God♥ Jul till er alla

Smält vit choklad strö över polkagris samma som i burken nedan

Här hemma tar vi nu julefrid. Ingen stress, inga krav utan bara ren och skär glädje inför att det snart är jul. Jag har bakat matbröd, gjort julgodis, saffransbiscotti och saffransmuffins och bjuder nu på några julinpirations bilder i mitt utekök (något tidigare än jag tänkt från början) Nu väntar en lång ledighet och semester.

 
Recept på saffransmuffins finns här
 
 
Tack för all oerhörd glädje ni ger mig. För alla kommentarer och mail som jag möts av varje dag. Det har hänt oerhört mycket för mig detta år och jag behöver tid att få reflektera. Jag har tagit det stora klivet att bli min egen. Jag har fått sälja både reportage, bilder till hemsidor, familjebilder och är på väg att fota produktbilder som bland annat kommer att visas i Usa. Detta är förhoppningsvis bara en liten början..och det känns tryggt att ha med er på tåget.

 
För andra kan det te sig konstigt att en blogg kan betyda så mycket..men ni är en del av min vardag. Jag har fått så många vänner..så oerhört många underbara mail från människor som jag aldrig har träffat. Tack! Den här julledigheten har jag även en längtan att träffa dem som finns mig nära här omkring. Jag vill ägna tid till främst min familj, men även släkt och våra gamla vänner som står oss nära.
Mörkt bröd
 
 
Barnen längtar oerhört mycket efter lov nu, efter att tomten ska komma. Att vi ska alla vara tillsammans hemma. Vi har skapat traditioner för dem som de längtar efter.
 

Gräddkola i papper…gott som synden:-)


 
Så nu mina vänner lägger jag i en lägre växel. Jul betyder oerhört mycket för mig och det ska upplevas med hjärtat ♥.

 
Ha nu en riktigt GOD JUL…och så kanske tittar jag in på julafton/juldagen med ett litet inlägg hur vi firar jul..vi får se. Nu ska jag minsann få lite mer tid till att besöka er blogg också …för det har jag inte gjort på länge, länge.

 
och ni som undrar varför ni inte fått något julkort av oss i år…jag har inga skickat. Jag lade helt enkelt den tiden och pengarna på något roligare..första gången på 15 år som jag tänker så fast jag nu är fotograf..och vet ni..det känns toppen:-)

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

78 reaktioner på ”God♥ Jul till er alla”

 1. Åh…vackra, njutbara, inspirerande, stämningsfulla, påhittiga foton som också ”doftar” jul lång väg…..
  Du kan konsten att glädja oss andra!
  Pyssla, njut, ät gott, traska och lek i gnistrande/knarrande snö, umgås,vila och ha det mysigt!
  Ha nu en riktigt skön jul och sköt om dig!
  Många julkramar från Jeanette H.

 2. Njuter av Dina underbara bilder.
  Det är en fröjd att få se. Du ger Mej massor av inspiration och Glädje! Jag tackar Dej för Det.

  Bloggen betyder mycket för Mej också.Har alltid något att se framemot varje dag.
  Nu sedan jag inte kan få komma till jobbet så startar jag upp datorn varje morgon istället och har fått nya ”goa” vänner där som förgyller mitt liv.

  Nu önskar Jag Dej och Din fina Familj en Riktigt God Jul!

  Kramar!!!

 3. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅh!Så underbara och juliga bilder. Njuter av att kika in till dig.
  Önskar dig och din familj en GOD JUL.
  Kram Lena i Mora

 4. Fantastisk flott julestemning hos deg Lotta!
  Kos deg masse med familien din disse dagene. Nyt livet og hverandre 🙂
  Takk for hyggelig følge i året som har gått. Gleder meg til fortsettelsen -)

  Stor juleklem fra meg

 5. Vilket underbart fint ute kök du har LOtta,vem skulle inte vilja ha det. 😉 Du är superduktig Lotta,som klippt och skuren för detta jobbet. Ha en mysig jul med familjen. Kram Ulrika

 6. Jag tror på en balans mellan saker i paket och tid/upplevlser. Vi vuxna ser ju på tid på ett sätt och barnen på ett annat och jag tror att barnen uppskattar en kombination mest. För barn, som lever i nuet, är det ändå viktigt att ha vissa skaer. Det förenar med deras kompisar, de skapar lekar och samtal kring saker, filmer, spel mm. Sen skapar det trygghet med föräldratid och upplevelser ihop med oss. Så ja, jag tror på en kombination!

  Du har som vanligt många kloka tankar och mycket vackra bilder (detta blir en kommentar till båda dina senaste inlägg).
  Idag är första dagen på mitt tre veckor långa jullov och om ett par timmar ska jag hämta våra tonåringar då de slutar skolan för att sen åka till stan och bjuda dem på fika på ett mysigt fik. Efter det åker vi hem och kokar skinkan och klär granen. Förhoppningsvis kan maken komma från sitt jobb en stund på att han kan vara med oss och fika på stan (vi fikar ytterst sällan på stan så det är en höjdpunkt när vi gör det).

  Här ligger snön vit och jag njuter av livet! Kram!

 7. Vilka fantastiska bilder Lotta! Du skriver så det berör också. Tack för dina fina ord. Är imponerad över din inställning till jul, att du går emot strömmen lite och varvar ner när de flesta andra varvar upp 😉
  God Jul! Kram Anneli

 8. Jag måste ju kontra med att Din blogg är en del av min vardag och säkert många andras med. Du ger ju massor av tips och Dina fantastiska foton ger ju mängder av glädje. Ha nu en riktigt skön jul med din familj, vi ser fram emot nya inlägg när tiden är mogen.
  GOD JUL från Karin i Malmö

 9. Tack för alla dina ljuvliga och så juliga bilder!

  Skönt med en välbehövlig julledighet och att ladda inför kommande år, ska bli spännande att se vad ditt kommande år och vad det har att bjuda på!
  Lycka till med allt kommande…

  Önskar dig och familjen en riktigt god jul!
  Varma kramar Linda

 10. God jul, og takk for all inspirasjon du gir gjennom både tekster og bilder! Nå skal jeg nyte tiden med familien – alt er klart – skal bare lage mat og pynte juletreet, men det er mys!
  HIlde

 11. Oj, oj ,oj vad du har hunnit med mycket!! Jag har inte hunnit titta in på några dagar så idag fick jag läsa många fina inlägg ifrån dig.
  Jätte fina julbilder och många tänkvärda ord som vanligt.
  Ha en riktig God Jul och Gott Nytt År! Och tack för att du och din blogg finns!

  Kram B

 12. Jag önskar dig ohc din familj en riktigt god jul! Tack för din underbara blogg, alla härliga bilder, goda recept och alla underbara och tänkvärda ord. Tack för all glädje och insperation du skänker. Kram

 13. ♥ ♥ ♥ God Jul själv!

  Tittar in på din blogg varje dag. Vackra och mysiga bilder.
  Den har fått mig att ta upp min foto-ådra igen.
  Och jag har hittat många fina sidor bland dina bloggvänner.

  Stor julekram
  LiseLotte

 14. Vilka underbara bilder!
  Häromdagen så skrattade en arbetskamrat åt mig lite när jag sade att jag skulle gå in på en blogg för att få lite julstämning. Och det var givetvis din!!! Hon tycket att man skulle stoppa korv eller något! Låter alldeles för kletigt för min smak! Bättre att sitta och njuta av dina vackra bilder!
  Ha en underbar jul!!!!
  KRAM

 15. Fantastisk herlig bilder og inspirasjon:) Dette er en kreativ dame det så jeg med en gang, hehe

  Legger med som følger, kan ikke gå glipp av noen et innledd.

  K-J

 16. God Jul
  Vilka härligt bilder du tar, jag ser på dina bilder och blir inspirerad till att prova själv varge gång. Det är som du skriver man lär sig hela tiden.
  Jul kramar Ulrika

 17. God Jul från Dalarna!
  Jag tycker att det är jättekul att du vågade satsa på fotgraferingen och att det går så bra för dig. Det är en sån härlig känsla i dina bilder. Hoppas nästa år blir en ännu bättre fortsättning på det som satt igång.

  Kramar
  Mojebarn

 18. Underbara bilder!!!! Som alltid…
  Önskar också dig och din familj en riktigt God och Mysig Jul! Blir sååå glad när du tittar in till mig.
  JULIGA MYSKRAMAR
  från LOTTAS HOME

 19. Underbara bilder! Ha en härlig jul ni och vila upp dig tillsammans med nära och kära!:)
  Sedan hoppas vi att du fortsätter förgylla vår vardag med dina vackra bilder!:)
  Kram

 20. Detsamma till dig min fina vän! Ta hand om varandra nu och njut av allt det roliga som ligger framför er i denna ljuvliga tid!

  Massor av kramar Sofia♥

 21. Hej vännen!
  Tack för att du tog dig tid och lämnade en hälsning hos mig, det värmde hjärtat!! Jag vet ju att du har fullt upp och en massa andra bloggar att hälsa på!
  Det är ett sant nöje att kika in och se dina bilder, jag hoppas att du både orkar och hinner blogga under nästa år också, för dina bilder är en lisa för själen. Dessutom varvade med vackra tankar om vardagen, just så jag också vill tänka här ute i skogen där vi bor! 🙂 Samvaro, slowfood,närodlat, stressfritt hemlagat och allt i ett hemtrevligt mysigt hem där alla trivs.

  Ha en underbar jul med nära och kära, ladda batterierna för kommande utmaningar under 2010. Allt gott och julefrid!

  Kamomilla

 22. Tack för din julhälsning Lotta. Önskar dig en underbar jul. Själv ska jag verkligen försöka komma ned och hitta ro – julen är ju inte den optimala tiden för mig men det ska nog sätta sig på plats… Ska njuta av dina bilder och titta runt lite i min egen miljö och se om det går att hitta någon julstämning. Kram Milla

 23. Jag tror att våra bloggar är viktiga för oss på ett eller annat sätt. Vi kan dela ”ljuvt och lett”, hämta och ge inspiration, få stöd och ge stöd, våga vara kreativa och mycket, mycket mer…Ha nu en riktigt skön julvecka med massor av mys och frid. Jag gläds med dig i dina framgångar!
  Kram

 24. Så underbara bilder du bjuder på. Låter härligt att du också får vara långledig. Tycker att det är så kul att det gått så bra för dig med din egna firma. Hoppas att det komemr att växa för dig under nästa år.

  Kram Ullis

 25. Gulliga Lotta, med detta inlägg kan du ta bloggledigt till trettondagen!!! Så mycket vackra grejer och bilder att titta på att man dånar!! Så fint i ditt utekök, läckra muffins och bilderna på knäcken var ngt extra tycker jag, skitfint, som alltid!!!

  En riktigt GOD JUL ösnkar jag dig min bloggvän!!! Mari.

 26. Jag vet inte vad jag ska säga till dig längre Lotta….. Du vet att jag har dig som stoooor inspirationsskälla och då menar jag inte inredning utan DIG som person!! Helt underbar är du!! Och grejen är ju den att det finns inte så många som har alla egenskaper du besitter så ta nu det här lovet och sug i dig vännen. Man får vad man ger och nu kommer din återbäring!

  GOD JUL på dig och familjen nu gumman 🙂

  Puss och kram ERika

 27. Tack för du tittade in och jag önskar dig och din familj God Jul och vill även tacka för massor av inspiration som du ger ut till oss alla bloggare..
  KRAAM!!
  Tjohalia.

 28. Vill önska er en GOD JUL!!! <3
  Jag har börjat blogga lite smått på hemsidan…den är inte så fin som din men ändå. 😉 Ta en titt när du hinner. 😀
  Kram Lotta

 29. Åh Lotta så vackra bilder!!

  Tusen tack för inspiration!

  Får jag låna bilden på godiset som är i burken liggandes? Den är så inbjudande:)

  Ha en skön jul!

  Kramar Lena

 30. Vill önska dig en härlig och lugn jul med massa mat, klappar och familjero. Vi är nu båda(jag och min svägerska)på resande fot för att mötas upp i mitten av Sverige. Så underbart att få fira Jul med dom man älskar mest!

  Kram
  Linda

 31. Japp, precis som någon ovan sa – du ger mig energi med dina vackra bilder o dina kloka ord.

  Tack för att jag får följa dig o din familj!

  Hälsningar Sara från Borås.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *