Min väg till att öppna eget

 
Under mina timmar i trädgårdslandet har jag hunnit fundera en del. Mina tankar går till att nu med hela mitt hjärta försöka att starta eget. Hur jag ska gå tillväga osv. Jag vet att det finns många av er som går i samma tankar så nu kommer ni under en länk kunna följa mig och min väg till egen firma. Jag är lite ”nervig” över detta..men om ni följer med i mina tankar så kanske det sätter lite press på mig. Jag saknar själv en länk att kunna följa hur andra går tillväga.
 
 
Jag har varit på information hos skatteverket. Mycket att ta till sig och jag behövde lite tid till att överväga om jag ville gå vidare och JA det vill jag. Mitt mål denna vecka blir att;
  • Kontakta en personlig handläggare. Göra upp en egen affärsplan och hur jag ska gå vidare med mina funderingar.
 
 • Fundera på namn, vad ska mitt lilla företag heta? Hemsida?
 • Vad är det jag tänker mig…fota & styla??eller vad är det jag vill?
 
Jag vet inte om jag kommer få några jobb överhuvudtaget..men jag är inte beroende av detta. Jag vet inte heller inte om det kommer att gå hela vägen..men jag prövar. Jag har fått förlängt på min förskola och kan få jobba heltid om jag vill..så jag gör detta bara för att jag måste prova och tycker det är kul. Ibland måste man våga ta chansen..jag vill inte bli gammal och fråga mig varför jag aldrig tog chansen. Jag utbildade mig till lärare för ett par år sedan…valde att arbeta på en förskola där jag istället gick efter magkänslan. Tack gode gud för det! Var livrädd efter 10 år inom handeln att börja läsa på universitetet, men klarade det utmärkt. Fick min examen som jag är oerhört stolt över. Min väg i livet verkar bli krokig, men jag hoppar på tåget och åker med. Det värsta som kan hända är att jag misslyckas, men då är jag åtminstone en kunskap rikare:-)..så tänker jag.

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

59 reaktioner på ”Min väg till att öppna eget”

 1. Åh vad underbart Lotta!
  Klart att du ska testa!Är överytgad att det komer gå jättebra.
  Ska bli sååå roligt att kunna följs dig på resans gång.
  Ha en underbar dag och njut i det härliga höstvädret.
  Ps har mailat dig
  Kram Lina

 2. Hej Lotta! Jag tror att det bästa man kan göra är att följa sin egen s.k. magkänsla – att göra det som känns rätt även om det känns lite läskigt, osäkert och trots att man inte vet exakt hur det ska gå till. LYCKA TILL!
  Hälsningar Kerstin

 3. Åh, vad jag tycker du e modig! Jag tror att det är många som vill men inte vågar, däribland jag själv.
  Ska bli kul att följa dig på vägen.

  Lycka till med allt! Håller tummarna, jag vet att det kommer att gå bra.

  Kram Marie

 4. Jeg sier bare; GJØR DET!! Jeg gjorde det i fjor og har ikke angret et sekund!

  Dessuten er jeg helt sikker på at du vil lykkes. Du har noe unikt i stylingen og bildene dine…noe som bare er DEG og det er det viktigste for å lykkes. Du må ha noe å by på og det har du.

  Jeg ønsker deg masse lykke til:) Stor klem fra Lena

 5. Spännande…och samtidigt blir jag väldrigt avundsjuk på dej som VÅGAR..jag vill det samma ..alltså ..starta ett litet ”eget”…kanske kanske ..vågar lite mer om jag ser och föler dej..på din krokiga väg..för inte är då min något mindre krokig…:)..kram till dej och lycka till..Pia

 6. Det är så kul att höra att du tänker satsa och vågar prova på dina drömmar, och jag är säker på att du kommer att lyckas.
  Det ska bli kul att följa din väg, ha en bra söndag, kram Rebecca.

 7. å, dette høres så spennende ut. følg hjertet ditt!
  Ønsker deg lykke til på veien mot ditt eget.

  Gleder meg til å følge deg, og se drømmene dine bli realisert.

  Beate

 8. Vad roligt att höra att du ska starta eget, det är enklare än man ibland tror. Jag har 2 tips som jag vill ge dig om du vill ha dom (är inne själv på företag nr 2)

  1) Se till att hitta någon som hjälper dig med ekonomin, det tar tid och kräver kunskap för att kunna använda systemet. Jag vet att det kostar en del. Men det spar på oro, stress och tid av det man älskar att göra tycker jag.
  2) Ut och prata både fysiskt och på webben (som här) på en gång, marknadsför dig och du lär länna ditt företag bättre. Affärsplan är bra så man vet var man är påväg men skapa ett namn är bättre.

  Vill du bolla vet du var jag finns,
  Lycka till
  Kram
  Linda

 9. Åhh va kul Lotta! Är så glad för din skull!Tycker verkligen du ska gå din magkänsla Tror det kommer bli helt rätt för dig och ett otroligt spännande äventyr för dig(och oss 🙂
  Tycker du är så tuff som vågar ta chanserna i livet när de kommer och inte bara drömma om dem. Du är så cool Lotta 😉 Ser fram emot att följa dig på väg mot ditt nya mål

  STOR KRAM
  Anna ”utan blogg”
  miss.fighter@hotmail.com

 10. Lycka till med företagandet! Startar du det vid sidan om så kan du ju låta företaget växa tillsammans med dig. Det är skönt att höra att fler gått på de krokiga vägarna. Jag hoppas de så småningom leder till något mer beständigt.

  Tänkte bara avsluta med att det är en härlig blogg du har. Den vill jag läsa mer av.

 11. Hej!
  Åh vad glad jag blir,kommer att följa din väg till eget som en trogen hundvalp. Går nämligen i likadan tankar,men inom en annan bransch. Tycker också det är svårt att veta i villken ände man ska börja. Kanske kan vi utbyta ideer. Annica

 12. Dette er jo noe du har tenkt nøye igjennom, og jeg tror dette er helt rett for deg ;o)
  Du er SÅ dyktig innen dette feltet,
  så jeg er sikker på du klarer deg!
  Lykke til, Lotta!

  Klem J.

 13. För att veta om ens idé är ”rätt” måste man ju testa, hur skall man annars få reda på det? 😉

  Det är sååå mycket värt att få syssla med sin passion 🙂
  Önskar Dig Lycka till!!!

 14. Klart du kommer att fixa det! Jag önskar dig all lycka till och jag kommer med spänning att följa kommande inlägg om företaget!

  Många kramar
  Malin L

 15. Å så glad jag blir över att läsa detta Lotta! Du gör helt rätt! Jag tänkte likadant…vill inte sitta på hemmet och ångra att jag aldrig vågade.
  Du kommer helt säkert få massor av jobb och jag önskar dig ALL lycka!

  Kraaam, Carina

 16. Hej Lotta!
  Efetrsom du har ett heltidsjobb på förskolan behöver du ju inte vara så orolig över det ekonomiska.
  Jag jobbar ju också heltid på förskola, driver eget företag på min fritid, där jag arbetar som massageterapeut ca 8-10 timmar per vecka, samt att jag säljer hudvård och nu börjar jag fundera på att öppna en liten butik i ett av mammas uthus med lite av något som loppis. Och det funkar eftersom mina barn är utflugna och har en mycket förstående man som stöttar mig. Jag vet det låter som jag inte trivs hemma, men det gör jag verkligen!!
  Min strävan är att mitt företag ska gå så pass bra att jag kan gå ner i arbetstid. Det funkar om man är strukturerad. Lägger in ledigtid helst helgerna lediga, passar mig. Jag är 43 år och mitt i livet, jag vill känna att jag gör det jag vill göra.

  Lycka till och ha en underbar vecka!
  Rose-Marie uppsala

 17. Ja kan bara hålla med föregående talare =)
  Följ ditt hjärta så känns det rätt,,men glöm för allt i världen inte bort bakningen som verka ligga dig varmt om hjärtat,,ha ju inte smakat thihi.. men bilderna är underbara
  Ha en bra vecka
  ~~kramilikramen~~

 18. Hej!
  Spännande tider!..
  Jag har själv ett företag men det har legat på is nu i två år, då tiden inte har räckt till. Men det står redo att väckas upp så fort det känns så. Och jag måste säga att jag har samma pirr i magen som du. Jag är nyfiken på om vingarna bär… Jag har också ett vanligt dagjobb så det är inget hopp ut i tomma intet utan mest att få pröva det man helst vill göra på sidan om, utan att ekonomin kraschar.

 19. Vad roligt att läsa att du kommer köra igång med ditt eget, håller alla tummar för att det kommer fungera och precis som du skriver så är ju det värsta som kan hända att man misslyckas… Försöker man inte kan man ju inte vinna 🙂

  Lycka till!!

  Kramar Bella

 20. Meen du har ju så himla RÄTT, vännen…=)))
  Klart du ska prova…
  Kommer säääkert gå huur bra som helst…=)
  Du är ju urduktig både som stylist och fotograf…=))
  Ha nu en härlig fortsättning på kvällen..
  Kraamizar git

 21. Än en gång: det är så jättespännande att läsa om dina tankar och att få se hur du kommer göra!

  Skönt att läsa att man kan sadla om ifall man vill! Min mamma frågade faktiskt bara för nån dag sedan, när jag ska börja studera? Men jag vet ju inte ens vad i så fall? Hon föreslog nåt konstnärligt eller kanske inom media… Tja, kanske om ett tag 🙂
  Jag trivs väl sådär halvbra på mitt nuvarande jobb, gillar inte kvällspassen och lördagarna och så är det inte alltid så kreativt heller. Men jag håller hoppet uppe som dig Lotta!

  Kramar!!

 22. Hej!
  Av en slump hamnade jag här idag, och ville bara säga att din blogg är jättefin, både bild- och textmässigt. Vackra bilder och kloka ord. Jag jobbar också i skolan, men står just nu vid ett vid ett vägskäl där jag funderar på vad jag vill göra i framtiden. Självklart kommer jag att titta in här igen, och följa dig på vägen. Lycka till!
  Evis

 23. Hej! Jag tycker det är väldigt trevligt att träffa dig också! Jag funderade mer på ordet design,kanske man tänker mer på mode då?? Vi får fundera vidare! Tack för att Isak fick komma han var sååå nöjd och stolt! Ha en bra vecka! Kram Maria

 24. Men så kul Lotta! Åh, snart är jag kanske oxå där = )! Håller för fullt på att fundera på namn på mitt lilla egna. Du borde väl heta Fyra Årstider, det är ju ett underbart namn! Så smart att lägga ut på bloggen att du ställer upp som stylist, det känns proffsigt att läsa där = )! Affärsplanen ja, den ska jag försöka få ihop också.

  Åh vad roligt det var att läsa här idag = ), du ger så mycket inspiration!!!

  Kram L-L

 25. Kul att du ska starta eget! Du kommer inte att ångra dig, går det inte som du tänkt så är det ju bara att låte företaget vila på is.

  Jag och min syster har för ca ett år sedan startat ett kreativt företag och det är det bästa vi gjort. Så fritt att jobba för sig själv. Säg till om du behöver hjälp eller tips!

  Mvh Linda H

 26. Oj vad kommentarer, ja är man poppis så är man hihihi…Jag vill också veta vad jag vill göra men jag har inte ett rätt i min hjärna vännen. Jag håller på dig det vet du och jag känner på mig att du fixar det. Vilka härliga bilder som vanligt, har missat några inlägg men du skall veta att jag smygläser. Försöker använda kameran men den har så många möjligheter som jag inte har en aning om…Visst är kannan fin.

  Kram till dig vännen

  Anne

 27. Jag har också funderat på att ha en lænk dær jag skriver om hur min væg går till att starta eget – bra idè! Spænnande ska det blir, skønt att læsa dina funderingar då min væga har varit mycket krokig med!
  Lycka till!

 28. Hej Lotta!

  Det låter klokt det du skriver, klart att man ska ha drömmar och sedan sätta upp mål för att de kanske ska gå i uppfyllelse…

  Man våste våga för att vinna!

  Jag tror att du gör helt rätt, tiden vi har är här och nu.
  Är själv lite sugen på att prova att öppna något här hemma…
  Så jag följer dina tankar och det du skriver med spänning.
  Kramelikram L8.

 29. Förstår precis hur du känner det. Var själv i samma sits för en sisådär 1,5 år sedan.

  Började oxå med en info på Skatteverket – dom fick jag jättemycket och bra hjälp av. Sen var jag på en enklare starta-eget kurs, vilket inte gav så himla mycket.

  Kontakta .se för en hemsides adress, kostnaden är ca 150,-/år för en .se adress. Billigt! Bloggen har du redan så det är bara att länka.

  Jag kontaktade Visma för hjälp med webbshop, det finns säkert massor av webbshopsmöjligheter. Vilka betalningsalternativ man ska ha osv.

  Jag sökte en hel del på nätet först. Kom fram till att jag inte är intresserad av flera 100-tusen i skulder och nu har jag Magnus & Selma i liten skala. Inget jag kan leva på men det går runt.
  Nu har jag visserligen ett dagjobb så jag behöver inte leva på det heller utan det är mer som en rolig grej – med massor av positiv respons.

  Vill du ha mer tips och ideer hjälper jag dig gärna.

  Lycka till =)
  Kram/Sara

 30. Man ska lyssna till sitt hjärta och till känslan i maggropen. Klart du gör rätt i att testa.
  Ska bli spännande att följa dina tankar …..och du….
  du vet att du ”inleder mig i frestelse” eller hur? Jag finner mig själv bakandes muffins!!!!!
  Kram och tack för det!
  /Lotta

 31. Hej Lotta
  Jag säger som många andra på din blogg, man ska inte ångra att man inte gjorde det man vill när man ser tillbaka någon gång i framtiden. Har lika krokig bakgrund som du och funderar också på att starta firma men inte i samma branch. en bra checklista finns på /www.tillvaxtverket.se/
  Kram Annette

 32. Gud så roligt! Man måste våga för att vinna!!
  Jag vill och hoppas att jag oxå kommer kunna starta eget en vacker dag. Jag tänker dock vänta tills småbarnsåren är över.
  Men det är en framtidsplan och en stor dröm!
  Jag ser med glädje fram emot att följa dig!
  Du kommer att lyckas, det är jag säker på, och då kommeer du att tänka:
  F-n va bra jag e och vad modig jag var som vågade ta steget!

  Ha en fin måndag!
  Kram Nadja

 33. Kör på Lotta och är du inte beroende av några inkomster från ditt företag så är det bara att prova. Jag har provat nu i 10 år så det känns jättebra. Annars hade jag nog ångrat mig.
  Lycka till!
  Kram/Maria

 34. Härligt Lotta!!! Du kommer att lyckas med detta, tro på dig själv, var envis, fråga mycket och låt det ta sin tid. Maila mig om du vill ha några goda råd på vägen 🙂
  Stor kram,
  Magdalena

 35. Det blir veldig spennende å følge med deg! Jeg har tenkt mange av de samme tankene som deg, at jeg ønsker å gjøre noe med min kreativitet som jeg ikke gjør i den jobben jeg har nå. Lykke til! 🙂

 36. Ja,stå på og gjør det du elsker og gjøre….du har alltids noe og falle tilbake på….men dette klarer du bra…
  Blir spennende og følge deg…og lære av deg…
  ha en god kveld
  klemmer fra edda

 37. Man måste våga för att vinna! Jag startade eget för ca ett år sen, det är tufft men absolut det bästa jag gjort!! Hör av dig med frågor om du tror jag kan hjälpa dig med något.

  Matilda

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *