Högt upp i eken vill jag bo…

 
 
Högt upp i eken må ni tro, har jag ett eget sommarbo, där har jag också några vänner, la, la, la…dom är det bara jag som känner…
 
Välkommen att titta in i trädkojan!

Kojan ska målas vitt inuti och på golvet ska vi lägga eklaminat som blivit spill från huset. Då kommer det dra mindre kallluft från golvet.

Det är svårt att fota från vår lilla koja..men den blir så söt. Idag lägger min man tak sedan ska det sättas foder, knutar och läkt. Själv tycker en tramisg mamma att det vore skönt med ett staket och en fin trapp NU!!

 
Här ser ni kojan från ena hörnet. Ett litet fönster och dubbelfönster ut till verandan. Jag tror min man har sett detta som ett projekt som något han aldrig gjorde som barn. Dessutom brukar jag skälla på honom att han inte hittar på lika mycket med barnen som jag..så detta är väl hans sätt att visa kärlek. Han ser nog även en chans att få vara hemma istället för att ut och åka med sin rastlösa fru på semestern.
 
 
Lilla altanen med dubbeldörrar


En gammal dörr ska frächas upp. Allting behöver som sagt inte vara nytt..utan vi försöker återanvända. Min bonus pappa jobbar på en brädgård..så billigt virke har han fixat.

 

 

Mitt inredningshjärta har redan satt igång..på måndag får det bli en tur till staden. Har några saker jag vill inhandla. Barnen har fått önska vad de vill göra med detta hus de vill att det ska vara ett ställe som man kan mysa på och vara för sig själv med kompisar..med andra ord passar en liten utdragssäng som både soffa, säng och mysställe. Min man har fått för sig att bygga en fast soffa som man kan dra ut till en säng..vilken ide. Tänk er en hink som barnen får hisa upp bullar och saft i…*ler*..

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

18 reaktioner på ”Högt upp i eken vill jag bo…”

 1. Du får ju hälsa maken att han är superduktig och känner ni för att flytta mot varmare breddgrader så har han en anställning som väntar!!! Det är alltid populärt med duktiga byggare och älsklingen skulle tacksamt ta emot honom 😀

  Det blir jättefint, som ett litet minitorp! Kan tänka att det kliar i inredningsfingrarna nu *skrattar*!

  Hoppas att ni har en ljuvlig fredag!

  Kramar

  Angelica

 2. Å vilken dröm Lotta…en dröm verkligen!!! Jag vill ha en ek…
  Vet du att vi trodde att vi var i hamn med ett toprköp för många år sedan, före vårt nuvarnade hus. Där fanns dessa vackra ekträd som jag älskar. Nu har vi det fint på ett annat sätt såklart 🙂 Men jag saknar riktigt stora träd…
  Ser så mycket framemot att se färdiga resultatbilder på din makes finfina bygge och ditt piff, han är duktig han!

  Kram/Julia

 3. Vilken härlig trädkoja! Där kommer nog barnen tillbringa mycket tid speciellt om mamma är tjatig och inte gärna klättrar efter *fniss*. Det är säkert en barndomsdröm din man har. Jag märker samma sak med min man. Han köper bilbana, el-moped mm till våra flickor… Allt som han skulle velat ha då han var liten… Kram Stina

 4. Vilken underbar trädkoja!!!Din man är ju helt superduktig på att snickra!Så mysigt med en trädkoja!En sådan skulle jag också ha viljat ha som liten. 🙂
  Ha en skön helg!
  Kram Sanna

 5. Oj oj det händer grejjer ser jag. Vad han jobbar och sliter, men fint blir det oxå.
  Självklart måste du ta dig en tripp in till staden för att inhandla lite piff!!!!
  Nu har jag pyntat på altanen med den underbara lyktan jag fick av dig…..
  kram kram
  Lina

 6. Å vad mysigt det blir!!!!
  Härliga barndomsminnen kommer garanterat att finnas kvar från den här platsen när barnen blir stora. Ett paradis…..

 7. Till att börja med är det urmysigt med stora gamla ekar och att dessutom kunna ha möjligheten att bygga en koja i eken…. höjden av mysigt!
  Lyllos dina barn.
  Vi har inga såna stora träd på vår tomt än, så jag hoppas maken vill bygga en lekstuga nästa sommar.

  Kram Sofia

 8. Fantastiskt fint!!
  Min man har byggt en koja som övervåning till vår vedbod, kommer nog bli fint också bara det blir klart… Just nu vill inte barnen leka där för att getingar tagit kojan i besittning 😛

 9. Åååh får jag komma och vara barn hos dig? Tänk att få vara barn sitta i en trädkoja och dricka saft och äta bullar och berätta hemlisar.

  Tänk om man kunde få byta bara för en sekund och glömma räkningar, målarjobb och annat trist.

  Kan du skicka hit maken sen och bygga en till oss med?

  *kramis*
  Mia

 10. Men gode gud. Tänk om man hade haft sådana underbara föräldrar när man var barn. Vilken koja säger jag bara….

  Självklart ska väl kojan ha en handtextad skylt, hihi. det är bara att höra av sig.

  Kram på dig.
  Marit

 11. Åh vännen det ser ut att bli en underbar koja, våran har barnen lekt i mycket och just nu är det ett tillhåll med kottar inför det stora kottkriget mellan sjörövare och landkrabbor. Åh jag bara älskar dina flaskor dom små med patentlock ser hur goda ut som helst. KRam Tess

 12. Vackert vackert, ni verkar ha det riktigt mysigt….visst har vi alla familjer det kämpigt ibland med tjatiga barn och stök ibland. Men som du säger är det, det fina och härliga stunderna man ska ta vara på 🙂 Tack för att du säger det…så man vaknar upp igen och inser det 🙂

  Havet är underbart & ljuvligt, jag har 5 minuters promenad till stranden, ibland drömmer jag mig bort till skogen och landet….men sen tänker jag igen och vill inte lämna vår strand…det är magiskt 🙂

  Hoppas ni får en trevlig kväll med era grannar
  Kram Malin

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *