Min logga som fotograf och stylist

Det här är jag!!! Min logga som fotograf och stylist (ett utkast). Jag heter faktiskt Anne-Charlotte..det är jag:-) Har under samtal med kunniga fotografer och stylister kommit fram till att man ska arbeta med sitt namn. Det ska vara seriöst säger de som vet. Jag vill få med min lite snirliga text och samtidigt den mer raka. Tror att jag känner mig ganska nöjd nu. Min firma kommer att heta Anne-Charlotte Andersson Fotograf & Stylist. Fyra årstider kommer jag kunna använda mig av ändå. Mina ledord är känsla, värme och ögonblick..det är så jag vill arbeta både med foto och styling.
Jag tänker mig att jag kommer använda båda dessa men i lite olika sammanhang. Fyra årstider kommer att hänga med i bland mer när det gäller styling än foto..vi får se. Bilder sätter man givetvis dit också, men jag vill inte ha en bild..utan loggan finns alltid så kan man byta bilden. På mitt visitkort kommer troligtvis denna bild att tryckas. Det kommer se ut ungefär så här, men mer info om telenummer och adress. Jag älskar detta foto, men jag har fler.

Exempel på kommande visitkort

Min hjärna och mitt hjärta är i obalans nu. Jag känner mig trygg i det jag gör..men ändå orolig. Det här är stort för mig…känner att jag tappar lite av att leva i nuet. Att starta eget gör man bara en gång hoppas jag..för fler gånger skulle jag inte klara av…puh…många tankar. Så fort jag ser att det kommer att gå runt, så kommer jag gå ner i tid på mitt jobb som förskollärare. Drömmen är att få lite av båda delarna. (Förklaring till er som tänker att jag kommer jobba ihjäl mig *ler*..har förstått att en del tror det åtminstone av mina vänner. Jag har fått många bokningar..har en del att stå i men i mitt hus finns en man också..han är inte barnvakt till sina barn..tack och lov. Vi delar lika *blink*)

Snälla ni var ärliga och säg vad ni tycker om loggan kan jag göra den annorlunda? Ni är mina bästa kritiker. Nu till frågan vad min hemsida ska heta något med www______.se men vad ska stå där emellan?? något med anne-Charlotte, fyraårstider, fotograf eller stylist …svårt!

Idag blir det Halloween på Fyra årstider.

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

46 reaktioner på ”Min logga som fotograf och stylist”

 1. Åh vilken fin logga Lotta!

  Förstår att du är nervös helt naturlig reaktion när man gör något helt nytt Väljer en väg i livet man aldrig gått på ännu
  MEN det måste vara såå spännande och jag vet att det kommer föra med mycket glädje för dig Är så GLAD för din skull Och helt ärligt Lotta; Du gör helt rätt 😉
  Loggan var stilren med en lantlig tatch precis så som jag tänker mig dig Lotta 😀 Stor kram och lycka till! Ska bli så kul att följa ditt fortsatt äventyr
  KRAM
  Anna ”utan blogg”
  miss.fighter@hotmail.com

 2. Well, Anne-Charlotte, skitflott logga ved du. Den ser seriös och exklusiv och personlig ut på en och samma gång. Mycket bra jobbat. Hmmm, vad ska det stå däremellan… Nej, men jag vet inte. foto4arstider.se eller fyraarstider.se eller stylingofoto.se eller nej, jag vet inte. Liiite trött nu då.;)

  Kramis Lisa

 3. Ønsker deg masse lykke til. Jeg er innom bloggen din av og til, og her finner jeg masse inspirasjon og gode bilder.

  Hva med å bruke ditt eget navn som hjemmesideadresse?

  Med vennlig hilsen Turid

 4. Nej du ska absolut inte ändra loggan och varför inte anv dig av dina egna ord ”känsla värme omtanke.se” ? Har följt din blogg en längre tid och med tanke på de bilder och den text du gör samt så som du stylar dina bilder är det väl klart att du klarar detta… kram

 5. Ååh grattis Lotta! Nu blir jag också pirrig fast jag inte känner dig! Loggan känns som ”du”. Den röda tråden som knyter ihop din firma med bloggen där allt började. Tror folk känner sig trygga och igenkännande på det viset. Bra genomtänkt.

  Namnet på din hemsida ska nog vara något som är lätt att komma ihåg och lätt att stava till. Något som du använder dig av i din logga.

  Jag skulle kunna tänka mig:
  lottasfyraarstider.se
  lottafotografochstylist.se
  lottafotograf.se

  Lycka till!

  PS. Tack för att du lade ut receptet på äppelkakan.

 6. WOW Lotta!

  Vilken loggo! Det där är ju bara så Lotta :o)
  Undrar hur många det är som sitter här med en stor känsla av lycka för dig ?!

  Underbart roligt att få följa dig som fotograf!

  Kramen Erika

 7. Jag älskar loggan!!! Verkligen DU. Men bilden till visitkortet är jag lite mer tveksam, loggan och den går inte riktigt hand i hand, bilden i sig är underbar, men konsumerar på något vis loggan så den försvinner. Så mitt tips är att leta vidare bland alla dina udnerbara bilder och hitta ytterligare ett alternativ. Men du tänker rätt tror jag när du tar en människa (gärna barn) för att förmedla dina ledord som fotograf och stylist. LYCKA till från botten av mitt hjärta! KRAM

 8. Tycker att loggan blir jätte bra. Förstår att det firrar och att du inte riktigt vet vilket ben du ska stå på, önskar jag med vågade ta steget nu, men är för feg. Önskar dig lycka till med ditt företagande och ska bli spännande att få se dina bilder framöver. Kram Therese

 9. SÅ SNYGGT Lotta!!! Jättebra, det där är ju DU! Kul att du har ditt namn nu! Hemsidan tycker jag ska vara enkel att hitta in till, kanske fotograffyraårstider.se Det ska ju vara om du ska ha med stylingen oxå, hm…. lottafyraårstider
  fyraårstiderlotta
  det är ju det du är med alla här inne!

  Ha en sköööön fredag!
  Kram L-L

 10. Tycker att loggan är jättebra! Precis som du skriver tycker jag att det är bra att du använder ditt namn i loggan och företagsnamnet. Så roligt att se att du kommit så långt med ditt företag! Önskar dig ännu en gång stort lycka till i fortsättningen! Mitt förslag till henmsideadress är fotografannecharlotte.se.
  Hoppas att du och din familj får en fin helg!
  Kram

 11. Söt och jättefin logga. Det snirkliga tillsammans med det mer strikta ger balans. Möjligtvis kommer dina ledord lite i skymundan eftersom de är textade i grått och det andra är skrivet i svart. Ju mindre loggan är desto svårara kommer det att bli att se dina fina ord.
  Släpp oron, det här kommer att gå jättebra!
  Ha en skön helg.
  Kram Eva Linnea

 12. Hej Lotta!
  Klockren logga. Känns både proffsig och personlig. Jag tycker att du ska försöka ha en webbadress som påminner om ditt firmanamn. Hela namnet blir långt, men kanske http://www.anne-charlotte.se.
  Kram och lycka till!
  /Anonym bloggföljerska från Örebro.

 13. Snygg logga. Bilden är så fin men jag kan nog, som någon annan här på kommentarsidan skrev, känna lite tveksamhet i samband med visitkortet. Vet inte om det är rätta stället för den bilden. Men det är ju dina beslut och idéer som avgör.
  Det verkar ju urspännande att ta ett sån´t här steg. Tycker att du är jättemodig.
  Kram annika

 14. Hejsan!
  Vad kul att du kommit så långt att du nu har en alldeles egen logga! Den är fin, tycker jag!
  Enkel och tydlig. Stilren, där är ordet jag är ute efter!! Fint att blanda både den snirkliga stilen och den raka.
  Lycka till!

 15. Hej!

  Ja jag kan tänka Mej att det är pirrigt Jag är så glad för Din skull
  Du är så modig och Jag önskar dej all lycka!
  Loggan är så fin så naturlig så mycket Du.

  Har köpt Tove och läser reportaget om och om igen.Verkligen fint!

  Trevlig Helg!
  Kram!

 16. Kanonfin logga vännen! Jag kan bara hålla med de andra, det är verkligen DU på nåt sätt, stilrent:-)! Åh så mycket du har i hjärnan nu, förstår dig…lycka till med allt!

 17. Hej Lotta!

  Din logga är väldigt bra och man kan ju faktiskt ändra efter vägens gång om du känner så.

  Jag tycker att ditt namn ska inkludera men kanske…

  Anne-charlott fotograf & styleist…

  Kram Lisa

 18. Din logga är jätte fin, tycker om kortet. kortet ger en känsla av natur och barn, och jag tror att det är du =).
  Jag tycker att du ska försöka få ditt namn som webb adress, håller helt med det låter proffsigt, http://www.ann-charlott.andersson@___.com.
  kanske lite svårt att komma ihåg men jag tycker att det låter bra.
  Din blogg är ju underbar så din hem sida kommer nog också bli minst lika bra.

  Ha en bra helg, kram Rebecca.

 19. …och dessutom: det som är bra med att ha med orden photo och style (eller foto och styling) i adressen är ju att om någon vill åt en stylist/fotograf och googlar på +photo +style (det är ju ofta så man gör nu för tiden menar jag) så kommer din sida hamna högt upp i listan, eftersom adressen stämmer väl med sökorden. Bra om man vill vara lättillgänglig för kunderna! =) Kram igen =)

 20. Hej Lotta!!

  Fin logga, men var försiktig med att blanda ihop flera olika typsnitt.

  Angående webadress så ska du göra den så enkel som möjligt, du vill att människor lätt ska kunna lägga den på minnet. Vill du göra reklam på bilen etc. så är det också smidigast om den inte är för lång.

  LYCKA TILL MED ALLT

  Från Sara som GILLAR din blogg! =)

  P.s. går själv ner i tid som lärare i dec. för att satsa mer tid på mina inredningsparty. Säger som du… det finns en man i mitt hus!!

 21. Hej igen raring!
  Ja din logga är verkligen klockren! Jag gillar den supermycket och du som sett utkastet till min logga ser ju att våra loggor påminner mycket om varandra.
  Typsnittet Jane Austen älskar jag! Jag har ju även det i min bloggrubrik. Dessutom tycker jag om att kombinera den med ett rakare typsnitt.
  Så från mig blir det tummen upp rakt igenom vad gäller loggan!

  Himla smart av dig också att testa dina ideér här i bloggen. Du har ju många läsare som tycker till och det är superbra!

  Så otroligt roligt att få följa dig i detta!
  Tack också för dina rara ord!

  Kraaam, Carina…som också är sååå glad över att du finns och att vi funnit varann :)))

 22. Hej! Jag har följt din blogg ett tag nu, men jag är osäker på om jag kommenterat förut faktiskt! 🙂 Hursomhelst så är det härligt att följa ditt startaegetföretagaräventyr samt se dina vackra bilder. Superfint visitkors förslag! Snyggt och passar din stil! I like!

  Jag tycker att du ska använda dig av ditt namn till hemsidan, då kan du även ändra underline om du vill. Du blir inte lika bunden till valen du gör nu… Namnet har du ju alltid kvar även om du vill ändra inriktning! 🙂 Så min röst faller på ”acandersson” eller ”anncharlotteanderson”.

  Kramar från Pysselprinsessan

 23. Hej!
  Hittade just in till dig, kikar runt lite. Har själv i somras startat eget företag, och valde att ha enbart mitt namn som domännamn, samt som namnet på mitt företag. Enkelt att komma ihåg hoppas jag, och framförallt att det är förknippat till bara mig. Kika gärna in förresten- http://www.anneliejohnsson.se

  Ha en skön vecka!
  /A

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *