Semester på västkusten

Nu är jag hemma igen efter en kortsemester på västkusten. Det har verkligen varit skönt att få komma hemifrån ett par dagar.


Jag får sådan längtan till havet emellanåt..vi har segelbåten att åka till på östkusten..men västkusten har sin charm.. och ett måste för mig är att åka dit en gång varje sommar. I år åkte vi till Smögen med bästa vännerna promenader på landet för att fira midsommar.

Det bästa med att åka bort är att slippa alla måsten och att inte behöva passa några tider. Första dagen var vi själva i vår stuga och passade på att ut och åka. Vi besökte mysiga fiskebyar som Fjällbacka, Hunnerbostrand & Grebbestad.
Köpte fisk, räkor och havskräftor i fiskaffären som vi åt i stugan. Mums så gott..alla i vår familj älskar skaldjur och fisk.

För många är havet en vardag..för mig är det lyx. Jag älskar attt vara vid kusten och få gå vid havet och plocka snäckor..höra havets brus och lukten av tång.

Barnen tyckte nog att det bästa var att få ligga på bryggan och fiska krabbor. Min lille kille han bodde på denna brygga dessa dagar. Även bada var populärt. Själv har jag haft många härliga pratstunder med min kloka och bästa vän Maria. Att vara med henne och hennes familj är okonstlat..man kan vara sig själv och vi låter varandra vara som man är.

Vi hade en lugn och skön midsommar med våra vänner. Middag med sill, dans, bad i havet, krabbfiske och grill på kvällen.

Mitt fina smycke har min dotter tillverkat

till mig i slöjden..visst är det fint?..älskar det..

Hoppas att ni alla haft det bra & tack för era kommentarer. Nu ska jag packa upp resväskor och tvätt och njuta av mitt stora hus…vår stuga var nämligen pytteliten, så att komma hem igen var en upplevelse bara i sig 🙂

Ta hand om er

Kram / Lotta

Är det något du undrar över kan du maila mig här eller besök gärna min inspirationsblogg med lånade bilder My Lovely Four Season

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

33 reaktioner på ”Semester på västkusten”

 1. Vilka härliga bilder..
  Västkusten är så himla vacker och väldigt ofta fint väder 🙂 Gillas..

  Ha nu en bra fortsatt midsommarhelg..

  Kram
  Mia

 2. Underbara bilder Lotta, jag har saknat dig och dina inlägg! Man blir lätt hemmablind tyvärr när man kommer från kusten men visst är det vackert. Som dotter i en fiskarsläkt är jag mer eller mindre uppvuxen på fisk så jag har lite svårt för fisk idag 😉 Men äääälskar skaldjur och är glad för pappa som är en hejare på att få upp hummer under säsongen.

  kram Mia

 3. Åh Lotta vilka härliga bilder. Nu längtar jag till Västkusten 🙂
  Gillade båtarna med olika mönster!

  Visst är det skönt att komma bort några dagar, men såå skönt att vara hemma igen.

  Må gott,
  kram
  Jessica

 4. Hej Lotta!
  Du överträffar dig själv hela tiden med dina fantastiska bilder! Du borde ju få sälja bilder, så snygga är dom!
  Låter som ni hade det riktigt härligt vid kusten 🙂
  Och tänk, i går var vi bara några timmar ute i en stuga och när vi kom hem sa både jag och maken: åååh så bra vi har det hemma! HIHI!

  Ha en fortsatt skön midsommarhelg!
  Kram Ann-Christine

 5. Åhhhh Lotta – vilka underbara bilder!! Preciiiis sådär önskar jag en drömmidsommar någon gång. Gud så härligt. Jag måste titta lite till på alla härliga bilderna. Fantastiskt.

  Ha en fortsatt skön helg!

  Kram Jenny

 6. Åhhhh, vad jag avundas er! Jag älskar kusten och har hamnat i södra småland, men relativt nära kusten ändå.
  Borta bra men hemma bäst. Tjing!

 7. Det såg verkligen härligt ut! Svensk sommar som den ska se ut! Hoppas du har vilat upp dig ordentligt och haft en härlig tid med familjen! Stor kram från Stina

 8. Vad fin bilden är på dig och er flicka! Helt underbar!

  Överhuvudtaget så kände man de friska vindarna och salta vågorna i dina bilder. Kan tänka mig att ni haft det bra,men…borta bra men hemma bäst…?

  Stor kram Mariette

 9. Välkommen hem..Och så otroligt härliga bilder..Eftersom jag är från Göteborg så känns det som att komma hem via dina bilder..kan känna dofter och smaker..Härligt..Längtar ofta efter havet och min dotter o jag var ju för inte så länge sen nere bara för att just känna havets dofter..Underbart..Tack för det fina du gav för en stund..Kram Susanne i Fare

 10. Så deilig med ferie. Skal seile på Sveriges vestkyst om en månedes tid og gleder meg virkelig etterå ha sett bildene dine:). Vakkert smykke fra din datter.
  Lene

 11. Har aldrig varit på västkusten men det ser fantastiskt härligt ut! Skaldjuren, stugorna, havet – ni måste ha haft det underbart.
  Skönt att du har hunnit koppla av med goda vänner – det är gott för själen!
  Kramar
  Pernilla

 12. Så underbara bilder. Älskar ju västkusten och skulle lätt kunna flytta dit. SEr ju ut som om ni haft ett härligt väder när ni var där också. Låter också som en härlig midsommar.

  Kram Ullis

 13. Å vilka underbara bilder! Jag bara njuter av att titta på dessa vackra foton! Det ser ut som att ni har haft en jätte härlig semester.

  Glad sommar!

  Kram Michaela

 14. Nydelige bilder!! Svensk skjærgård er noe av det nydeligste jeg vet:)
  Syns jeg kjenner lukten av sjø,krabbe,tang. Solen som skinner og barna som leiker i strandkanten:) Liver er herlig!!
  Ønsker deg en nydelig søndag,klem:)

 15. Ville bara kika in för att säga hej, och vilka underbara bilder du visar! Skärgårdsliv, stränder, stenar, snäckor, skaldjur ….. för mig kand et inte bli mycket bättre!

  KRAM

 16. Härliga bilder! För mig är havet hemma, uppfödd i Lysekil med omnejd men numera Dalslands bo så känner jag i hela kroppen att jag är hemma när jag kommer till kusten!

 17. Nu har jag missat lite inlägg igen. Har tagit det lugnt med bloggandet i helgen. Otroligt fina bilder du visar, jag älskar också Västkusten, vill dit en gång per år om det går. Vi åker snart till Toscana och senare i sommar blir det bröllop i Skåne, så det kanske inte blir av med Västkusten i år.
  Kram Susanne

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *