Mitt företagande går framåt

 
 
 
Min dröm om att starta eget är på väg att förverkligas. Jag har nu fått mitt F skattebevis, men mitt namn är ännu inte godkänt…så det håller jag hemligt ett tag till:-)
 
 

 
Jag har skaffat mig en ekonom och vi har ett inbokat möte framöver *kul*, men dyrt. Har tyvärr inte dessa kunskaper så jag lämnar gärna bort det.

 
Min pappa har fixat ett jätte bra fakturering och kundregister åt mig *tack*. Jag har börjat köpa in material till att skicka mina skivor med kort osv. Jag har investerat i några nya prylar som objektiv, väska, stativ, minne till kameran, hårddisk m.m., men det finns mycket mer som jag önskar. Eftersom jag inte lånar till detta så tar jag lite i taget.

 
Nu när november startar ska jag börja uppdatera en ny hemsida. Jag ska ordna så jag kan skriva ut fakturor med min logga och jag ska kontakta banken och få ett eget företagskonto. Jag behöver ett avtal med mina kunder m.m.

 
Jag har dessutom skaffat mig en skribent och gemensam stylist till kommande reportage. Det kan hända att ni vet vem hon är, men vi håller det hemligt till den dagen vi får sälja något. När vi samtalade första gången så var det som att prata med en nära vän..så det bådar gott för framtiden..vi får se..men jag längtar till att få sätta igång.
 

Det händer massor av kul framöver för mig. Jag blir lite rädd ibland över hur jag vågar, men jag tänker också att jag måste se om det går. Blir det konkurs så har jag en revisor som kan varna mig *ler*. Livet är för kort för att inte prova. 

På beställning: Receptet är en dubbelsats sockerkaka med skurna äpplen och kanelsocker ovanpå. Lätt ska det vara!

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

51 reaktioner på ”Mitt företagande går framåt”

 1. WOW Lotta!!!!
  Nu händer det verkligen grejjor.
  Effektiv är du vännen.
  Underbaa höstfärger du visar oss i dina underbara bilder. Älskar Gerberas porslin.
  Ha en fin kväll.
  Kram Lina

 2. Hej Lotta!

  Vad roligt att det går framåt för dig och vad bra att du skriver steg-för-steg, det inspirerar i alla fall mig som går i tankarna..

  Vad härligt med en ”kompanjon”, kan tänka mig att det känns riktigt bra att ha någon att bolla idéer med, luta sig emot och kanske inspireras av.

  Stort lycka till! Du är modig du.

  Kram Emma

 3. ojoj, det är full fart framåt nu, lotta!
  det är säkert mycket att smälta, så jag förstår om du måste ta lite semester från oss ett tag 🙂
  kram
  ingela

 4. Det är fullkomligt underbart kul att starta ett eget företag men… med en gnutta skräck. Min lilla butik startade jag i maj i år och det är såå roligt, butiken är mitt lilla skötebarn, mycket pyssel och bara såå roligt 🙂
  All lycka till dig – det kommer att gå superbra för dig
  Kram Lisa

 5. Vad kul!!! Oj vad det är mycket att ha koll på = )! Roligast är ju stylingen och fotningen för tidningar, så himla KUUUUL!!! Kör på, det här kan du!!! Nu är du ju halvvägs = ). Det är nog svårast i början med allt nytt, en helt ny värld att sätta sig in i, men sen går det nog av bara farten!

  Stor kram L-L

 6. Men gud så spännande! Du är en riktig inspirationskälla till att fånga dagen och våga ge sig ut på nya vingar.

  Jag är säker på att detta kommer gå som smort!

  En varm kram från ett kallt Oslo…

 7. Kan förstå hur glad du är nu Lotta!!
  Har en liten aning om vem din skribent är (tror jag!)… men får se då sen om jag hade rätt 😉
  Fast annars skriver du ju så härligt själv också.

  Kram Ann-Christine

 8. Roligt att det går framåt! Jag förstår att det är mycket att tänka på och mycket att fixa. Om du har enskild firma är det inte nödvändigt att ha revisor. En ekonom kan göra jobbet. En revisor är bra mycket dyrare än en ekonom. Kram Stina

 9. Hej Lotta!!
  Oj detta inlägget kändes rakt in i mitt hjärta. Jag befinner mig i en punkt i livet där jag vet vad jag vill göra och inte göra….men vågar inte förverkliga det. I mitt huvud säger en röst, livet är för kort för att inte göra det, och man lever bara en gång.
  Jag vill och vill, men vågar inte. Tryggheten av vad jag har tar överhand hela tiden,och säkerheten styr mig för att jag har en familj att försörja. Ett dilemma som för mig är stort. Jag beundrar dig riktigt mycket, och önskar att jag befann mig i dina händer….jag vet att allt inte är enkelt,och du har haft många mot gångar säkert. Men du är en bra förebild för mig och jag önskar och hoppas att jag en dag tar mod till mig och gör som du.
  Hoppas nu du får namnet godkänt och att du får göra det du brinner för….Lycka till ,verkligen!!

  Många Kramar från mig/MAlin

 10. Hej Lotta!
  Åh vad spännande att läsa om ditt företag, det kommer gå superbra, det är jag säker på:)

  Hmm, har en gissning på vem det kan vara som skall vara skribent..får se om jag gissar rätt;)

  Ha det gott!
  Kraam Jenny

 11. Hej goa Lotta!!

  Det är så kul att läsa om dina framsteg och planer, du kommer inte att misslyckas, jag skriver det igen,- du är SÅ himla bra!
  Jag njuter av dina bilder så otroligt mycket!

  Kram Mariette

 12. Ja du har verklige en spännade tid att gå tillmötes Lotta! Men du har all förutsättning att lyckas! Ljuvliga bilder och den gerbera-formen var ju för ljuvlig!!! Mari. ( Äggkorgen med, varifrån är den??)

 13. Vännen, vad skooj att de går så bra och att det verkligen börjar 'hända grejer' på riktigt!!:-) Ser fram emot att snart ses live igen så du får berätta:-) KRAMEN!!

 14. Det är så kul att följa med på denna resa. Mycket att tänka på och lära sig runt omkring, men det här med att fota kan du ju i alla fall redan!

  Kram Pernilla

 15. Det är så jätteroligt och spännande att det börjar hända saker nu. Härligt att du tagit det steget. 🙂

  Det ska bli spännande att få följa utvecklingen.. och få veta namnet på företaget..

  Ha en skön kväll!

  kram Jenny

 16. haha una rata ja….Åh vilka fina bilder du har lagt in idag. Gillar inte lila men gud så fint raring. Har sett ett stort hus hos Lena..
  Jag har besällt ett tidningsställ där som jag väntar på att dom skall ringa om. Klart du har tid med Unnerstad hihi, annars är du välkommen på en fika på Nordik på söndag. Sofia skall ju på tjejträff och vi pratade om att träffas där…Och du tror att jag vill sy gardiner fniss…Herregud vad jag har sytt gardiner åt mig och allt och alla hihi…

  Kramis A

 17. Så roligt att det börjar gå framåt för Dig med Ditt företag! Och det med stormsteg må jag säga…

  Ja, det är inte konstigt att det går bra. Du är en fantastisk fotograf. Och det bör inte bli några som helst problem för Dig med jobb framöver!!

  Kram Ellinor på Gillberg

 18. Ojoj,vad mycket skoj du har framför dig! Helt rätt att lämna bort bokföring så du kan ägna dig åt det du tycker är skojjigast!
  Mycket fina bilder som alltid och fikasugen blev jag också…
  Kram C

 19. Nämen så där kan man väl inte göra..? Alla berömmer formen men min fråga är….vad är det i den??Absolut inget illa ment! Gick igenom dina finfina bilder och såg helt plötsligt att det började växa fram en äppelkaka(?)blev genast baksugen och så finns det inget recept.. Snälla goa rara lägg ut det när du får tid =)

  PS. Håller tummarna för dig och ditt företag.

 20. Hej…precis vad jag oxå kommit fram till..Livet är för kort för att inte våga..vilja.. prova..visst är det en chans man tar om att starta eget..men säg det som inte är chansningar vi tar här i livet..allt är ju inte förutsägbart..och tur är väl det.. Lycka till du har kommit lång redan..själv är jag inte sååå tuff som du..men liiiite chansningar tar jag och lite provar jag på …snart:)..kram..Pia

 21. Hos dig är det alltid glädjefullt att vara!
  Vackra bilder, poetisk text (inte behöver du någon skribent! du skriver så bra själv!!!)
  Tack för kommentaren inne hos mig….det där med att hämta och skjutsa barnen är ganska fiffigt, jag vet….har gjort det….
  Nu skjutsar de oss då och då…som tack *fniss* Fiffigt det me!
  Kram
  /Lotta

 22. Vad roligt det är att läsa om hur dina planer går framåt! Du har ju verkligen kommit jättelångt, och jag är säker på att det här kommer att gå superbra. Apropå det har du vunnit en kategori i min bloggtävling, haha, gå in och kika 🙂

 23. Lycka till!
  Hoppas det går bra med företagandet. Du har ju verkligen talang så förutsättningarna finns.
  Jag beundrar alla som tar tag i sina drömmar och gör något av dem.

  Kram från
  Mojebarn

 24. Det är så kul att följa dig, och jag GLÄDS MED DIG, en kvinna och underbar bloggare som vågar, kan man annat?!

  Förresten, vet att du ahr fullt upp och inte hinner svara på kommentarer, men skulle du nästa gång du använder en kopp lycka kunna ange vart den är inköpt?! Den är ju underbar, vet precis vem som skulle kunna få den i julklapp 😉

  Kram Sockenvägens Söta
  (Tidigare Lurans blogg)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *