Köksträdgård och kona

 
 
I helgen byggde min kära man den här fina ställningen eller konan som jag kallar den. När jag har fotat trädgårdar så har jag sett en sådan lite då och då och jag tycker de är så fina. Jag hade i ärlighetens namn tänkt mig en mindre, men detta blir jättebra när den kom ut. Det ska upp en kruka högst upp men jag måste hämta stegen 🙂
 
 
 
 
Sedan fick det bli en klematis, eller två rättare sagt. Nu såg jag att den blir bara 1.5 meter höga så jag kanske köper två till. Jag planterat luktärtor vid de tomma stolparna så länge. 
 
 
 
 
Jag har inte köpt så mycket växter till vår trädgård för jag har mest ärvt en massa efter farmor och grannar osv, men nu är jag sugen på att forma lite mer egna land framöver och i höst vill jag plantera en massa tulpaner. . Drömmen är att nästa år ställa ett växthus på denna plats, så jag kanske inte ska plantera för mycket. Nu är det bara att vänta att allt ska växa och det är vardagsglädje det!
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

17 reaktioner på ”Köksträdgård och kona”

 1. Ska med ha min man till att bygga mig ett torn;-) Hoppas klätterrosen jag köpte håller vad den lovar o blir 2-3 m hög;-)
  Vi har mycket kvar i trädgården då den var ganska förfallen när vi köpte huset, vill ha det enkelt så jag kan sitta där på den där bänken sen o sippa bubbel helgerna igenom, ha ha ha…
  Kram Anna

 2. Men hej igen pinglan..;)
  Var tvungen att kika in igen ju..
  Ååå de där är ju så fina och de verkar ju inte vara så svåra att bygga.
  Ska nog se till att få ett sånt snickrat jag med..;)
  Kram Katarina

 3. Lena Ohlsson

  Hej, Lotta! Vad du kommit igång i trädgården! Härligt att se dina projekt, och makens "torn" är ju jättevackert. Kommer bli ännu vackrare, när växterna slingrar sig upp! Om du vill ha nåt snabbväxande/-täckande är Klematisen Summersnow suverän! Med så skira , små vita blommor som verkligen VÄLLER över i sin växtlighet. Så fin! Annars kan du ha den nån annanstans, kanske.För en sån Klematis ska du bara ha!hihi…
  ha det så underbart i din trädgård! Kram! / Lena i Blekinge

 4. Du kan så högväxande bönor som kan slingra sig ända upp till toppen i sommar! Både störbrytbönor och rosenbönor blommar vackert och går att äta. Purburbönor blommar lila!

 5. Fina bilder, som alltid! Och vad smart med en avgränsning mot gräsmattan runt hela området, även för det som man går på! Det ska jag ta efter.
  Oroa dig inte för höjden på konan … min erfarenhet är att dom alltid känns små i slutet på sommaren och att det slutar med att jag tänker att jag borde ha en större nästa år 🙂 Lycka till!

 6. Det kommer växa vackert där längs med konan 🙂

  Jag bygger om mitt grönsaksland just nu…kanske en sådan kommer in i mitten där jag tänkt mig en höjdskillnad.

  Må fint.

 7. Oj vilken tur att man klickade sig in här!
  Väldigt inspirerande blogg måste jag säga, det får mitt fotointresse att vakna till liv igen! 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *