Det här brödet gjorde jag igår lingonbaguetter..den här morgonen blev det grahamsbullar. Receptet på lingonbröd finner du nedan
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk salt
1 msk rapsolja
16 dl rågsiktsmjöl
2 dl lingonsylt
Tillagning
Baguetter med råg och lingon är gott bröd som passar perfekt till en god soppa.
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olja, och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en lös deg. Tillsätt lingonsylten mot slutet. Låt jäsa under duk cirka 1 timme.2. Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte. Dela den i fyra delar. Forma till vridna baguetter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite mjöl och låt dem jäsa under duk cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.3. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan duk. Servera brödet nygräddat eller frys in det och värm det sedan försiktigt.
Kunde inte motstå det söta bakpappret hos Elsas hem…det var bara så gulligt. Inget måste såklart *ler* men när man bakar så mycket som jag gör så är det kul att förgylla bakningen med fina saker.
Nu har vi smaskat i oss några till frukost och de fick godkänt..vilken tur!
Mer bakning hittar du här om du scrollar
Dette så da godt ut!!
Så flink du er som baker….og hjemmebakst lukter jo så godt!!
Et koselig bakepapir…..det inspirere med slike vakre ting:o)
ha en fin søndag i Sverige:o)
Visst känner man sej nöjd när de doftar av nybakat…=)))
Tänk om man haft tiden o orken till att göra de alltid?…
Gå upp tidigare på helgen har jag oxå gjort ibland…
de e så mysigt när familjen vaknar o man äter nybakat bröd till frukost…=)))
Kraamizar Git
Nä vilket fint bakplåtspapper, det har jag missat! Smarrigt med lingonbröd.
kram Mia
Mmmm…Här inne Doftar de Ljuvligt gott ♥…
Verkligen en Jättefion Blogg!
Första tanken här var ”vilken vacker deg” hihi!
Visst är det ljuvligt med doften av nybakat. O det finns väl inget godare är en stor kopp te o nybakt bröd. Sådär lite lagom varmt!! 🙂
Jag är inne i en ”orkar inte baka”-period. Trist, för jag gillar det. Men det vänder nog snart 🙂
Jättefina bak-bilder!!
Kram jeanette
Vilket ljuvligt vackert och goddofatnade inlägg Lotta!!!
Du har verkligen sinnet med det lilla extra, så himla fint det ser ut med brödet, bären och alla vackra tillbehör…. Tänk dem till mn brunch nu, önskar…
Mari, fd Guldkant på Livet
Önskar jag vore lika morgonpigg som du 🙂 Igår blev det även lite bakning hos oss med det blev klart först till middagstid. Bröden ser för goda ut!! Ha en bra söndag.
Så mysigt! Du får gärna kom ner till osss och baka så mycket du vill, jag tycker du är så ljuvlig – en riktigt härlig pysselmamma!!!
Tusen kramar och hoppas att du får en toppensöndag med familjen!
Angelica
Nästan så jag känner doften hit 😉 o det ser så gott ut!
Kl.10.00 sa du att brödet var klart. Så bra så man vet när man ska dyka upp :-). Jag älskar att baka oxå, har en deg på jäsning nu. Den ska få stå och långjäsa, blir klart framåt kvällen. Tack för receptet på lingonbaguetterna. Trodde dom låg på en bakduk och jäste. Vilket fint bakplåtspapper. Ha en fortsatt bra söndag.
Kram mamma c
Vilken mysig helgvana! Här är det dock tvärtom, jag gillar att sova länge och sambon går upp tidigare. Har än så länge inte fått honom att baka något, tyvärr!:)
Kram
Förstår att det luktar gott hos er!
Lingonbrödet ser alldeles ljuvligt ut. Ha en skön fortsättning på söndagen!
så goda dina lingonbaguetter ser ut! jag kan förstå att familjen är lycklig när den får nybakat bröd varje helg!
vad duktig du varit som tvättat fönstren i uterummet. det är nog ett helt företag, det…
så spännande med kurs inför din eventuella företagsstart! kör hårt, lotta. du har inget att förlora!
kram
ingela