Hur ser framtiden ut…

Först och främst vill jag säga att ni är så otroligt fina, mina bästa läsare!!  Jag älskar er och är tacksam att ni finns i mitt liv. Ni tänker mycket på oss, ni skickar presenter, skickar meddelande skrivef massor av snälla rader här osv. och jag har hört att Mariadöttrarna på Omberg har med oss varje dag i sina böner osv. Ni är fantastiska!
Så undrar ni mycket hur vi har det och hur vi tänker inför framtiden.
I vanliga fall har vi massor av drömmar och framtidsplaner, men när man har ett barn i cancer så blir det bara stort att få ihop vardagen. En dag utan att Elin har ont är en bra dag. Då hon kan äta, duscha, klä på sig själv, vara ute i trädgården tex. Att åka iväg är i vårt liv just nu en extra bra dag, så sjuk är hon. Vi vet aldrig vad det blir för dag, alla dagar ser olika ut. Varje medicin/dropp/injektion hon får ger biverkningar. Man vet aldrig vad som väntar. Elin ska ha behandlingar varje vecka i stort sett till augusti nästa år och sedan tabletter och stick i ryggen varannan månad.
Vi försöker dela på oss och hjälpas åt så man kan ha sina egna intressen. Om Elin är hemma och ändå bara sitter och tex tittar på film eller sover så passar vi på att göra saker här hemma. Eftersom vi är knutna till hemmet mycket så kommer vi fortsätta med våra projekt i trädgården och på huset. Det är ju en avkoppling för oss att komma ifrån och samtidigt får vi lite gjort här hemma. Min man har sedan Elin blev sjuk sagt ifrån om att jobba utomlands, vi kanske pröver det i höst. Jag har valt att åka på väldigt få reportage för tillfället men kommer göra det när jag känner att det finns möjlighet. Har massor av jobb på datorn att jobba med efter sommaren. Vi får båda ha VAB under 2.5 år och det känns bra och båda vill vara med till hundra procent i hennes sjukdom.
Jag ser på det som att vård av barn är en del av mitt nya jobb. Att vårda henne och att göra det så bra som bara går. Hon och lillebror ska ha den bästa vardagen utifrån det liv vi kan leva nu. När man får ha sina egna intressen och får komma bort ibland så orkar man. Jag känner mig väldigt stark i både kropp och själ.
Nästa vecka har vi ett möte med skolan. Just nu har jag svårt att se att Elin ska kunna gå till skolan överhuvudtaget. Hon har redan gått om ett år och har två utredningar av sitt arbetsminne vilket gör att hennes minne är väldigt svagt just nu. Jag bryr mig ärligt talat inte om skolan, det är bara cancer som är viktigt just nu. Skolan har i alla år varit ett enda kämpande för henne och nu lyfter vi bort den bördan från hennes axlar. Skolan får vänta. Vi har dessutom anmält skolan till skolinspektinen för de inte tidigare mött oss i denna problematik som hon har rätt till och det är under utredning nu. Vill inte berätta mer än så just nu. Vi tänker också att gymnasiet får vänta ett år då Elin kan ha tid att bara leva och få ta körkort.
Något som är väldigt viktigt just nu är att lillebror Philip får ha sina intressen och får göra saker också. Han måste få utrymme, få känna sig sedd, bekräftad och vi åker med honom på alla träningar osv Han har kompisar här hemma och lever nog ganska likt livet han gjorde innan. När Elin har ont lider han som oss andra och vi måste hela tiden se till att han får sina behov tillgodosedda.
Man kan säga att Elins leukemi styr hela vår vardag och utifrån den kan vi göra saker. Vi kommer boka roliga saker framöver som tex. en resa troligtvis i mars nästa år, vi kommer åka iväg med vänner, jag har mina göra mig fin dagar för min egen skull, Elin ska ha roligt så fort hon orkar osv, vi kommer framförallt fortsätta göra fint i trädgården och på huset här hemma för det är något vi kan göra i vår vardag.
Allt handlar om att ta en dag i taget, en timme i taget. Det går liksom inte likna en vanlig vardag för igår tex. kunde varken Elin äta själv på kvällen, klä på sig eller kunna gå upp och sova i sin egen säng. Allt sådant som är självklart för en frisk människa försvinner i vårt liv en sådan dag. Vår vardag är begränsad oftast till hemmet, men vi hjälps åt. På något sätt har livet aldrig varit så kärleksfullt som nu. Vi är närmare varandra i familjen, med våra föräldrar, syskon, vänner. De lilla i livet värdesätter man så mycket och det ger en otroligt fin tillfredställelse. Kalle och jag har det väldigt bra. Nästan allt handlar om att jobba med hjärnan, tänka rätt och sunda tankar så mår både vi och barnen bra.
En sak är säker, Elin är en av dem 9 av 10 som överlever akut lymfatisk leukemi. Jag tvivlar aldrig på det! Vi ska bara igenom till andra sidan för att fortsätta det här underbara livet. Jag älskar att få leva. Jag hatar cancer men jag älskar den lärdom den lär oss på vägen.
Idag är vi på sjukhuset och fyller på blod, en annan dag ska jag skriva lite mer om just hennes behandling går till och alla biverkningar. Men det blir en annan dag….
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

42 reaktioner på ”Hur ser framtiden ut…”

 1. Hoppas du förstår mig rätt när jag säger att ni var "rätt" familj att drabbas. Jag menar det så klart inte bokstavligen, men ni är en stark familj som tillsammans klarar detta. En dotter till en kollega till mig fick leukemi för ett år sedan och de hade redan från början precis samma inställning som ni har. De var starka tillsammans och skulle ge cancern på moppo! Deras lilla dotter är nu friskförklarad och de gör nu saker/ reser som de bestämt under sjukdomstiden. Så fuck cancer!

  Många många kramar!
  //Malin

 2. Jag kan nog inte säga att ni är fantastiska för ni gör det alla måste göra i en tid som denna. MEN hur du tänker om att få det vackert både runt omkring er och i huvudet, DET är fantastiskt! Att dessutom så skicklig att få ner en del av detta på pränt är också fantastiskt!
  Alltså, Lotta. Jag håller fast vid att när ni är igenom allt detta med skitsjukdomen cancer, så borde du faktiskt skriva den där positivitetsboken för tillfällen när livet krisar! Så viktigt det är att fokusera på rätt saker under stund och inte älta eller önska något som just NU ändå inte går att förändra.

  Härligt att se lilla, eller rättare sagt nu stora, kissen finns med. Så rätt i tiden som han kom till familjen ❤️
  Kram kram kram

 3. Jag tänker på er varje dag! ❤
  Du skriver så bra, jag håller med om att du borde skriva en bok.
  Fuck cancer.
  Kram kram / Mia

 4. Jag läser dina ord varje dag Lotta.
  Ni finns med i mina tankar hela tiden (har själv en dotter som är 16 år)
  Du får mig att känna sån ödmjukhet inför livet, att se det vackra som finns runtomkring mig, att ta tillvara på tiden och göra det bästa av varje dag, att älska mina nära med allt jag har att ge.
  Och att vara här och nu ❤️
  Kram Malin

 5. Om det finns någon Montesorri skola i närheten kan jag rekommendera er att ta kontakt med dom. Jag kämpade med häsloproblem under högstadiet men det var aldrig några problem att bli hemma några dagar eftersom arbetssättet är mer anpassat efter individen och hur mycket man klarar av. Kram

 6. Ert sätt att resonera är beundransvärt och jag hoppas så innerligt att du eller du med hjälp av någon annan väljer att skriva en bok om denna resa. Särskilt om hur din förmåga att välja dina tankar. Jag tror att det skulle hjälpa många människor på deras resor genom livet.

  Skolan ska definitivt bort om den är ett stresspåslag, vilket Elin verkligen inte behöver. Skolan ska vara kvar om den står för något tryggt och skönt att luta sig mot.Hoppas att ni kommer tillrätta med skolinspektion etc – har du funneringar och vill dryfta dem med någon i skolans värld så finns jag på happyvardag.se där jag bloggar som rektorskan.
  Kram och hoppas det blir en bra dag idag….

 7. Fantastiska, underbara fina familj❤️
  Tårarna rinner varje gång jag läser fina fina ord, vet inte vad jag ska säga mer än att ni är fantastiska!
  Klart Elin fixar detta🙏🏻hon är en riktig kämpe och med sin trygga familj sim stöttar så finns det inget annat än det❤️

  Stor kram till er
  Tänker på er❤️
  Susanne

 8. Så klokt och fint skrivet! Tack för att du delar med dig av er resa och dina tankar. Jag känner igen så mycket av det du skriver och delar med dig av, även om vi egentligen har olika resor. Det gör ändå att man känner sig mindre ensam i det svåra. Tack för det. All styrka till er! Kram

 9. Jag tänker på dig och din familj! Läser vad du skriver och berörs så mycket. Du är så fantastiskt stark och beundransvärd i ditt jobb som mamma. Allt annat kan verkligen stå tillbaka. Jag kommer ihåg att du berättade för mig när du var hos mig och gjorde reportage om Elins kämpande med skolan. Ni resonerar så klokt när det gäller att det får vänta tills hon är frisk igen. Bra att ni står upp mot skolan och kräver vad ni har rätt till. Jag vet ju själv eftersom jag är inom det yrket vad tungrott det kan vara och att bara den som skriker högst får den hjälpen man har rätt till. Många kramar från mig

 10. Det finns ingen ände på tårarna som rinner…
  Det finns ingen ände på den kärlek jag känner..
  Det finns ingen ände på den respekt jag känner….
  Det finns ingen ände på den beundran jag känner…
  För er!
  I morgon ska Kajsa och jag till USÖ för att lämna prover och göra undersökningar….för att se om vi passar…som blodgivare.
  Pussar o kramar till er!

 11. Helt overkligt de ni går igenom. Kan inte ens komma i närheten i tanken om vilka känslor och tankar ni har. Men som du skrev. Aldrig tvivlat på Elins överlevnad sen jag läste första inlägget om de som hänt.
  Skickar ett läkande hjärta till var o en av er (inte att förglömma kissen)
  💜💜💜💜💜

 12. Tack för att du på ett så ärligt sätt delar med dig! Du är en så klok mamma som lyfter av det du kan för ditt barn! Skolan är inte prio nu! Jag går själv igenom en tuff period i min och min familjs liv och att läsa dina ord ger mig mer kraft att kämpa vidare! För mig och min familj. Tack och all styrka till er vidare🙏🏼💕

 13. Fantastiska, underbara du som delar med dig av din familjs resa💕 är inne o läser hela tiden o har vatot det under ngra år nu, måste säga att det finns få så genuina o härliga bloggar som din! Tänker på er alla o skickar styrkekramar till er o förbannar cancern!

 14. Tänk om vi alla kunde tänka som ni gör, alltid! Vilken fin och kärleksfull värld vi skulle ha. Heder och kärlek till er och en särskild kärleksfull tanke till Elin💚💚

 15. Jag kan inte föreställa mig hur jobbigt i har det, det måste vara fruktansvärt att se ens barn lida och må dåligt.
  Jag känner väldigt starkt med er för min mamma genomlider samma sak som eran dotter leukemi som hon fick förra året i Juli, ett år har gått, men tyvärr så har min mamma åldern emot sig, men hur det än är och hur jobbigt det än är om hon går bort så har ju i alla fall hon hunnit leva ganska mycket av livet. Därför måste det vara värre när ens barn blir sjuka i cancer för de har så mycket kvar. Men ni är starka och kommer klara er igenom detta och Elin kommer ta sig igenom detta och komma ur starkare än innan.
  Många tankar till din familj.
  Kram Linda

 16. Sitter med en klump i magen när jag läser och undrar hur jag skulle ha klarat det….Å andra sidan så känner jag att vågar man bara leva emellan allt skit så funkar det ju…Kärlek är nyckelordet….Å du och din fina familj kommer att komma ut på andra sidan starkare,lyckligare å ännu mer kärleksfulla…Å med en lärdom för livet…
  Din blogg gör mig starkare både i tanke å själ…
  Tacksam för det
  Ge Elin en stor varm kram från mig för hon är en ängel på jorden
  Kram
  Annelie

 17. Det är som "Foppa" säger i reklamen…de rikitga hjältarna är de som lever med cancer ..eller bredvid!
  All kärlek och styrka till er!!

 18. Skär i mitt modershjärta när jag läser dina ord och som pedagog blir jag så arg på skolsystem och oförstående människor. Självklart är det viktigaste att Elin blir frisk och att skolan får vänta! Här i Finland har vi ju läroplikt och INTE skolplikt som Sverige har och det betyder att ett barn inte behöver sätta sin fot i skolan om det inte går, men har rätt till hemundervisning och den kan ordnas på olika sätt beroende på omständigheter och möjligheter. Bl.a. har sjukhusen lärare och hemundervisning. Sedan är det också rätt vanligt här i Finland att ungdomarna tar ett mellanår mellan grundskolan och gymnasiet och tex åker utomlands eller gör något roligt. Så jag tycker att det låter underbart att Elin skall få göra något roligt innan hon börjar gymnasiet. Stå på er, det är ni som vet bäst! Tänker på er! Kram❤️

 19. Känner med er och fäller en tår varje gång jag läser. Ledsna tårar och tårar av att det finns så mycket kärlek, värme och styrka hos er alla. Fina ni! Önskar så att kunna hjälpa till. Som att det inte vore nog med själva sjukdomen. Alla dessa biverkningar! Som att inte kunna äta.
  Tycker hon om majsvälling? Prova att köpa Sempers majsvälling för små barn. Milt och skonsamt för magen.
  Varma kramar,
  Ulrika

 20. Tänker på er! När du skriver om att er familj har haft en bra dag blir jag varm och glad i kroppen men lika känslofyllt känner jag då jag läser om de sämre dagarna. Tack för att du delar med dig om allt! Kärlek <3

 21. Lotta jag har läst din blogg varje dag sedan flera år tillbaka, är väldigt tacksam för allt du delar med dig av. Tänker på er och känner med er 💕 kämpa på!! Kramar till er alla💕

 22. Hej!

  Det här är faktiskt första gången jag kom in på din blogg, vet inte hur jag kunnat missa den då jag läser en del. Men jag vill bara säga att du är fantastisk. Jag var i tårar redan under första inlägget och sedan dess har jag bara fortsatt läsa. Jag tycker det är starkt av dig att vara så öppen med allting om dig och jag tänker att det förmodligen fungerar som en typ av terapi, vilket är fantastiskt. Jag önskar er familj all lycka och kommer fortsätta läsa din blogg. Tack för din inspiration! Kram Hannah.

 23. Jag tänker så mycket på er. Men de vet du ju redan. När jag har en riktig värk dag tänker jag på Elin som bara 16 år gammal kämpar mot cancer. Visserligen går inte min smärta över vilket förhoppningsvis Elins kommer göra. Men min värk är inte dödlig. Den hotar inte mitt liv. Den begränsar bara. ♡ massa kramar till er.

 24. Jag kan inte säga "jag vet hur det känns", för det skulle vara en lögn. Men jag vet hur viktigt det är att vara positiv ovh ta en dag i taget. Jag önskar er all lycka i världen ❤❤

 25. Jag gick i en Montessoriskola och ar sa glad for det fpr det gjorde verkligen att jag larde mig att lara sig, det gor man pa olika satt. Det ar ingenting som sager att man maste sitta vid ett bord och lasa samma kapitel i samma bok som personen bredvid for att lara sig samma saker. Elin kommer att lara sig saker under sin resa genom detta som ingen skola hade kunnat lara henne och hon kommer att ta sig igenom detta och vara sa stark och klok och veta precis vad som ar viktigt i livet – och det ar garanterat inte matteprov osv. Kampa pa och fortsatt att fokusera pa varandra. Det later som en utmarkt plan. Heja Elin!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *