Lchf, träning och svara på frågor…

 
 
 
Ikväll ska jag svarapå lite frågor om Lchf och min träning. Jag tycker att jag skrivit ganska mycket om det, men det kommer frågor hela tiden så jag kopierar två av frågorna och utgår från dem. Ni som inte vill läsa om det, ni kan bara bläddra vidare. 
 
Hej! Jag har verkligen följt din viktresa och har även blivit peppad.
Skulle du inte kunna dela med dig lite av din träning hur den har sett ut samt vad har du ätit, Hur har du motiverat dig själv. Jag tycker du har gjort det toppen.
 
 
MVH Lisa  i Östersund
 
Min mat
 
Ni som har följt min vikt och matresa under detta år, ni vet att jag började med Lchf i juni 2012. Jag började med att utesluta pasta, potatis och ris och åt bara bröd på morgonen. Bara efter en vecka så förstod att Lchf var metoden för att gå ner i vikt utan att behöva försaka. Jag ville hitta min egen väg med Lchf så jag bestämde mig för att utesluta bröd, pasta, potatis och ris i min vardag. Jag tillsatte istället mer fett i maten som goda såser, grädde i kaffet osv. Jag fortsatte att äta grönsaker för det tror jag på, men lite frukt. 
 
Jag ville inte gå över till att baka och laga speciell Lchf mat, jag ville göra det så enkelt som möjligt och jag ville inte ersätta mitt behov av fika med Lchf fika. Så man kan säga att min mat ser ut som innan, bara att jag har uteslutet stora portioner med kolhydrater.
 
 • Min frukost varierar jag med : ägg i olika former, 2 matskedar turkisk yoghurt med hallon och min egen musli, ost, skinka, grönsaker 
 
 • Mellanmål om jag skulle bli hungrig, vilket jag nästan aldrig blir : Ost, ägg eller tex. avokado 
 
 • Lunch och middag på kvällen kan vara allt från lax, sallad och sås, eller kött, sallad och sås, eller olika sorters plockmat, eller den maten som familjen äter. Bara att jag plockar bort kolhydraterna. Vi brukar koka tex. blomkål, sparris istället. Blomkålsmos är nog det enda vi gör som är lite mer Lchf mat. 
 
 • Jag äter inget vanligt godis, mitt godis är däremot en bit mörk choklad varje dag, goda ostar och ett glas vin till det. 
 
 • Fikar gör jag om någon kommer på besök eller om jag blir bjuden. Jag fikar aldrig hemma bara för att. På så sätt får även jag äta fika men inte så ofta. 
 
 • Om jag blir bjuden borta på vanlig mat så äter jag den maten som bjuds. Men här hemma håller jag mig till Lchf.
 
Att äta Lchf gör att sötsuget försvinner, du är mätt , har inget blodsockerfall, får finare hy, dessutom har jag inte haft astma under detta år. Min medicin ligger numera på hyllan och jag tål frukter som nektarin och även nötter. 
 
Min träning
 
När jag började med Lchf så kom längtan också att röra mig. Så helt utan krav från mig själv så började jag med vattengympa i poolen och försöka springa. I början väldigt korta rundor och bara det som jag orkade. Efterhand så klarade jag 1.5 km. Jag började också simma i simhallen en gång i veckan. 
 
Efter två månader med Lchf så sprang jag min första långa runda på 4 km, jag blev mer och mer beroende och tillslut så ville jag ut minst 2 dagar i veckan. Från jul och framåt har jag varit ute och haft någon typ av motion 3 dagar i veckan. Men jag har också haft tiden, vilket inte alla har. Det har oftast varit att springa och ut och gå eller simma och lite styrketräning. 
 
Idag sprang jag tex. 5.75 km och det går hur bra som helst. Mitt mål nu är att röra mig på olika sätt 3 dagar i veckan och då kan jag unna mig lite choklad i veckan och tex. en fika om jag är borta. 
 
 
 
 
 
 
Hej!
Mitt namn är Malin.
Jag måste börja med att säga att din blogg är otroligt välskriven och inspirerande! Är trogen följande av både din blogg och Instagram.
Jag är så imponerad av din viktresa.
Det är därför jag kontaktar dig. 
Jag vill väldigt gärna gå ner i vikt. Mitt problem är att jag inte håller ut. Jag provar två veckor sen ger jag upp. Har provat Lchf och det tyckte jag egentligen inte var svårt. Enkelt, gott och jag blev mätt. Men ändå ger jag upp efter två veckor…
Så nu undrar jag om du har nått tips om du jag kan använda Lchf i det långa loppet. 
Behöver en sporre att fullfölja detta så jag kan bli nöjd med mig själv och orka leka med mina barn. 
Hur gjorde du för att hålla ut?
 
Med vänliga hälsningar Malin
 
 
 
Att hålla ut
 
Allt sitter i huvudet, tyvärr är det så jävligt med det mesta. Det går inte om du inte vill det tillräckligt mycket. Jag minskade i vikt ganska fort och det var en sporre. Jag längtade efter att vara en annan Lotta, jag längtade efter en förändring men jag har heller aldrig klarat vara utan fika och godis innan så jag trodde inte det skulle funka. Men med Lchf var det annorlunda.
 
Jag längtade efter att få vara en kvinna som fick klä upp mig, jag längtade efter att få sköta om mig själv. Efter alla år med små barn var det min tur. När jag sprang kunde jag fokusera på vad jag skulle köpa för snyggt att få klä upp mig i. Jag kom in i en 40 års kris, där jag kände att nu jäklar är det min tur att leva livet, jag ville också känna mig attraktiv och att män tittade på mig.  Nu var det min tur att få vara snygg och visa världen att jag tänker inte sitta i den där soffan mer och stoppa i mig godis. 
 
 
 
 
 
 
Ingenting funkar om du inte vill det själv och tror på att du kan. Träning är inte alltid kul, men det är bara att göra det. (Dela din träning på facebook, instagram och blogg tex. så får du lite mer press). Nu har jag förstått att många av dem som jag ser upp till som har en fin kropp tränar. Så är det, ingenting gör sig av sig själv. Numera är träning mitt lyckopiller och äta Lchf har betytt allt. Lchf kommer först och sedan träningen och -16 kilo visar vågen.
 
 
 
Lotta 2009
 
 
Man behöver inte tycka att det här med vikt är roligt eller viktigt, alla gör som man själv mår bra av. Jag har aldrig brytt mig tidigare och jag har alltid tyckt om mig själv…så gör det du tror på och mår bra av och det viktigaste av allt..var snäll. Då kommer du långt!
 
Idag kom dessutom en stor studie som visar att det finns heller inga hälsorisker eller risker för dåliga blodfetter eller hjärt och kärlskjukdomar. Kolla HÄR
 
 
Kram Lotta
 
Mer om hälsa kan du läsa här om du scrollar lite
 
 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

14 reaktioner på ”Lchf, träning och svara på frågor…”

 1. Åååå..
  Nu grinar jag igen…
  Himmel så fint du skriver..
  Precis vad jag behövde läsa nu och jag skulle också vilja säga till den sista tjejen..
  -Var inte så hård mot dig själv!!
  När du klarat 2 veckor.. unna dig något gott om det är det du vill ha.. men inget ”förstörs” ju bara för att man syndar en gång.. Ta bara nya tag dagen därpå..
  Unna dig att må som du vill, få ork att leka med dina barn..;)
  Kram till dig!

  Å kram till dig Lotta för att du är en sån otrolig människa!
  Tårig o blödig Katarina

 2. Fint skrivet! Jag är säker på att många uppskattar att du berättar så informativt och delar med dig! Så härligt att läsa dina sporrande ord!

  Själv går jag en egen väg och har sedan två månader tillbaka uteslutit vetemjöl och stärkelse såsom potatis, pasta och ris. Jag äter socker (även om jag drar ner raffinerat socker och sötar med honung, äter en bit mörk choklad istället för godis osv). Sedan juli har jag gått ner 6,5 kg och är väldigt nöjd och snart nära min målvikt. Dessutom är det här ingen bantning för mig. Jag kommer inte att börja äta vetemjöl igen eftersom jag blir så otroligt svullen av det. Hälsoresan – den bästa!

  Ha det bäst Lotta!

 3. Du berättar så bra om det här med träningen, och jag tänker på det som de sagt idag på tv – att det är framförallt kosten som gör att man går ned i vikt. Jag som tränat på gym många år har liksom blundat för det men det duger inte att äta stora pastaluncher när man har ett stillasittande jobb. Men träningen ger ju så mycket energi och andra vinster, och framförallt styrka tycker jag är bland det viktigaste av allt för en kropp som börjar svikta när man kommer upp i en viss ålder. Jag tänkte på en sak som jag själv reagerar på, det där med ”att fika”. Vad är fika för dig? Jag fikar varje dag, men det är en kopp kaffe och inget märkvärdigt till, men du kanske tänker på en riktig ”gofika”. ;=) KRAM Lotta för att du är rättfram med dina tankar om välmående i kropp och själ!

 4. Överviktig. Högt blodtryck. Deppad. Full av självförakt. Omotiverad.
  Men din berättelse får mig att tro…
  Tro på att även jag ska kunna klara att gå ner…
  Har provat LCHF tidigare, men har varit så strikt, så efter några veckor har allt fallit….
  Ska prova din metod istället. Börjar idag.
  Tack för din öppenhet och inspiration! 💚

 5. Samtidigt som jag verkligen applåderar dig och din resa så vill jag uppmuntra dig att Lotta där inne i sin vackra kropp är lika viktig och det tror jag att du också ser! Hoppas du inte känner ngn press från oss läsare och dina arbetsgivare att utan att du känner stöd och positiv kraft.Kram

 6. Snygg var du innan och snygg är du nu!!!! Du kan konsten att peppa för att du är så ”vanlig”! Vi är många i samma sits och du är ett föredöme för att lyckas utan att det blir maniskt:)
  Heja dig och tack för att du finns, älskar din blogg och inställningen till livet! Hoppas att vi ses på bokmässan!

  kram Britt

 7. Tack snälla du för att du dela med dig av din viktresa. Du får ta att göra en boka om din resa också. Du är otroligt duktig på att skriva så man blir intresserad. Har precis beställt din bok.
  kram från Lisa i Jämtland

 8. Tack Sallys hus! Vad snällt skrivet! Problemet är väl just det du skriver, att jag har varit så strikts så det blir för kämpigt.

  Och tack Lotta för att du svarade på mitt mail och tack för dina fina ord!

  Kram Malin

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *