timmar. När små barn får det droppet så finns det barn som har så ont så de slutar gå, så vi förstår att du lider. Du måste ta dem ofta, annars dör du. Det är biverkningarna som gör dig frisk, förjävligt att behöva gå igenom allt bara för att bli frisk från leukemi.
Tillslut släpper det av, efter två timmar börjar du bli trött. D har fått tillbaka din andning. Vi kan sova igen och pappa och jag kan andas ut att du inte har ont. Känns som vi suttit hela natten. Jag hatar när du har ont. Ditt hb är lågt nu också och du har ingen färg i ansikte och händer. Blod kommer behövas fyllas på i veckan.
Idag blir det inte mycket gjort, men det är inte så viktigt. Det enda som betyder något är att vi får en dag hemma utan smärta. Allt annat kan vänta…..
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

50 reaktioner på ”När hon har ont”

 1. Vad finns för mig att säga? Det finns inga ord som gör rättvisa för det jag känner för och med er!
  All världens kärlek vill jag ge❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 2. FUCK CANCER!!!
  Biverkningarna av de behandlingar man får tar så hårt. Det är för jävligt att Elin ska behöva lida på det här viset. Lotta, ni gör så rätt, i det här läget är det kärlek och ännu mera kärlek som räddar förnuftet och skapar viljan att kämpa.
  Stor kram till er alla!
  L

 3. Blir så ledsen när jag läser det här😢. Det är så många som är drabbade av den här sjukdomen runt om kring oss. Alla inlägg du skriver om hur det här känns och påverkar er är ändå fint att få ta del av. Känner att det inte finns så mycket kring det här ämnet och inte på det viset du skriver. Om du eller ni orkar så tror jag att alla inlägg ihop skulle kunna bli en ny bok. Tror många skulle må gott av att läsa dina inlägg om man själv på något vis är drabbad. Stor styrkekram till er från värmland❤

 4. Blir så berörd av allt ni går igenom, beundrar dig och hela familjen. Ditt sätt att skriva om allt det svåra ger tankeställare och styrka till oss andra. Önskar er allt gott på den tuffa resan, kärlek och kramar till er ❤️❤️❤️❤️

 5. Håller andan när jag läser detta, och blir alldeles tom. Tänk vad många som skall gå igenom detta h****e. Kämpa på! En dag närmare friskhet. Kram

 6. Jag finner inga ord…känner hur tårarna fylls i ögonen när jag läser ditt inlägg..kärlekskramar skickar jag till er alla <3
  Kram Åsa

 7. käraste käraste Lotta, så tungt. Men ni vet ju allt om det här nu, vad som lindrar och varför det blir som det är. Kunskap är trygghet. Ta hand om varann!
  (och lyssna inte pä det där med k.silver o annat bjäfs)Kram Milla

 8. Kram till er! En sekund, en minut, en timme, en dag närmare att Elin blir frisk, men såå jobbig väg…har sett det på rätt nära håll… Ni klara det, jag vet det❤️

 9. Åh, stackars lilla Elin! Tänk om man kunde "ge bort" smärta, då skulle jag kunna ta lite för att Elin ska slippa den. Och du skriver så vackert, du berör och du lär oss läsare så mycket. Många kramar till er alla!

 10. Det är med sorg jag läser det du skriver, det gör ont att läsa om den smärta er dotter uthärdar. Ni kämpar på och ni gör det så bra för henne och du och din familj verkar så oerhört starka i det här. Kram

 11. Många varma kramar till er. Tack för att vi får följa med på er resa💕 känner så med er i allt detta! Hoppas att det lättar för Elin och att hon får må bättre snart. ❤️✊🏻

 12. Tänker på er och önskar att Elins smärta kunde portioneras ut i alltet och därmed låta henne få vila. Tack för att du delar ert liv med mig och alla andra. Er historia öppnar världen på ett annorlunda sätt och det där som förut var så stort och svårt kan nu sväljas bort allt oftare. Stor kram till dig och familjen.

 13. Tårarna bränner i ögonen när jag läser ditt inlägg. Att hitta tröstande ord känns omöjligt. Det är jobbigt nog när man själv har ont, men när ens barn lider känner man sig hjälplös.
  Ni är så otroligt starka och jag vet att Elin kommer att bekämpa cancern.
  Massor av styrkekramar till er! <3

 14. Det gör så ont i mig! Hur ska det då inte kännas för er anhöriga, för att inte tala om henne själv! Tänk om vi alla som läser, följer och delar er jobbiga helvetiska resa kunde bära en liten del var av hennes smärta! Kramar till er alla!

  Lena

 15. Jag blir alldeles tårögd när jag läser ditt inlägg. Tänker så bra att du orkar skriva om det. Det ger ~fucking cancer~ ett ansikte. Stor styrkekram till dog och hela din familj!

 16. Läser och gråter… Önskar så att det fanns några ord som kunde trösta, hjälpa och ge styrka…
  Har en dotter i samma ålder och dina ord gör verkligen att man tänker efter och tänker på att ta vara på det man har och vara rädda om varann💗.

 17. Tårarna rinner och stor klump i magen…
  Är med er i det här på avstånd vännen..
  Mitt hjärta blöder för er.
  En bit i taget….varje bit är ett steg mot ett frikst liv.
  Stor stor kram….
  Katarina

 18. Hamnade här av en slump och såg din rubrik ,när hon har ont. Vill bara visa en medmänsklig tanke till din familj, beundrar ditt mod att skriva, Kan inte på långa vägar sätta mig in i den jävulska situation ni är i, lider när jag läser det du delar. Jag har en sjuk dotter i anorexi, men inte på långa vägar så hotande sjuk som er. Alla goda önskningar till er och tack för att du vågar dela, det är starkt i en sån livskris som ni har. Kärlek till er !

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *