Tacksamhet

En av de bästa känslorna jag vet och vill känna ofta är tacksamhet. Om man har med sig den känslan i livet så uppstår en större tillfredsställelse och lugn. En känsla av att vara nöjd med livet. Det behöver ju inte betyda att allt i livet är bra hela tiden för det tror jag ingen har, men en känsla av tacksamhet över det man har gör en lugn och tillfreds.

Just nu och några veckor tillbaka har jag haft en större känsla av tacksamhet över livet som pågår just nu. Att jag mår bra, att jag har lagom mycket att göra, att jag har min familj och mina närmsta vänner att vara med. Jag känner väldigt mycket tacksamhet.

Jag har tränat på att hitta tillbaka till känslan där jag inte behöver lika mycket att göra, inte lika många omkring mig , inte lika stora mål osv men ändå känner mig nöjd och tacksam. Det är en träningssak. Man måste träna varje dag på att känna tacksamhet över de små tingen, annars kan inte hjärnan uppfatta allt det bra vi har omkring oss. Hjärnan behöver hjälp att höra och känna det som du vill ska komma i ditt liv. Träna sig i tacksamhet är en enkel sak men ger väldigt mycket.

Jag är ju i en ålder där jag fortfarande vill vara nyfiken men inte göra lika mycket som jag gjorde förr. Jag försöker hitta ett lagom för mig nu. Jag funderar fortfarande på om jag ska göra något mer än bara jobba med bloggen framöver och vad det skulle kunna vara. Vi får se.

Nu när jag skrivet till er ska jag sätta lite fart här inne och sedan ut och greja lite. Jag ska städa undan i trädgården och till återvinningen. Vi var hos Elin igår med stolar, tv mm så jag har skräpet kvar i bilen.

I helgen planerar jag roligheter med utflykt och fram till dess ska jag ordna med jobb och börja gräva en rabatt. Båten ska i sjön så jag ska leta fram alla saker till den osv Ja det finns alltid massa att göra och vara tacksam över.

Ha en fin ny vecka

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *