Vårt julbord

 
Dagen före julafton har vi vårt julstök hemma när vi myser i familjen och äter julmat tillsammans. Vi har det viktigaste på julbordet. 
 
 
Jag och dottern brukar duka och sköta disken och mannen och sonen lagar mat. Man gör det man är bra på.
 
 
 
 
 
Det viktigaste är att man är tillsammans och umgås och att ge barnen mysiga traditioner kring jul. Det ska vara avslappnat och skönt. 
 
 
 
Min man gillar allt som har med mat att göra och det tycker jag är skönt, för honom är det avkopppling att pyssla med mat om han är ledig. 
 
 
Så åt vi av den goda gräddosten, i samarbete med Boxholms ost, den har vi alltid till jul. En ost som beskrivs så här:
 

Sveriges första Gräddost – originalet – är en av våra ostälskares absoluta favoriter
Mild och lätt syrlig med gräddsmak. Passar lika bra på frukostbordet som i matlagningen. Ett självklart inslag på buffébordet.

Lagrad 2-3 månader.  Fetthalt: 38%

 
 

Något av det bästa jag vet på julbordet är strömming. Min mormor gjorde alltid det och jag älskade hennes egna strömming. Nu lever hon inte längre men jag när jag köper min strömming så tänker jag på henne. Lilla mormor.

Nu har vi varit och firat jul hos min mamma och bonuspappa med tomten och släkten och allt man kan önska. Men det får vi ta senare.

Ha en skön kväll!

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

6 reaktioner på ”Vårt julbord”

  1. Ser super mysigt ut! Och jag håller med…man ska umgås och skapa gemensamma traditioner, skapa minnen för barnen!

  2. Lotta; din blogg och dina bilder inspirerar mig. Jordnära, stilfull, målmedveten och enkel på ett bra sätt. Tack för detta. 🐝🐜🌴🌹 Din namne.

  3. Vilken fantastiskt fin blogg du har! Fina bilder från en gudomlig miljö! Njuter varje gång jag tittar in här men har inte skrivit förrän nu 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *