Skulle du klara dig?

REKLAM BIXIA

Hur länge klarar du dig utan el?

Tänk att strömmen stängs ner en dag eller flera dagar och du måste klara dig vid ett längre strömavbrott. Vad ska man tänka på och vad har jag funderat över de senaste dagarna.

Jag tänker tex på att vattnet försvinner och det behöver jag till matlagning, spola toan, duscha osv . Vi kan ta vatten från sjön och så har jag skaffat mig ett vattenfilter så det ska gå att dricka vattnet om det skulle behövas. Det skulle få bli mer kalla vinterbad.

Jag har också sett till att alltid ha en full gasoltub till grillen, vi har ett litet gasolkök att laga mat på och en fotogenlampa som jag kan bära med mig. Ficklampor har vi såklart flera stycken och fyllt på batterier.

Vi kan elda både inomhus och utomhus och ska se till att fylla upp våra vedförråd. Mobiltäckningen kan påverkas vid större strömavbrott och en bärbar nödradio har införskaffas och en powerbank.

Bra att ha hemma säger Bixia är tex

Radio ( batteri eller solcellsdriven )
Ljus och tändstickor
Vattendunk
Mat som inte kräver uppvärmning
Hygienartiklar som tex våtservetter
Medicin
Kontanter

Här har jag börjat spara på mig lite saker och tänker fylla två lådor men som jag också kan plocka av om det är något jag behöver.

Bixia har skrivet ihop en massa bra information om strömavbrott och vad som är bra att tänka på om du blir utan el en längre tid. Den informationen hittar du HÄR , läs och fundera och planera för framtiden.

Ha nu en fin dag, här eldas det i kaminen, huset är varmt och tack och lov inga strömavbrott. Jag ska besöka gymmet i eftermiddag och träna och så kommer barnen och ikväll ska vi åka skridskor och ställa ut machaller. Blir mysigt!

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

1 reaktion på ”Skulle du klara dig?”

  1. Kristina Barthel

    Tack för alla råd och tips !
    Ni har det så fint och hemtrevligt , jag har följt dig länge, men alltid lika intressant när du lagt upp något nytt.
    Så mysigt i lilla huset som när ni bodde på den stora gården!

    Kram och trevlig helg =)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *