Att jobba med kroppenär min vila

Bild från iPhone
I många år har jag fått försvara att jag tycker om göra saker, att sitta still längre stunder är inget för mig, jag mår inte bra av det. Jag skiter i vad folk tycker, jag vet vad som är bra för mig.  ”Lotta ta det lite lungt, tänk på att du inte bränner ut dig osv…”
Jag älskar att ha projekt som man får ta i sin egen takt, se hur saker bli gjorda, att man kommer närmare målet osv. För mig har det passat bra att bo i hus, man blir aldrig klar, det finns tusen saker att göra om man vill och har lust. Min mamma och pappa är likadana, det är så jag är uppvuxen och trivs med.
Att starta blogg och sitta och redigera bilder vid datorn har varit ett annat sätt för mig att vila. Det jag vill säga är att om man sitter ner på ändan och tex läser en bok eller om man är ute och jobbar i sin trädgård det är samma vila och avkoppling för mig….fast läsa en bok är inte avkoppling för mig..det blir jag rastlös av:) då bakar jag hellre, drar lite ogräs, eller går till skogen. Jag kan bara tänka på alla de barn som vill lära sig genom att använda kroppen och får sitta still i skolan. En del människor/barn trivs med att jobba med sina händer och sin kropp och det är jag. Jag tränar aldrig… så att pyssla hemma det är min träning, min vila, min återhämtning, min inspiration och min glädje. Det ger mig massor av energi!! Sedan finns det dagar då jag bara vill umgås med min familj, göra roliga saker osv..jag kan göra båda två.
P.s Nu är altanen tvättad, jag har målat framsidan vid dörren och gruset har kommit på plats. Idag har vi jobbat tillsammans här hemma jag och min man och avslutat med pizza med grannarna…riktigt härlig och skön dag! Imorgon ska vi städa skolan..men sedan väntar snart mysiga dagar tillsammans utan jobb här hemma.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

11 reaktioner på ”Att jobba med kroppenär min vila”

 1. Då är jag på ditt lag! 🙂 Fast jag kan i och för sig också uppskatta att läsa en bok, och jag tränar ofta. Men jag förstår det där med att det är vila att få göra saker. Få saker gjorda är ju så vilsamt efteråt, då slipper man sitta och tänka på allt som man ”borde” göra… 🙂

  Stå på dig!

  Kram Linda

 2. Att jag började blogga berodde på att jag behövde göra något för att rensa huvudet! Mitt jobb är väldigt psykiskt tungt, och de personer jag jobbar med tar ganska mycket energi, så att blogga får mig att varva ner och det ger mig massa inspiration och glädje;) Alla är olika och jag är glad att du har hittat och vet vad du mår bra av. Kram Johanna

 3. Förstår precis hur du menar och håller helt med! Hade jag fått en krona för varje gång nån har talat om för mej att jag kommer att bli utbränd/gå in i väggen hade jag varit rik nu! Man får se till att vi är olika som människor och har olika behov. //kram maria

 4. Det är heeelt klart avkopplande med trädgårdsarbete!! Var och en får hitta sin ”grej” som avkoppling! Jag tillhör dem som uppskattar att sätta näsan i rabatten, såå härligt!!

  Kraaaaaaaaaaaaam aka

 5. Ändra aldrig på dig min vän.
  Det är ju det som gör dej till den du är.
  Charmiga Lötta Pötta som alltid har tusen gärn i elden.

  Kram kram
  Lina

 6. Ja,tänk om fler tänkte och gjorde som du,så skulle fler må bättre i själen…Jag mår allra bäst när jag får pyssla och måla utan avbrott och att få vara ensam…Bara att gå i min stilla lunk och mysa…Jag älskar tystnaden…:))
  Ha en underbart härlig dag….KRAAAAM på re Lotta!!!

 7. Heja dig!! Man ska göra det som känns bäst för en själv, helt klart!!! Att greja i trädgården, gräva och räfsa m.m. kan jag tycka är rena terapin, man går där i sina egna tankar det är härligt!! Men sen gillar jag och softa också, har inga problem med att göra ingenting alls (bara inte för länge)…fniss :-)) Fin dag till dig. Kraaaam P

 8. Hej Lotta!

  Vilket fint inlägg du gjort. Jag skulle kunna skriva ett exakt likadant inlägg på min blogg. Visst är det skönt när man hittat sin grej om man säger så. Har massor av vänner som inte förstår hur jag kan hinna med så mycket mer än dem. Jag bakar, jag målar, jag bloggar och jobbar 100% samt har många barn. För mig är det just det som är grejen. Jag hinner verkligen inte med mer än någon annan. Vi har samma tid vi människor men det är hur vi förvaltar tiden som är resultatet av det vi gör…hm…lite djupt men en del av mina vänner tränar på gym…jag går i skogen. Jag springer på loppis, mina vänner åker till stan för att handla osv…

  Så jag gör som du…saker som får en att må bra!

  Ha en bra dag Lotta! / Kram Anna

 9. Jag tycker så mycket om din blogg och håller med dig helt om detta inlägg!! 🙂 Jag är också trött på att man ska behöva försvara sig, alla är vi ju olika 🙂 Jag skulle heller aldrig koppla av genom att läsa en bok, blir bara rastlös. Skönt när man har hittat sina små saker som man mår bra av, får energi av och faktiskt njuter av att göra! Kram Jenny

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *