Små enkla stunder med barnen

 
Frukost i Lillstugan vår trädkoja
 
Tiden går så fort tillsammans med barnen..jag inser att jag måste utnyttja varje tillfälle när jag har tid och ork att umgås med mina barn. Göra små enkla saker som större resor. En dag kommer när de hellre väljer kompisar eller kanske sin kille eller tjej och den dagen vill jag kunna säga att jag tog vara på den tiden när de var små och vi fick tillsammans.

 
 

Man har bara sina barn till låns egentligen en ganska kort tid i livet. Man ger dem kärlek så att de själva ska bli trygga och våga leva, upptäcka här i livet.
 
 

 Gurka och Oboy..kan vara gott?

Att ta en frukost uppe i kojan är fortfarande populärt. Sitta där och titta ut över skogen och prata om stort och smått. Varför gör man inte det oftare? Varför tänker man alltid så stort? Jag gillar sådant som är lite knasigt..det vore ganska häftigt att ha en baklängesdag..äta kvällsmat först och frukost på kvällen. Varför ska man som vuxen vara så vuxen..när det är så mycket roligare att tänka som ett barn?


Har ni lyssnat ordentligt på barns tankar…verkligen satt er ner och bara lyssnat. Jag är själv dålig på det..men önskar att jag gjorde det oftare. Mina barn har så mycket att berätta..sina drömmar, vad de tänker om skolan, sin vardag, kompisar…bättre är jag på förskolan där jag får dela andras barns tankar varje dag.
 
Mycket tid hemma går åt till att tjata och gnata..sura över saker, nypas m.m..ja allt som syskonkärlek heter och vad föräldrar begär av sina barn…men en sak är säker att när vi är helt och fullt med våra barn..både i tanke och i handling då är barnen underbara. När de får får fulla uppmärksamhet då finns inget bråk utan bara glädje. Sen säger inte jag att vi är så bra på det..men jag märker att våra barn behöver det ibland men absolut inte hela tiden. Barnen behöver lära sig att leka själva också.
 
 
 
 
 
Men om man som familj inte hade en jobbig vardag..så skulle man heller inte uppskatta dessa stunder som verkligen är bra. Varje familj får väl uppleva barn som bråkar, gnäller..men också hur underbart som det innebär att vara en mor och far till sina barn… och som man inte skulle kunna vara utan…som tex. små barns händer när man är ute och går, någon som ger en ett brev där det står ”mamma jag älskar dig” osv. Det gäller att hitta små stunder i vardagen och lysa upp tillvaron med.
Det var mina tankar idag!

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

38 reaktioner på ”Små enkla stunder med barnen”

 1. Vilka fina tankar om barn. Ja de är till låns ett litet tag och under den tiden så ska man göra sitt bästa att finnas där som vuxen och stötta när det behövs. Mina pojkar slåss ganska mycket så man har fullt sjå att hålla isär dem. Men annars låter jag dem använda sin fantasi och lekfullhet. De hittar på så roliga hyss och har så mycket ideér som de måste få prova. Kram /linnea-maria

 2. Jag blir vekligen tagen alla din ord. Det är ju så det är, jaghar också märkt att om man stannar till och lyssnar på barnen för en stund….så har de mycket att säga, och när man då väl lyssnar….blir de bekräftade och på så sätt blir tillvaron lugnare…
  Jag jobbar ju på förskola,”dagis” och visst är det så, där är man helt och hållet en bra lyssnare och uppmärksammar barnen.
  Du skriver så himla bra, önskar jag var lika bra på att skriva som du.

  Tack för att du fick mig till att ta vara på stunden idag med barnen i första hand….

  Kram Malin

 3. Det går väldigt snabbt att barnen växer upp så det är verkligen viktigt att ta vara på tiden man får ha dem.När de blir tonåringar blir kompisarna viktigast men jag tror att om man ha har gett dem mycket av sin tid redan när de var barn så finns det kvar i deras tankar och minnen. Sen när de blir ännu lite äldre kommer de förhoppningsvis ” tillbaka” och vill umgås och diskutera mera med föräldrarna igen. Det är nog så att varje ålder har sin charm och sina godbitar.

 4. Du skriver alltid så tänkvärda och fina saker Lotta. De är så härligt att du delar med dig av dina tankar, ditt hem och din vardag. Du får mig ofta att stanna upp och tänka efter, njuta lite extra. Kram

 5. Vilken mysig morron ni har haft fast det där med att doppa gurka i oboy vet jag inte om det verkar så gott.. Ha ha..

  Ja det gäller att ta vara på stunde med barnen, både när de är små och när de är lite större.. Jag själv tycker nog att jag gjort det under alla åren, mina barn är nu 17 och 15.. Idag är ju kompisar och numera flickvän bland det viktigaste i deras liv men ibland får man den där goa stunden med dem, och det är de stunderna man lever för och uppskattar.. Ta vara på livet..

  Kram
  Mia

 6. JAg känner likadant. Arbetar poxå på en förskola och kan ibland känna att jag är bättre på det där än hemma…Hemma är det så mycket mmer stress och så mycket måsten….tyvärr. Skall tänka på det under hösten. Har en 14 åring så jag börjar känna av det där att inte alltid komma först längre…Kram Anna

 7. Tänkvärda ord om precis hur det är att ha barn!
  Här är sonen snart 11 år och väljer mer och mer kompisarna, även dottern snart 7 år gör det. Då gäller det verkligen att ta tillvara de där stunderna när de väljer att vara tillsammans med sina föräldrar!:) Som sagt, de är bara till låns!
  Kram

 8. Ååå Lotta, du underbara vän! STORT TACK för det ljuvliga smycket! Det kom till mig en dag när allt kändes piss och skit och lite till så det kom verkligen rätt dag! Du är min allra bästa bloggvän och jag hoppas så att vi kommer ses en dag. Vore hemskt kul att få träffa dig och din fina familj!

  KRAM!

 9. Så sant så! Vi har inga barn längre – bara två tonåringar. VIsst är det så att de ibland väljer pojkvän, kompis eller så istället för oss och då är jag glad att vi haft mycket tid tillsammans (jag jobbade bara lite när de var små och de har aldrig varit lämnade på dagis eller skola tex). Men tack o lov så vill båda fortfarande gärna göra saker tillsammans alla vi fyra. Nu har vi precis kommit hem från en tur med vår lilla båt på HElge å och nu gör vi krusbärskräm och dottern bakar scones. Mysigt! Kram!

 10. hej
  vilka fina tankar och reflektioner du gör….
  Jag älskar att tillbringa tid med mitt barnbarn nu när mina egna barn är stora…
  mysig koja ni gjort, den har vi kollat runt på noga ska du veta.
  kram på er…
  lolla

 11. Vilket underbart fint inlägg och visst är det så att man ibland ja rätt ofta faktiskt (suck) lyssnar på barnen med ett halvt öra istället för helhjärtat…dags att ta sig en funderare, vad som är viktigt i livet:)

  Kram Gunilla i Singapore

 12. Jag fick så där skönt pirr i magen när jag läste ditt inlägg och tittade på bilderna. Tack för att du påminner om de där små stunderna som är så viktiga!

  Stora kramar
  Pernilla

 13. Ibland längtar jag verkligen efter att sitta i en trädkoja. Men det känns skönt jag kan säga till mig själv att jag har ätit middag inne i trädkojan flera gånger i månaden när mina barn var små och det är en härlig känsla.
  Kram Marie:)

 14. Hej min vän!(För det är så jag ser dig)
  Sitter på verandan på vårat hus på Ornö och tittar ut över havet och läser ditt senaste inlägg…Får klump i halsen!… Du är så klok i dina ord…. Att vara i nuet med sitt/sina barn är värt allt! Det är minnen som man kan ”lägga på hyllan” och bära med sig resten av livet. Tack för du delar med dig, Lotta!
  Stor kram Sofi

 15. Hej! Ännu ett underbart och tänkvärt inlägg. Så mysigt ni har det i er lilla träkoja. Jag tror det är de små stunderna som man tar vara på som betyder mest.

  Ha en fortsatt underbar eftermiddag! kram

 16. Det var fina tankar och det är helt rätt barnen är bara till låns en väldigt kort stund i livet, tills de blir stora och vill klara sig själv…men det är viktigt att även när de blir stora så är det bra att veta att mamma och pappa alltid finns med stora öron.

  Har stora barn och även ett barnbarn som förgyller vår värld igen med massor av bus.

  Man blir aldrig för gammal att vara barnslig 🙂

  Hej från Anneli…SussiLi…

 17. Så fint du skriver!Håller helt med dig!Vackra bilder också!
  Där i trädkojan skulle jag också mer än gärna dricka mitt morgonkaffe. Imorgon morgon blir det kanske istället take away då jag springer till tåget efter att jag fört ungarna till dagis.. 😀
  Ha en skön kväll!
  Kram Sanna

 18. Det lilla blir oftast det mysigaste…inga höga förväntningar…det blir vad det blir…oftast bäst.
  Om jag tittar tillbaka på åren med alla barnen så minns jag bara allt det mysiga…allt jobbigt,bråk..etc det glömmer man som tur är.Härliga resor vi gjort med 7 pers. med en liten husbil…jättejobbigt…men nu när jag tänker tillbaka…underbara resor….fler spännande resor är inplanerade….
  Kram Anne-Lee

 19. Va mysigt ni har det i eran träkoja….synd att jag är för feg för att våga gå hela vägen upp…=)Det var verkligen kanon fint halvvägs…hihi
  Vi se kram grannen

 20. Jättefina funderingar och konstateranden kring barnen, som är oss till låns. Märker hur fort de växer upp och väljer kompisar före föräldrar, är tacksam för varje stund vi har tillsammans.Kram Eva.

 21. Precis så är det. Bar säger så mycket tok klokt 😉
  Just nu sitter vi på campingen o njuter. Just av att prata med mina två stora barn…det är så roligt att höra deras planer o drömmar.

 22. Har nu tittat igenom din blogg… Vet du om att du bor i ett paradis?
  Jag är alldeles tagen av alla fina bilder och vyer… Som många andra tycker jag att er träkoja är helt underbar, tänk att få sitta där och bara vara…
  Och barnen ja… jag försöker stanna upp ibland och bara njuta över att jag har dem… och snart får jag en till..:)
  Kram Evelina

 23. Mycket kloka ord! Visst är det viktigt att ta tillvara den underbara tid som det innebär att ha små barn, att var närvarande. Det kan man dock inte vara hela tiden. Det är viktigt att inte ha få dåligt samvete för det.
  Nu i efterhand känner jag att vi har tillbringat mycket tid med våra barn och det känns bra nu när de är över 20 år alla tre.
  Ha det så bra med dina älskade barn!
  Kram/Maria

 24. Vad stora dom har blivit! Åren går fort…Jag o syrran gick igenom gamla kort häromdagen. Då visade hon bilder på dig o din nyfödda son. Och det tycker man ju inte är såå länge sen! Tänk om man kunde stanna tiden lite….Må så gott! Kram Therese

 25. Åhh vad klok du är! Nu blev jag alldeles tårögd och varm i hjärtat. Måste nog upp och klappa lite på mina små sovande barn :-). Vilken mysig idé med frukost i kojan, det måste vi också göra i vår koja…
  Ha det gott!! Kram, Anette

 26. Vilka underbara bilder Lotta! Du jag vet det där att man bara har barnen till låns men inte jag. Mina barn är mina och kommer att så förbli. Här lånas inga ungar.;)
  Och ja! Jag lyssnar faktiskt väldigt mycket på mina barn. Man kan lyssna på olika vis. Men man måste lyssna både på det sagda och det osagda. Jag pratar väldigt mycket med mina barn. Vi är väldigt mycket bara tysta tillsammans också och jag tittar väldigt mycket på mina barn. Tittar i smyg och tittar i ögonen. I ögonen kan man se så mycket. Det är min uppgift som förälder att lära känna mina barn och att låta dem lära känna mig. Att veta när något måste få vara hemligt för mamma är också en uppgift. Att kunna ta förtroenden utan att blinka är en annan. Det är det mest spännande i livet. Att lära känna sina barn.

  Kram kram Lisa

 27. Hej Lotta.
  Vilka underbara mysiga
  små stunder ni har tillsammans!
  Jag börjar ju längta tills
  jag ska få busa och mysa med
  mina barn,som jag hoppas få!
  lära dom allt jag vet
  och lite till!
  Jag har blivit fångad i din blogg som många andra, mycke av dina otroligt fina och talande bilder! Du är en duktig fotograf!
  Jag älskar ditt utekök och eran nya myskojja! =)
  Ha det gott.Ida

 28. Tittar in ofta och njuter av alla bilder och blir så inspirerad, tänk att få bo så som du gör….!
  Undrar var du får tag i alla fina 'trådkorgar' du har lite varstans, bland annat i ditt skafferi.
  Tack för att du låter oss få titta in hos er! =)

  Kram H

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *