Hälsosammare mål 2015

 
 
Jag ser att många funderar på hälsa och motion nu efter nyår, visst är det ändå lite galet för det är nog bättre att börja tänka omkring detta en annan dag än bara för att det är nytt år.
 
Det är svårt att dela med sig av sina tankar omkring detta och få andra att kunna klara av resan, för det jag gjort och gör och tänker omkring hälsa sitter i mitt huvud och är något jag måste tänka på varje dag. Från början ska jag erkänna att vikten var det viktigaste för mig att få bli av med kilo, men efter tag har jag insett att det är hela jag och min hälsa som är det viktiga och som gör att jag mår bra i kroppen. Vikten är en del av mitt liv, utåt sett kan man tro att bara man blir av med kilo så blir man lycklig, men i mitt fall så har det varit många olika delar i livet som gjort att jag är här just nu. 
 
Den här resan att få må bra, att hitta motivation osv den startade för flera år sedan och har fått ta tid. Jag tror den började den dagen jag bestämde mig att börja studera. När man börjar att utvecklas inifrån och kommer en bit på vägen så inser man att må bra i kost och motion är en del av att fortsätta resan.
 
Det här året har jag ännu mer insett att jag vill nå mitt bästa jag i att leva och få må bra. För att nå det behöver jag tänka på kost och träning för då mår jag mycket bättre. Så det jag vill säga, du måste vilja det till 110 procent för att kunna lyckas, du måste tänka igenom ditt beslut och hitta en väg som passar för dig.
Hade jag inte hittat Lchf så hade inte jag klarat detta. Lchf gör att jag både minskar i vikt och slipper ha sötsug. Innan Lchf var det inte viktigt för mig med vikt för jag hade ingen metod som funkade på min hjärna, men när jag hittade Lchf fanns det helt plötsligt ett sätt att gå vidare.
 
Jag har varje dag velat komma mot målet, jag har ingen dag på 2.5 år som jag tappat suget eller tröstätit osv. Jag har hela tiden siktat in mig på att bli smalare, hälsosammare, piggare, gladare osv så att äta en massa har varit helt uteslutet. Om man inte förstår att detta, så blir det svårt att nå målet. Det är något som man måste jobba på varje dag om man är en sockerråtta som jag varit. Du kan inte släppa in kolhydrater eller vanligt godis i ditt liv i större mängder för då är man där igen. Resan mot ett friskare liv sitter i huvudet, du bestämmer och slipper du sötsug som med lchf så finns det en
 
 
År 2011
 
När du äter som bäst och tränar så kan vågen börja gå uppåt ett tag för du får muskler då måste kunna ta det och inte ge efter. Jag har max gått ner 1-2 kilo på detta år, men jag ser att kroppen blir tightare. Jag är på mina 60 kilo nu och jag är inte pinnsmal, men jag är nöjd så. Jag kommer forsätta med Lchf och med träning för att kunna få lite mer muskler och för att aldrig mer bli en sockerråtta. Jag vill aldrig mer få tillbaka min astma och allergi heller. Kolhydrater och socker triggar inflammationer i kroppen som värk osv, jag vill ge min kropp det bästa, det är mitt val. 
 
 
När jag har sprungit så har jag gett mig belöningar ( inte mat eller godis) , för varje månad jag klarat fler kilo eller kommit ut och tränat så har jag gett mig några fina kläder osv. När jag fått kommentarer på bloggen i början att du kan inte ha storlek 36 så har det triggat mig att bli ännu starkare och kunna springa ännu längre, så motstånd är bra!
 
Tänk på, att om man ska våga gå sin egen väg med kost osv så måste man vara stark, många kommer ifrågasätta ditt val varje dag! Du måste kunna överbevisa dem och det tar tid!
 
 
Träning lika så, det måste man underthålla flera dagar i veckan annars orkar man inte springa. Om du struntar i det en vecka så går det genast trögare veckan efter. Man måste röra på sig så att man får ett behov av det. Så mitt råd till den som ska börja tänka på vikten gör det i början på januari och lägg upp en plan hur du ska äta, vilken metod, hur du ska hinna röra på dig, hur gör du när du besöker vänner osv. Att gå mot ett hälsosammare liv kräver planering och stor beslutsamhet för du kommer inte kunna leva som du gjorde innan, det är att ändra sina rutiner. 
 
 
 
Så till dig som som inte alls vill sluta med socker och kolhydrater eller röra på dig, eller hitta någon metod… du är lika mycket värd och bra på ditt sätt. Hur jag bestämmer mina mål och hur jag vill må, behöver ingen annan ta över. Vi har alla rätten att nå våra egna mål och må bra på vårt eget sätt, men detta blev en del av mig just nu.
 
Kram Lotta
 
Mer om hälsa kan du läsa här om du scrollar lite
 
 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

32 reaktioner på ”Hälsosammare mål 2015”

 1. Fina du! Har följt dig under en del av din resa och som du säger har mer än utseendet förändrats👍gott nytt ( ännu ett hälsosammare) liv!

 2. Hej finaste Lotta
  Du är en stor inspiratör för mig. Jag låter även min resa ta tid, har sen starten för 1,5 årsen tappat 20 kg men för mig är det viktigaste att jag orkar leka med mina barn mellan 3-7 år. Jag tänkte nu belöna mig med att gå och lyssna på dig i Varberg 😄 Tyvärr hittar jag inte den, har du nog länk?
  Mvh Moa

 3. Just nu vet ja inte hur många gånger jag läst ditt senaste inlägg …vet inte hur jag ska börja….men din blogg inspirerar mig inte bara att må bra äta rätt träna på en normal nivå …nov 2013 fick jag ett besked att den butik jag jobbade (33 år i samma företag) i och va ansvarig i skulle stängas inte bara jag blev drabbad utan 7 till….kom som ett slag i ansiktet….vad jag vill säja är att DIN resa och ditt tänk har jag fört över till en annan oväntad situation i livet…och tänka ditt tänk…Lena Färjestaden

 4. Så inspirerande att läsa! Själv har jag kommit igång att träna igen, och det känns så bra. 2-3 gånger i veckan, helst mer i någon form. Så skönt! Mår så mycket bättre. Yoga, Bodybalance och nästa år har jag som mål att börja springa. Lycka till med dina mål för nästa år!!

 5. Pernilla johansson

  Ligger här o funderar på LCHF, ska nog ge det en chans😉 finns det nån bra sida på nätet för nybörjare son du kan rekommendera? ? Kul att läsa det du skriver. Gott nytt år 🎉🎉🎉

 6. Hej hej nu ska jag försöka klistra in min kommentar jag skrev här i går men som inte ville fastna…
  Tur att jag sparade den..

  hej du raraste raringen!
  Jadu, vilken resa du gjort! Man slutar aldrig förundras och man slutar aldrig bli inspirerad av dig.
  Man ser på bilderna att du var en sprudlande glad Lotta förut med men jag tror allt du orkar lite mer nu…å jag tror ta mig tusan du har mycket roligare nu..;)
  Jag ska se till så mitt 2015 blir mycket mer hälsosamt än 2014.
  Som du vet tror jag inte jag kan avstå pasta och bröd helt och hållet men man kanske kan göra sin egna lilla grej av det? Dra ner så mycket man kan…inte behöva säga jag ska aldrig mer äta det eller det…utan säga jag äter det inte varje dag…
  Hmm..ja det tål att tänkas på.
  Kram du fina raring och vi måste allt ses snart igen.
  Kraaaaam Katarina
  GOTT NYTT ÅR!!

  Hoppas det funkar nu….så ska jag ta å läsa din årskrönika nu..<3

 7. Vilken resa du har gjort!!!
  Jag visade bilderna i detta inlägg för min man och han bara tittade på mig och sa: Men Jenny, det ser du väl, det är ju inte samma människa på bilderna! Jo, det är precis vad det är! svarade jag.
  Du ser så mycket gladare ut, så mycket mer livfull och yngre! Det är inte bara vikten, din hud, ditt hår och din utstrålning glittrar!
  En riktig inspirationskälla är du!
  Jag önskar dig ett lyckosamt 2015!

 8. Ulrika Persson

  Vill bara säga att du är helt underbar..och har gett mig mängder av inspiration som jag nu ska ta tag i 🙂 Tack och stor kram

 9. Hej igen 🙂
  Jag läser väl som en kratta 😉 såg senare att du i texten hade en länk till föreläsningen i varberg!
  Så nu har jag bokat och jag unnade mig själv en övernattning på hotellet som tillslut blev en övernattning ihop med min man <3

  Må så gott och god fortsättning
  Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *