En sak i taget

 
När vi kom hem från fjällen fick både jag och min man först den där känslan av att vi har så mycket som ska göras på huset. Sedan satte vi oss ner och pratade igenom hur viktigt är för oss att ha ett fint hus om man jämför med att resa och uppleva. 
 
 
Vi kom fram till att det känns viktigt båda två. Vi är inte beredda på att bara lägga tid på renovering nu när barnen är större. Innan de flyttar hemifrån vill göra och uppleva en massa saker med dem och om vi bara renoverar så har vi inte råd. 
 
 
Så vi bestämde oss för att vara nöjda över allt som är gjort och tänka en sak i taget. Min man vill måla huset själv, målaren som skulle kommit förra året hörde aldrig av sig. Så nu vill han måla huset och fixa staket runt altan och balkongen. Jag tycker vi kan ta hjälp, men han är så noga och vill ha koll. Men det ska inte stressas fram och inte på bekostnad att vi inte kan resa. 
 
 
Sedan ska jag börja ta hand om vår trädgård, den har inte fått så mycket kärlek på många år. Den är sååå stor så det krävs mycket grundordning först för att få fason på den. Vi ska tex. lägga sten och fixa plåtkanter till rabatterna. Men som sagt, jag har inte så stora krav längre att allt ska vara så perfekt på huset, det är viktigare att vi hinner ha rooooligt 🙂 tror det ingår i 40 års krisen..hi,hi.
 
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

11 reaktioner på ”En sak i taget”

 1. Man hinner det man hinner resten finns kvar till en annan gång ;))
  Hoppas att du hade en mysig dag med Maria 🙂
  Och tack för inbjudan till 40-års kalas vi kommer gärna så klart 🙂

  Kramar Thess

 2. Nej, inte måste det vara fint och perfekt, man ska ha kul också. Vi har gjort en del resor, och vi har många på önskelistan. Nu har vi dilemmat att barnen inte har sån stor lust att följa med längre. Åker vi vill de i så fall bara ha sol och bad och glass, ungefär, medan vi kanske vill se något mer än bara stranden eller poolen. I höstas åkte jag och mannen till Italien själva, en fantastisk resa men det är ju tråkigt att vara utan barnen också … Vad häftigt med din stora trädgård, jag har en mini men har inte fått ordning på den än efter alla år här.

  /Jenny

 3. Helt rätt, alltså de där åren är så få, då man rår om barnen helt. Plötsligt har de annat fokus, eller vill inte följa med (vilket man liksom inte fattar som förälder!) och sen är de borta…. Renoveringen finns kvar, och man hinner tänka om en del när familjelivet förändras. Usch, vad tråkigt det lät! Haha. Kram!

 4. Ni tänker klokt. Passa på att uppleva saker tillsammans med barnen, ni får minnen tillsammans som ingen kan ta ifrån er.
  Huset kan man ta lite i taget, det blir aldrig helt färdigt ändå.

 5. Helt rätt Lotta!:)
  Med 2 killar på 20 o 22 vet jag att de "försvinner" så gör ALLT ni kan med barnen och renovera pyttelite däremellan! Mitt råd!;-)

  Kramar!
  Adela

 6. Hallå där fialotta!
  Du är klok du min vän..
  Just så gör vi med…renoverar en del….men reser också. Min son säger att Mattias är en riktig reseknarkare…haha…han ligger jämt och googlar på resor och nästan skriker… NU ÅKER VI!! Fattar du hur blilligt det är att åka dit eller dit just nu…haha… Sen säger jag…badrummet först…
  Våra barn kommer nog inte vilja åka med så många år till så jag håller med…man måste passa på.
  Ha en toppen dag!
  Kraaaaaaaam Katarina

 7. Det ska bli mycket roligt att få följa er trädgård och vad ni hittar på med den! Har själv fått ta över en stooor, gammal trädgård (generationsskifte), och längtar efter inspiration. Det kliar i fingrarna, men jag vet knappt vart och med vad jag ska börja 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *