Jordgubbsmuffins

Här kommer mitt fikatips på goda jordgubbsmuffins. Mina har topping av gräddfil och jordgubbar med citronmeliss.

6-8 st eller flera små
2 ägg, 2 dl strösocker, 100 gram smält smör, 2 dl yoghurt eller gräddfil, 4-5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 1dl mosade jordgubbar
 
 
 

 

Gör så här: 1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan försiktigt ner det smälta smöret och yoghurt eller gräddfil. 2. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. 3. Blanda sedan smeten och de torra ingredienserna (sikta gärna) försiktigt till en jämn smet. 4 Häll i de mosade jordgubbarna. 5. Skeda upp smet till 3/4 i formarna 6. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader, cirka 15-20 minuter beroende på vilken storlek du valt på formarna. Känns för säkerhets skull efter med en provsticka, det blir gott om de är lite kladdiga. 7. Ta ut dem ur ugnen, låt de svalna och NJUT!

 
Lycka till!

Kram / Lotta
 
Mer bakning hittar du här om du scrollar 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

9 reaktioner på ”Jordgubbsmuffins”

  1. Gott det såg ut med jordgubbsmuffins! Sonen vill att vi ska åka och plocka jordgubbar någon dag och då kanske man skulle prova dit recept sedan!:)
    Klart att bloggandet ska vara kul! Och du som får så många kommentarer, det blir ju ohållbart om du även ska hinna runt och läsa hos alla. Klart man kan göra det ibland, men inte jämt.
    Njut av livet och blogga bara för att det är kul!:)
    Kram

  2. Go´kväll!
    Vilka underbara muffins. Dom ser verkligen sommriga och goda ut. =)

    Själv köpte jag muffinsformar i silikon idag, så det blri till att testa dom inom kort.

    Tänkte eventuellt lotta ut nya sådana inom kort.

    Hoppas du får en solig vecka!
    Kram ♥ Jessica

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *