Vinnaren korad

REKLAM BIXIA

Ett klimatpris för de som gör skillnad

År 2008 bestämde sig Bixia för att satsa ännu mer på miljön och instiftade en miljöfond där du som kund är med och bidrar. Resultatet blev vad vi idag kallar för Bixia Miljöfond.

250 000 kronor från fonden har de sedan valt att använda till Bixia Klimathjälte – ett klimatstipendium som tilldelas och ett initiativ som gör stor skillnad för vårt klimat och syftar till att stötta och inspirera det fortsatta arbetet. Läs mer om Bixia klimathjälte HÄR

Nu har Bixia utsett årets klimathjälte 2023. Vinnaren är Fritidsbanken som kostnadsfritt lånat ut över två miljoner sport- och fritidsprylar till den som behöver. Fritidsbanken finns numera i över 120 kommuner. Iden kom när barn och ungdomar inte kunde närvara på friluftsdagar för de inte hade någon friluftsutrustning. På Fritidsbanken finns 450 000 artiklar och bara i år har det lånas över 1 000 000 fritidsprylar, utan kostnad, till folk i alla åldrar.

Nomineringen låter;

Fritidsbanken ger alla möjligheten att röra på sig oavsett förutsättningar samtidigt som verksamheten ger liv till utrustning som inte längre används. Med sitt cirkulära tänk och arbete med både social- och ekonomisk hållbarhet är Fritidsbanken en värdig vinnare i Bixia Klimathjälte 2023 säger Fredrik Karlsson, projektledare på Bixia.

Fritidsbanken erhåller 250 000 kronor i ett stipendium från Bixia Miljöfond.

Gå gärna in och läs om de 5 andra finalisterna och vad de gör för klimatet 🥰

HÄR

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *