Viär vad vi tänker

När jag är ute och springer så funderar jag mycket, funderar på livet och vilken människa jag vill vara. Vi omges av många människor och jag vill tänka goda tankar om andra och om mig själv, jag vill vara positiv. Jag har fått träna hjärnan varje dag för att kunna tänka bra tankar, det började redan som tonåring.

Jag vill inte lägga energi på avundsjuka, på missunnsamt, på människor som tar min energi, jag väljer bort saker som jag mår dåligt av och omger mig av människor jag litar på och som jag tycker om.

Jag väljer att se på mig själv som en person med egenvärde, som kan göra saker som jag drömmer om, som vågar. Jag väljer bort att oroa mig, det tar för mycket energi och det ger mig mindre tid till det jag tycker om. Tidigare hade jag tex. en syn på mig själv att jag var den lilla runda goa tjejen som inte kunde träna för jag orkade inte. Tills en dag jag bestämde att min hjärna skulle tänka att jag är en människa som gillar att röra på mig osv. Jag är vad jag tänker, vad det nu innebär är upp till var och en.

Konstigt det där att så mycket sitter i huvudet och att det är jag själv som ser till hur jag vill tänka över mitt liv och hur jag ser på andra. Jag vill välja goda tankar och utgå från glädje. Det är inte allt i livet man kan styra över som sjukdomar osv, men dock är det ändå hjärnan som bestämmer hur vi ser på saker.

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

22 reaktioner på ”Viär vad vi tänker”

 1. Håller med dig! Man kan styra mycket med tanken. Ofta är det vi själva som sätter upp hinder för oss själva, men även andra gör det om vi tillåter oss att lyssna på dem.
  Tänker också mycket när jag springer eller åker skidor!:)
  Kram

 2. Hej Lotta, ett bra boktips som handlar om just detta med hur man tänker är boken hemligheten. Kan rekommendera !! Med vänlig hälsning, Maria

 3. Hej Lotta
  Åh vad nyfiken på din efter frisörbesök , vill du visa ??
  Och din klänning vill vi se..
  hur går det med lchf har precis påbörjat smygstart förra veckan striktare denna vecka , känner lite, irritation på morgonen och lite trötthet, men vet ju att det går över..gick du ut stenhårt eller lite lagom ???
  går du fortfarande ner? mvh Anna

 4. Det var verkligen mycket kloka ord, Lotta!! Mycket tänkvärt och sant. Du blir vad du tänker. Ha en go kväll och en stor varm BAMSE KRAM till dig du kloka och varma människa. RITA

 5. Tänk om det är så att man blir pecis så lycklig som man bestämt sig för att bli.
  Fundera över de orden!
  Lotta

 6. Du har så rätt Lotta,tankens kraft är stark. Det har vi i våran familj just fått erfara. Min mormor har legat sjuk i flera infektioner och alla trodde slutet var nära,läkarna också. Men så ville inte mormor…hon har siktat in sig på att komma hem till sin gubbe som hon saknat så, sju infektioner är borta och hon väntar på att få komma hem. Det är en krutgumma med vilja det! Tanken och livsglädjen tar man sig långt på! 🙂

 7. Jag håller med dig. Det är ju du själv som styr hur du ska tänka. Min älsta som flyttade för ett tag sedan. Jag tyckte att det var jätte jobbigt men börja tänka att jag ska vara lycklig att han vill läsa och bli något i livet. Och det känns bättre för varje dag. Du har en kanon sida. Mvh från Västkusten

 8. Hej Lotta!
  Du är fantastisk, FANTASTISK! Dagens inlägg träffade mig rakt i hjärtat.

  Jag har under en längre tid varit svårt sjuk och har tänkt mkt på det här med tankens kraft. Under en tid när det var som värst var det jobbigt att tänka att jag själv skulle kunna påverka min sjukdom. Jag! Som inte hade ngn kraft. Men vet du, jag har hela tiden försökt tänka positivt. Hela tiden hittat ljusglimtar.

  Och här står jag nu, på väg mot ett nytt liv. Spännande!

  Utan att veta om det så har du varit en vän att hålla i handen under den här tiden. Din blogg och dina roliga, tänkvärda, öppna inlägg på instagram.

  Tack Lotta!
  Kram

 9. Håller helt med Lotta! Tankens kraft är fantastisk. Genom att styra tanken och tänka att jag kan och vill istället för att ”det går nog inte” tror jag att man kan åstadkomma stordåd, både i det stora och det lilla.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *