Jippi..nu ska jag bli företagare

Puss på er alla! Jag har shoppat inför en kall vinter.-)
Tror knappt det är sant, men 1 januari 2010 om allt går som det ska då kommer jag köra igång med min egen firma. Det känns inte som ett högt berg att bestiga längre, utan mer en kulle. Massor att göra såklart, men jag är äntligen på G. Det här är det jag ska göra i mitt lilla företag.. som jag nu än så länge ska köra på min lediga tid (jobbar 85%).

  • Fotografera mot inredningstidningar, veckotidningar, dagstidningar och hemsidor
 
  • Fotografera familjer framförallt barn i deras hemmiljö
 
  • Arbeta som stylist vid olika uppdrag
 
 • Därtill även förenlig verksamhet (lite flum, flum tillägg:-….finns mycket runt styling & inredning)


De kommande dagarna ska jag skicka in skatt och avgiftsanmälan till skatteverket. Svårt att räkna ut vad man kommer tjäna..ingen aning..jag är glad över att bara få göra det jag tycker är kul. Jag ska också fundera ut namn. Min handledare sa att jag hade inget att förlora..bara att tuta och köra och hon trodde på mig och mitt koncept. Inga större summor att invenstera när jag valt bort internetbutik ur mina tankar. Det kändes väldigt bra!! Jag känner mig en aning förvirrad, men nu gör jag det!!

 

Dagens outfit inhandlades idag..nu är jag redo för kall vinter *ler*. Ikväll ska vi fira med både förrätt och varmrätt. Min man bjuder på middag.

Ta hand om er
 
..och det är NI som fått mig att våga ta klivet.
 
Har du tips på namn blir jag glad. Jag tror dessvärre att Fyra årstider är upptaget, men det går kanske att knorra till.
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

81 reaktioner på ”Jippi..nu ska jag bli företagare”

 1. Stort GRATTIS Lotta!! Du kommer klara detta galant och allt kommer psssa dig som handen i handsken, för du har i bloggen visat mycket gott prov på att du duger till detta, mer än väl! Vilken fin bild på dig! Mari.

 2. Hej Lotta!

  Låter roligt! Det syn på din blog att du kommer att göra allt detta JÄTTEBRA! Jag har haft min firma i 7 år tror jag. Det är roligt att hitta på kreativa lösningar. Det gällr att vara allert HELA tiden. Önskar dig MYCKET LYCKA med företagandet!! Och en bra helg!

  kram
  Olga

 3. Grattis Lotta! Vad roligt!

  Hur tänker du arbeta gentemot tidningarna? Får du skicka outcasts till dem eller hur funkar det? Bara nyfiken….

  Ha en riktigt trevlig fredag! Jag firar lite med er härifrån.. 😉

  Kram Emma.

 4. Men Lotta…var du så långt uppe på kullen redan:)..stort grattis och lyckönskningar till dej…Kommer att följa din väg ….och tja..varför inte knorra till med fyra årstider..tycker det namnet är suveränt…kram..PIA

 5. Hej vad kul! Jag tror på dig, lycka till. Jag följer med spänning din utveckling, det är verkligen beundransvärt. Vilket fint självporträtt – äntligen fick jag se Dig!

 6. Kör hårt, Lotta! och Lycka till. Jag känner på mig att du kommer att lyckas. Man måste ju ha ett koncept och att man brinner för det.

  Jag kommer att följa din utveckling liksom din blogg.

  Du hade inte känt mig från förr men läser din blogg nästan varje dag. Den är så inspirerande, ska du veta.

  Ha det kul och en skön helg önskar jag.

 7. Lycka till Lotta!
  Tog mitt stora kliv att bli egen efter 14 år på samma företag, för ett par år sedan och jag ångrar mig inte!
  Nu när du har ditt fasta jobb som står för ”säkerheten” blir ju detta nya som ”extra fluff” – något som bara kul.

  Kram
  Jessica

 8. Stort grattis och lycka till! Du är en fantastiskt kreativ fotograf, inredare och inspiratör, så jag är övertygad om att du kommer att lyckas riktigt bra med ditt företag!
  Ha en fin helg!
  Kram
  / Maria

 9. Härligt Lotta! Att drömma är en sak, att ta steget rätt ut och förverkliga en dröm är något helt annat och jag vet att du har alla de bitar som gör att du kommer att lyckas! Låt inga små kullar stoppa dej – platta till dom eller kliv bara över! =)
  Jag är så glad för din skull och unnar dig allt gott och all lycka!
  Ha en trevlig helg! Kram från Krista

 10. Hej igen!! Lotta jag råkade klicka flera gånger såå samma medelande kom typ 12 gånger. Ja jag menade det såå mycket! Men försökta ta bort dom men jag vet inte om det funkar?? Kram mp

 11. Gratulerer! Så bra.

  Det er jo litt rart hvor engasjert jeg har blitt i dette…- jeg kjenner deg jo bare gjennom bloggen din… Men jeg er bare så glad på dine vegne!
  Jeg heier fortsatt på deg!

  Beate

 12. Jättekul Lotta! Toppen att börja i en försiktig skala och se hur det funkar, det kommer säkerligen att gå toppen! Det ska bli superkul att följa ditt kreativa skutt framåt!
  Kram Milla

 13. Vad roligt att du snart ska öppna eget.Jag tror säkert att det kommer att gå jättebra,vill man så kan man… ;)Snygg mössa och vantar förresten.Ha en skön helg. kramar Ulrika

 14. så fantastiskt kul, lotta! du har inget att förlora. jag blev själv företagare för snart åtta år sedan. det goda med både din o min bransch är att det inte kostar multum att starta upp verksamheten.
  jag önskar dig all lycka o vet att du kommer att göra väl ifrån dig!
  kram
  ingel

 15. Ett stort Grattis!

  Jag tror på Dej!!!
  Så roligt att Du vågar.Man kan ju inte bara sitta och fundera man måste ju testa och nu ger Du oss andra en liten ”kick” att gå vidare med våra drömmar.Tack!
  Skönt när man inte behöver låna en massa pengar för att starta nått.
  Det ska bli spännande att få följa Dej vidare….
  Så fin bild på Dej i ny mössa och vantar.

  Trevlig helg önskar jag Dej och din familj!
  Kram!

 16. Go girl go! Jag tycker det är jätteroligt att följa dig i detta. Jag är ju i samma sits, har kommit liiite längre men å andra sidan gör du detta grundligare med kurser, handledare osv.
  Jag är övertygad om att det kommer att gå toppen för dig och du kommer inte att ångra detta…möjligtsvis undra varför du inte gjort det tidigare 🙂

  Wish you luck!
  Kram, Carina

 17. Nämen vad roligt! Grattis till företaget!

  Jag är snart arbetslös och har ingen som helst aaaaaning om vad jag ska göra! Önskar jag hade talang för nåt!

  Namnförslag: ”Four Season Photo”
  (Kunde inte komma på nåt på svenska…)

  Ha det gott! Trevlig helg!
  /Annica

 18. Go for it, tjejen!!

  Det där med företagsnamn är kul, men svårt!
  Jag önskar dig all lycka med dina drömmar, du kommer nog att klara dig bra, så duktig som du är. Du har ett öga för allt det vackra, det är en gåva att ta vara på och dela med åt andra.

  Ha en underbar middag!
  kamomilla

 19. Men Lotta vad roligt! Vad glad jag är för din skull – det kommer vara en spännande resa! 🙂 Vilka fina vantar och vilken jättefin mössa du har köpt! Var in till Noa Noa i veckan och de hade några som påminde lite om dina! *sugen på dem*

  Knut & Svea måste du besöka vid tillfälle! Så mycket fint! 🙂

  Kram Jenny

 20. Härligt! Det är så roligt att ha sitt eget och man lär sig så fantastiskt mycket! Jag har träffat så många underbara människor genom mina klädesbutiker och många av dem har blivit mina vänner 😀

  Du kommer att ha en ljuvlig höst att se fram emot, det är jag alldeles säker på!

  Kraaaaaaaaaaaaaam

  Angelica

 21. Grattis grattis!!! Önskar att jag va lika modig å kunde kliva rätt ut å göra det kan känner för. 😉
  Kör hårt å jag önskar dig lycka till!!! Kram kram <3<3

 22. Lycka Till!!! Du har verkligen inget att förlora. Du har ju ditt jobb kvar. Och vad jag förstår behöver det inte bli några större investeringar.
  Ha en skön helg!!
  Kram

 23. Det är så roligt att läsa om hur grundligt du går till väga! Jag hade gjort precis likadant, vill veta så mycket som möjligt innan allt rullar igång. Du har ett perfekt avstamp här och du vet ju redan vad jag tycker om dina bilder…

  Stor kram och en riktig hästaspark där bak!

  Lena

 24. Jag följer processen med spänning – Du år så värd detta och jag gläds med dig! Och Jag är övertygad om att du kommer att fixa detta galant – för som du skriver, det finnas bara möjligheter!!!

  Och namn hittar du säkert ett passande,

  Lottas liv på landet,

  Lifestyle by Lotta om du vill ha något mer internationellt gångbart

  eller olika kombos av blogg/koncpt/ditt namn

  eller helt enkelt Lyckas!

  För det det tror jag som sagt du gör 🙂

 25. Jag tycker ordet blickar är ett så fint och talande ord när man pratar om foto.som
  fotoblickar,höstblickar,
  känsloblickar..=)
  så kanske Blickar av Lotta eller Lottas Blickar hade vart ett fin namn..

 26. All lycka önskar jag dig!
  De kommer gå jättefint för dig, det är jag helt övertygad om….
  …jag vet att ingen av oss är barn, men jag skulle bli jätteglad om du skulle vilja ta ett kort på mig, mor och far nån gång. Jag har tjatat på dem om ett ”familjefoto” så länge….om du är fotograf och vi tar naturliga kort utomhus så kanske de går med på det…=)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *