Skaffa laddbox

reklam Bixia

När vi flyttade till stugan på heltid så skaffade vi oss var sin hybridbil. På så sätt har vi sänkt våra bensinkostnader med ca 1/3 del. När jag har laddat bilen hemma så räcker min el fram och tillbaka till affären osv så jag tankar väldigt sällan nu för tiden.

Vi har ju Bixia här hemma som ni vet, närproducerad och förnybar el och på sikt hoppas vi att sätta solpaneler på garaget som vi vill bygga.

Om man skaffar elbil så är det viktigt att ladda bilen på ett säkert sätt och skaffa en laddbox. En bra laddbox ska ha en strömstyrka på 16 ampere, så vi har säkrat upp oss ordentligt här hemma för att klara av att ladda våra bilar.

Att ladda sin bil tar mellan 5-8 timmar och det finns två olika sorters laddboxar, mer om detta kan du läsa HÄR

När du beställer din laddbox så kan du göra skatteavdrag på upp till 50 % av kostnaden för material och arbete kopplat till installationen av laddboxen. Avdraget kan som högst uppgå till 50 000 kronor per person och år. Skatteavdraget fungerar på samma sätt som ROT-avdraget vilket innebär att du får avdraget direkt på din faktura. Företaget som utför installationen begär sedan resterande kostnad från Skatteverket.

Du som är intresserad av att veta mer och har frågor omkring att ladda din elbil kan läsa mer om detta HÄR

Ha en toppenfin kväll

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *