Mitt liv på landet..ger mig styrka

När jag befinner mig hemma på landet så upptäcker jag att jag funderar mycket..har nog alltid gjort det. Funderar på vad som är viktigt här i livet, vad jag vill lägga min tid på och vad jag mår bra över.

När man lever i en familj så är det så klart viktigt att alla mår bra och får vara den man är. Men först tror jag att jag ser till att må bra själv. I många år var jag bara mamma och fru. Det fanns inte så mycket tid för mig att bara vara jag och mina tankar..numera när barnen blivit större så tänker jag mer på mig själv. När jag mår bra sprider jag glädje till andra..som ringar på vatten.

För mig är det viktigt att få vara nära naturen & skogen. Att ha en trädgård att gå ut i..höra tystnaden, känna dofter, uppleva årstiderna både med ögon, hand, öron och näsa. Jag är en lanttjej..kommer nog alltid att vara det. När jag får gå här hemma i myskläder och stövlar och jobba i min trädgård då känner jag kärlek till livet. Det är här min själ bor..det är här jag hör hemma..det är här jag växer och hittar min styrka.

Jag hoppas att även ni har en sådan plats och att ni finner ro i er själva och orkar sprida glädje till andra. I detta stressiga samhälle behöver nog alla en lugn stund med sina egna tankar för att hitta sig själv.

Det är mina funderingar idag….
Ta hand om er och dem ni älskar!
Jag har tyvärr ingen möjlighet att svara på alla kommentarer. Är det något du undrar över eller något annat du vill berätta kan du maila mig här eller besök gärna min inspirationsblogg med lånade bilder My Lovely Four Seasons

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

31 reaktioner på ”Mitt liv på landet..ger mig styrka”

 1. Så fina och tänkvärda ord du skriver, det är så viktigt att hitta sin plats där man kan bara vara och samla kraft och energi och må bra!!

  Ta hand om dig!

  Kramar Bella

 2. vilken tur att vi har dig, lotta, du som har en sån fantastisk förmåga att klä i ord det som så många av oss tänker utan att själva lyckas uttrycka det!
  ha en skön helg!
  kram
  ingela

 3. Så fint skrivet!Din blogg andas glädje över livet och att du är nöjd med din tillvaro. Det är kul att få ta del av livet på landet, som jag fascineras av, kanske för att jag själv är en stadstjej som stortrivs i stan. 🙂
  Ha en riktigt skön helg!
  Kram Sanna

 4. Det var kloke og gode ord til ettertanke for oss alle sammen. Ikke så lett å huske på alltid, derfor godt å bli minnet på å ta vare på det vi har, og ta vare på hverandre. Ha en kjempefin helg!
  Hilsen Bjørg

 5. åh så fint och sant skrivet av dig, viktigt att vara i balans och harmoni själv för att kunna vara hamonisk mot andra. jag har också en oas eller flera förstås, men en av dom är ute på min egen tomt, bland blommor och bin! älskar att ströva i skog och mark, känna dofter och höra ljuden från naturen. att bara få vara ett med allt det där stora vidunderliga och fantastiska. jag vill också tala om för dig att jag älskar att läsa din blogg, har just hittat den och jag kommer förstås att följa dig! ha en bra fredag och många kramar från ett regnigt piteå

 6. Så sant Lotta! Tiden bara går…o man reflekterar ite så mycket som man borde! För vad ÄR det som är viktigt…Familjen, o du själv i övrigt så löser sig det mesta!

 7. Hej Lotta!
  Åh vad jag håller med dig!
  Är från början en storstadstjej, men njuter nu av att få bo på landet. Älskar att gå ut på morgonen med min kaffemugg och bara sitta och lyssna och fundera som du säger över livet!!!
  Kram på dig!
  Susanne

 8. Ja men visst har jag också mina ställen där jag samlar kraft. HÅller med, jag själv måste må bra och vara i harmoni för att kunna sprida detta runt mig. Allt går så mycket lättare om jag tillåter mig att tänka på mig själv i 1:a hand ibland.
  Fredagar är min dag. Då är jag ledig från jobbet, barn och man är på skola och arbete. Jag får egen tid att förfoga och det är sååååååå skönt. Ha en mysig helg/ Kram Eva-Mari

 9. Goförmiddag Lotta..=))
  Håller heeelt med dej…
  Bor ju så långt ut på landet de bara GÅÅR…
  Älskar att gå här hemma o skrota…kunna gå runt o se ut HUR SOM HELST…ingen som bryr sej om gräset inte e klippt eller maskrosorna växer vilt..
  Så vill jag ha de….
  Här kan jag andas…
  Mitt vattenhål här i livet…
  Mitt hem…
  Ha en häärlig fredag…
  Kraaamizar Git

 10. Nydelige tanker:)
  Det er så viktig at vi passer på oss selv i hverdagen, der er jo ingen andre som kan gjøre det like godt… Å gi seg tid til å leve, å nyte, å glede, å gi,- det er det livet dreier seg om.
  Ha en herlig dag på landet:)

 11. Vi sitter på samma tanka du och jag Lotta. Jag känner också att jag ”tappat” mig själv i allt barnafödande och funderar mycket på hur jag ska kunna ge mig lite tid att hitta tillbaka.
  Mina är ju fortfarande små och jag är en av dom som tycker att man måste nog ”offra” sig lite om man väljer att skaffa barn. Och då flera så tätt ,o)

  Har varit väldigt anti människor som pratat om EGEN tid när de har smått hemma. Har inte riktigt förstått vad de skulle med barn till överhuvudtaget….

  Men nu har åren gått utan en endaste liten timme för mig själv och jag börjar fundera på om det kan vara så sunt?!

  Jag skulle bli att må mycket bättre om jag fick lite tid att ladda batterierna emellanåt och det skulle ju gynna hela familjen eller hur?!!

  Men hur gör man? Och när gör man?

  Du ser! Tankarna finns där hela tiden för mig med =o)

  Ha det underbart i naturen gummsen!

  Kramar Erika

 12. Visst är det så att man måste bra själv för att orka ta hand om andra. Min plats är där vi bor, på landet, och med hästarna… där är jag bara jag! Kommer alltid hem med massor av energi från stallet.
  Ha en skön helg!
  Kram

 13. Så sant så!
  Jag är också en lantlolla som gillar att gå i gummistövlar och trätofflor.
  Växte upp på hästgård i Sverige, var vilsen en tag och bodde i storstan och sen hittade jag tillbaks till landet fast i USA.
  Ha en finfin helg!
  Kram från andra sidan plurret.

 14. Jag mår också bra med lite tid för mig själv. Påta i trädgården, läsa en tidning eller bara vara. Kanske speciellt viktigt för oss mammor som har så mycket i skallen hela dagarna 🙂
  Kram och trevlig helg!

 15. Jaa samma här, jag tänker också mycket så där när jag är på landet/vid stugan. Och speciellt när vi åker ut med båten och man känner havsvinden i ansiktet… Då njuter jag verkligen! Vilka vackra bilder du tar, dom nedan skulle lätt platsa i Greengates katalog :-). Ha en riktigt mysig helg! Kram, Anette

 16. Fina bilder som vanligt! Just nu känner jag att jag får för lite eller ingen tid för mig själv. Men det hör väl till då man är småbarnsförälder…

  Visst är det härligt att bo på landet, det håller jag helt med om! Trevlig helg! Kram Stina

 17. Ja, en sån plats har jag – min trädgård! Visst är man trelvigare när mna mår bra mne det är hela familjens ansvar att alla mår bra tycker jag. Det är ju lite domino. Om jag slipper tjata om blöta handdukar, överfulla soppåsar mm så blir jag ju trevligare och är jag trevlig så blir de andra gladare……….

  Nu myser vi i soffan och snart blir det rabarberpaj. Kram!

 18. Hej,

  Verkligt ett härligt och tänkvärt inlägg, är som du skriver viktigt att ha en plats där man bara kan vara och tänka! Så skönt att du skriver att du ser till att DU mår bra, tror att det är många kvinnor som glömmer bort det! För gör man det så mår andra i ens omgivning också bra. Själv är jag i en svacka och har varit det är tag nu, som så många andra så blev jag av med jobbet i våras! Mitt hem är verkligen det stället där jag bara är, tänker, skrattar, gråter och allt annat i livet! Men nu när jag nästan bara är hemma så blir tyvärr inte hemma det där mysiga ställen man kan dra sig tillbaka på …

  Ps. Kanske blev lite väl personlig, men eftersom jag är inne på din blogg varje dag och kollar, så känns det nästan som vi känner varandra … konstigt va … Ds.

  Kram Frida

 19. Helt rätt livsnjutare!!

  Man måste sätta sig själv i fräsmat rummet för att kunna vara till ngn glädje för andra!'

  Precis som i krissituationer, ta på dig syrgasmasken först innan du sätter på dem på andra: )

  Vi lever bara här och nu. Gör det bästa av den tiden.

  Jag älskar din livsnjutarblogg!

  Underbara bilder fr ditt utekök nedan också!!! Mari.

 20. GODIS KVÄLL!!
  Kan förstå du hämtar mycket kraft o inspiration från din vackra plats där du bor…det är nåt spec att va på landet…hade ett lant tälle förr..var där vatje sommrar till jag var 27…där har jag alla mina bästa minnen ifrån…hoppas hitta en mysig stuga nån da…så jag kan ge mina barn samma mysiga minnen om jag haft!!

  ~~Ha en trevlig Helg~~
  kramelikram millimamsen!

  P.s TÄVLING hos mig – VÄLKOMMEN!!

 21. Det är så sant det du skriver! Först när vi själva mår bra kan vi sprida det vidare till andra.Att bara ge och ge men inte tänka på sig själv är inte bra.Det var så jag blev utbränd.
  Din sida är ljuvlig att titta på. Bilderna andas liksom livsglädje och harmoni.Härligt när man hittar den platsen där man mår som bäst.För mig- jag är stadstjej men har bott på landet i 18 år nu – har jag hittat tillbaks till staden och med havet brevid.Havet är det allra viktigaste för mig. Det är min oas.
  Ha en skön helg!
  Kram Karin

 22. Tänkvärt inlägg. Jag kunde inte sagt det bättre själv. Jag är också en lantis i själen o bor inte så på vischan som jag egentligen kanske skulle vilja, och behöva för att må riktigt bra. Undrar dock var det där stället finns, där vi kan känna oss HEMMA, på riktigt..

  Titta gärna in hos mig när du har tid. Idag gästbloggar min sambo, ska bli intressant att se vad han har på hjärtat..

  Tack för en jättetrevlig blogg!
  Emma.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *