Vi var ju på matresa

 

Under vår vistelse i Gdansk fick vi besöka den polska restaurangen Metamorfoza för en 5 rätters middag, ja ni hör ju hur bra vi hade det. Polsk mat har jag aldrig ätit så det var väldigt trevligt att få komma in på den fina restaurangen och bara sätta sig ner vid dukat bord.

 

 
 
 
 
De bjöd på gös med surkål, torsk med ankägg, nöttkött tunga med pepparrot, nöttkötts kid med rödbetor och det sista av allt persilja glass. Allt var snyggt upplagt på porslin de stylat själva från en keramiker i Polen. 
 
 
 
 
Menyn var utsökt, jag provade allt och tom. kotunga smakade gott 🙂 Vi åt och drack och bara njöt, tittade på varandra och nickade…sååå gott. ”Det gifter sig” som mannen sa.  Vinet var så bra kombinerat till maten. Jennie blev så kär i den hemmagjorda fläderlikören så hon fick köpa en flaska. Vår guide berättade om polsk mat och traditioner. 
 

Persiljeglassen var ljuvlig, men middagen fick avbrytas tillslut för att båten hem väntade på oss. Dagen i Polen innehöll mycket upplevelse och matkultur och fint ordnat för oss. Så tacksam jag fick följa med. ( I samarbete med Stena Line & Polska tursitbyrån) 

 

 Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Vi var ju på matresa”

  1. Heléne Holmberg

    Hej , jättefin sida. Men kan jag ändra någon inställning? Jättejobbigt att läsa i mobilen. Du har kanske fått frågan förut , men frågar iallafall .
    //Med vänlig hälsning, Heléne

  2. Jag har varit i Polen och ätit en gång, var iväg på klassresa och fick då äta deras "specialitet". De berättade aldrig vad det var i, så alla fick ju för sig att det var något hemskt i och vägrade äta (jag var en av dem) Haha. Ångrar det idag.

    Fanns det något vegetariskt på menyn? Om du tänkte på det. 🙂

    Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *