Koka saft med saftmaja


 
 
Durkslag kockum från loppis Backaby skola
 
 
 
Hej alla ni underbara söta människor där ute…ni gör mig så glad!! Varje dag när jag tittar in här så mår jag så bra..och idag har det inte blivit många gånger för jag har inte legat på latsidan:-) Idag har jag gjort saft nere vid uteköket i trädgården.

 

Jag har sagt det förrut..men jag är så lycklig över mitt lilla utekök. Passar perfekt till mig som gillar att safta och sylta. Här har jag hämtat varma flaskor från ungnen som jag sköljer med atamon.

 
För mig är det toppen att kunna stå ute och greja. Jag har uttag vid poolen så drar jag en kabel till kokplattan och som jag givetvis flyttar in när jag är klar.

 

Fynd..koppar Mio 10,-

Sil kockum loppis

 

Korg hittat i ladugården

 
Jag använder mig av saftmaja..det är smidigt att lägga i allt och så sköter det sig själv. Man måste se till att det finns vatten och att det inte rinner över. Jag har 10 kg bär..som blev åtta flaskor saft.


Om du blir sugen så hittar du receptet HÄR..väldigt enkelt och bra.

..och när man är färdig slänger man bara resterna på stacken.

 
Att stå så här ute och göra saft det är total avkoppling och lycka för mig..det är lilla jag i ett nötskal. Nu ska jag se hur ni har haft det..en liten bloggrunda får det bli..Jag har lovat mig själv att inte ha dåligt samvete över att inte kunna svara på alla kommentarer..jag väljer istället att ha inlägg ofta..det är mitt sätt att bjuda på mig själv…men tack snälla ni som skriver så snällt..jag tittar in när tiden finns..

 
Ta hand om er och dem ni älskar!
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

14 reaktioner på ”Koka saft med saftmaja”

 1. Vilket underbart Leila-Lottakök du har! Saften smakar säkert jättegott, det syns 😉

  Är så sotis på er bloggträff, jag vill också bloggträffa 😀

  kram Mia

 2. Inte bara morgon pigg utan natt-uggla oxå.
  Hemmagjord saft är bland det godaste som finns.
  Idag har jag shoppat nya muffinsfrmar och nya tyllar att göra cupcakes med på marknaden.
  nu ska här bakas muffins.
  Kram kram lina

 3. Haha det är inte grannens tvätt nu eller hur hihi, tror nog att det är din. Bilden med den korgen från ladan är den tillägnad till mig? fniss fniss, jag vill ju haaaa en sån. Och inget avis då på alla dina utekök. T hälsar att allt ser så nytt och fint ut vid poolen
  t om däcket hihi. Så härliga bilder. Jag mailar tillbaka imorgon.
  Kramkram vännen/ A

 4. Halloj raing! Det är mitt i natten, eller snarare morgon, hihi, men jag var bara tvungen att besöka dig, samt göra ett inlägg. Det är din fiiina lykta som fick plåtas, den är så underbart fin!! Kram Sofia

 5. Egengjord saft, det är ju så gott.. Saft gör jag inte själv men har en mamma som gör och vi får.. Mums!!

  Det är så fint med ditt utekök och perfekt när man skall ”kladda” med tex saft..

  Kram
  Mia

 6. Kram till dig Lotta! Jag blev alldeles varm i hjärtat av din kommentar hos mig! För mig är det viktigaste i livet, närvaro och omtanke. Prylar är roliga att ha, men eftersom jag ändå inte får ta dem med en dag så har de inte högsta prio på min lista över livets nödvändigheter. Däremot kan jag bli lycklig av ett fint och omtänksamt ord, så som de du skrev till mig, eller en god maträtt, eller något från naturens skafferi.
  Din blogg tillför mig mycket och du verkar vara en person som gjort ett val i livet som handlar om sånt som jag också är viktigt. Var man bor och hur man tar hand om det man fått att vårda. Barn, man hem och vänner!
  Kramar till dig, jag ser att du njuter av din saftmaja. Det gjorde jag också när barnen var små…nu är det ingen större idé, eftersom vi inte dricker saft, min gube och jag….men vem vet…det stundar andra tider…mormordagar!!!!!!

 7. Forstår at du trives i ditt utekjøkken !!!
  Så koselige bilder og mange vakre saker!!
  Hjemmelaget saft er det beste og jeg bruker å lage ripsbærsaft!!

  ha en fin dag….og håper solen skinner i Sverige:o)

 8. God morgon!
  Har inte på länge lagat saft med saft-Majan min. bÖrjade just fundera vad jag gjort av den??? Kan den ha försvunnit i någon flytt?? Har faktiskt ingen aning om var den är. Men jag vet att jag haft en…
  Om jag hittar den så skall det bli lite saftande hos oxå med- så inspireras av ditt projekt blev jag såhär genast på morgonen.
  -Lotta

 9. Hi,hi vilken tur att det var saft och inte vin du gjort, annars kunde det gå som för Emil, griseknoen och hönsen om någon tvåbent buse eller fyrbent krabat hittat bären på stacken *ler* Tack för underrbara bilder i vanlig ordning. Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *