Den finaste julklappen har namnet tid


Jag har länge funderat på vad jag kan ge mina barn i julklapp. Nu har jag köpt en del saker som de önskar…men i hjärtat känns det ändå inte så bra. Så jag kom på att den finaste julklappen vi kan ge våra barn måste vara tid.

 

Att se sina barn skratta värmer i mammas hjärta.
(Flickan längst fram är en nära kompis)
 

 
 
 
Tid att lyssna, tid att vara närvarande, tid att göra saker tillsammans, tid att upptäcka, tid att bara få vara. Tid måste vara den finaste julklappen man ge sitt barn i dagens samhälle. Så nu ska jag slå in tid till våra barn i julklapp..hur man nu ska göra det?
 
Jag och min son
 

En julklapp kanske blir biobiljetter, en julklapp till simhallen, en skridskobanan, en pulkadag med korvgrillning, kanske bowling, picknick i skogen och så tid tillsammans på fjällen resan.


 
Jag undrar just vad barnen kommer minnas mest när de växer upp? Är det de hårda klapparna med star wars gubbar och pet shop figurer eller paketen med tid tillsammans?..eller kanske både och? Nu ska jag ta och sluta fundera och sätta mig vid middagsbordet. Mina käre kock väntar med något gott där nere och så lyser granen i vardagsrummet. Imorgon kommer mitt sista inlägg för ett tag framöver..(kanske att jag tittar in en liten stund på julafton)…just för att min familj behöver min tid i jul och jag behöver deras.

Dagens bilder är fotade hemma hos oss på landet med pulkaåkning och korvgrillning i backen tillsammans med barnens kompis. Tid som inte går att erätta med något annat.

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

24 reaktioner på ”Den finaste julklappen har namnet tid”

 1. Hej, varit inne nu på din blogg o läst o tittat. Så mycket vackert att läsa och se! Du har verkligen förmågan att få oss att stanna upp o tänka till. Vad använder vi egentligen vår tid tillsammans till?! Särskilt nu i julstressens tid är detta värt att grunna på!
  Själv försöker jag verkligen att bara vara, när jag är ledig numera.
  Har tom avsagt mig ett ledarjobb pga att det tar för mycket av mig som maka, mamma och mormor/farmor.
  Livet är inte värt att ge järnet för jobbets dkull.
  Tack för fina bilder o text! O Ha en riktigt skön julledighet!
  Lena

 2. Ja kan ju bara instämma med de två tidigare läsarna, vilken KLOK människa du ÄR.

  Bästa lyckoönskningar till dig å din fina familj..

  Du har en sån mysig blogg å särskilt så här till jul då bara måste jag läsa varje dag dina kloka ord å se de inspirerande bilderna….

  God Jul !!

 3. Så sant,så sant. Absolut bästa julklappen är nog som du säger tid,en bristvara nuförtiden. Härliga bilder som vanligt. Ha nu en riktigt GOD JUL önskar jag från Strängnäs!
  Annica

 4. Hej! Ja, så är det – TID är det bästa vi kan ge våra barn. Egen härlig tid, för det är just det som barnen minns.

  Fina ord du skrev.

  Ha det riktigt gott tillsammans med dina barn och God Jul!

 5. Hej Lotta!
  Visst är det så? De blir så glada för dem hårda paket, men minnas kommer dem (är nästan säker) den tid som dem tillbringar med dig och din man… Man knappast kommer ihåg alla presenter genom åren men det man gjort tillsammans – det har alltid sin plats i hjärtat!
  Kramar Olg@

 6. Precis så har jag också tänkt! Därför gör vi månadsutflykter tillsammans. Varje månad bestämmer vi något, stort som smått som vi ska göra. Vi har varit till Stockholm två gånger på hästuppvisning och naturhistoriska. Badhus och nu i december grillning i skogen. Bio och i mars blir det melodifestivalen i Globen. Det är roligt att se fram emot något varje månad och då blir det av. Kram Stina

 7. Så sant, så sant! Har också funderat på detta att ge upplevelser och tid istället för alla paket. Sonens bästa presenter, efter mobilen, när han fyllde år var biljetten till hockeymatchen och resan till Branäs på sportlovet. Som sagt, vad kommer de att minnas mest?!?:)
  Kram

 8. Vackra bilder som vanligt och kloka ord. Vi har i flera år uppmanat våra barn att önska sig ”göra” istället för prylar. Det har resulterat i att det på önskelistorna till både jul och sommar har stått ex. baka med mormor, åka till landet med morfar, bowla med familjen, gå på bio, o.s.v. Det är sååå mycket roligare att ge bort tid än prylar :-).
  Ha en fin jul och gott nytt år!

 9. Vackra vinterbilder i några inlägg med vit snö som vi alla längtat efter. Härlig lantlig jul med dottern och den gulliga kaninen och hjärtljuslyktan var såå fin, hälsa din man det. Jag har en sambo som gillar att laga mat och ikväll har han dragit ut nya godisrecept på internet och gjort lite julgodis. Jag gjorde traditionell knäck…
  Ta vara på tiden, det försöker jag göra:-)
  God Jul!
  Kram Susanne

 10. Jag önskar jag kunnde leva som du lär…du är verkligen en klok människa. Du inspirerar mig och får mig att tänka till varje gång jag läser dina inlägg. Önskar dig en underbar vit jul med mycket tid med familjen. Kram

 11. Det har du alldeles rätt i. Det med TID alltså.

  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

  Vår tid idag
  Jag gjorde ischoklad med min yngsta idag. Ischoklad i guldhjärtan formar med BLÅBÄR i. Dem fick mer än godkänt.
  Sedan gjorde vi snöbollar. Vit choklad med kokos och citron i. Så den lilla tiden var jättemysig. Ser fram emot lite julledighet snart.

  Kram LiseLotte

 12. Hej
  Vilken fin blogg, så fint du skriver, vilka fina bilder. Jag är in och läser nästan varje dag, du ger mig så mycket inspiration och tillfälle till eftertanke till vad som är det viktiga…

  Kram Tessan

 13. Hej Lotta ..jag är ofta här men sällan skriver jag något ,,Men idag vill jag bara kika in och önska dig och din familj en riktigt härlig Jul..Kram Susanne i Fare

 14. Hejsan!
  Har kikat in på din blogg ibland och tycker att du har så bra syn på saker och ting och står för vad du känner, liksom, det är det inte alla som gör. Tänker lite på detta med tid..du har alldeles rätt, tycker jag, tid är det som är värdefullast men som kanske är svårast att uppskatta. Jag fotograferar en del själv..men har bara en liten kompaktkamera…skulle gärna ha fler objektiv, men jag gör bäst jag kan med den lilla skruttkameran. Resonerar som så; att det är den som står bakom kameran som skapar bilderna. 🙂 Och så kommer jag ju undan på det sättet med att inte alltid åstadkomma bra foton! 🙂

  Ha en verkligt Fin och lugn jul!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *