En sådan där ensamdag

Jag tycker verkligen om mitt jobb, jag har inte haft det bättre någonsin egentligen. Bara det att man är ensam väldigt ofta. När vi låg i badet jag och min man så pratade vi om det. Tänk om han skulle vara hemma och styra sin tid själv varje dag….”fy, sa han..skulle aldrig passa mig”. Jag tycker om att styra min tid, jag tycker om att vara ensam, men jag älskar också att träffa människor och vara kreativ. Jag är nyfiken i själen. Jag jobbar mycket, men det märks inte alltid fysiskt. En del av det jag gör känns inte som jobb heller.

Idag var en sådan dag när man älskar att barnen kommer hem från skolan, för då får man någon att prata med. Nu är väskan packad för två dagar reportage i Ljungkile. Ska bo på ett mysigt hotell, träffa butiksägaren Spira och två fina hem. Men nu blir det snart gymmet med min granne, här ska byggas muskler 🙂

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”En sådan där ensamdag”

 1. Jag vet vad du menar! Jag har visserligen en arbetsgivare – och jobbuppdrag men jobbar 90% hemmaifrån. Av många olika anledningar, en stor är att jag har 13 mil enkel resa till jobbet och träffar ändå inte just dem som jag sköter arbetsuppgifterna ihop med, de finns utspridda lite här och var. Nu är jag van, men vissa dagar är det förbaskat tungt att alltid vara ensammen, fika för sig själv, äta själv… ja det är svårt att beskriva men ändå fungerar det. Vissa dagar saknar man energin och det dynamiska i samtalen med människor otroligt. KRAM !

 2. Ja, det verkar så skönt att jobba hemifrån men man får nog vara väldigt vaksam på just att inte fastna i den där ensamheten, som i korta perioder är så bekväm och i längre urtråkig. Jag antar att det gäller att hitta en balans i det där och ett driv i att boka upp sociala inslag under sin vecka/månad. Jag tycker du verkar lyckas ganska bra med det ändå! Kram

 3. Jag hade gärna bestämt själv över min dag! Jag hade försökt nätverka mycket vilket är väldigt lätt i Skåne. Jag hade nog trivts väldigt väldigt bra, ett tag. Jag tror en mix hade varit bäst för mig, hälften/hälften.
  Tur att vi alla får vara olika!
  Kram

 4. Så skönt att få styra sin tid. Hinna med hemmet, jobbet och barnen. Och alla dina äventyr du är ute på och alla människor du träffar. Ja, jag är avundsjuk på dig men väldigt glad för dim skull.kram

 5. Tänk om man kunde få springa på dig när du ändå är i mina trakter =) Ska bli kul o se hur du upplever Ljungskile.

  // Catarina
  Uddevalla

 6. Du är så välkommen Lotta! Jag har ju följt dig i flera år och inspirerats av ditt mod! Hoppas du kommer trivas i Ljungskile och känner du dig ensam imorgonkväll hör du av dig så tar vi en promenad kring Lyckorna. Kram!!!

 7. Låter som något som passar dig:)
  Jag är så otroligt glad i mina arbetskompisar så skulle inte vilja va utan dom. Man ska helt enkelt fixa sin egen bästa vardag:)
  Anna

 8. Jag som älskar ensamheten på gården kan inte tänka mig en bättre tillvaro! Än så länge dubbelarbetar jag och har därmed kollegor, men drömmen är något annat… att bara få göra det man brinner för. Kanske en dag. Kram.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *