Först står man där lite förvirrad

Innehåller annonslänkar

När jag sitter och skriver till er så tänker jag på så mycket livet bjuder på. När barnen var små var min högsta önskan att få vara hemma lite mer och inte jobba helger. Då jobbade jag i butik och började utbilda mig till lärare och sedan startade eget. Nu ska jag åka och jobba min första lördag i butik efter 20 år och jag älskar det.

Livet blir något annat när barnen blir stora, man kan skapa sig andra rutiner, andra intressen och välja lite nya vägar. Först står man där lite förvirrad och vet inte vart man ska. Känner sig liksom naken och kan inte riktigt hitta på kompassen men sakta formar sig ett nytt liv. Jag har aldrig haft problem med mina egna intressen osv och trodde inte jag skulle påverkas så mycket av barnens flytt men det gjorde jag, men jag var också sjuk förra året ( efter den coachen kontaktade mig och min utmattning) och väldigt känslig.

Nu kommer jag nog inte skaffa mig så mycket nytt framöver. Balansen har infunnit sig. Jag börjar bli igenkänd på Ica igen, inte bara för Fyra årstider utan hon som jobbar i klädaffären, hon som sjunger i kören osv jag börjar sakta bli hon som får en plats i en ny stad, i en ny by och jag gillar det. När jag blev sjuk efter dotterns cancer så blev mitt liv mer en flykt. En flykt till stugan där ingen visste vem jag var. Jag behövde det då. Jag behövde en lång återhämtning och jag ville inte vara där på de ställena jag var igenkänd.

Nu är jag tillbaka igen, men på ett nytt ställe. Känner mig nyfiken och glad och jag hoppas kunna ge er andra som läser hopp. Ni som också har en krokig resa, som känner, som kanske känner er ensamma med era känslor och tankar. Du är inte ensam.

Nu ska jag iväg och jobba några timmar, men butiken stänger redan kl 13 så det kommer bara säga svish. Förr när jag jobbade var det öppet både lördag och söndag till 17 och det är skönt att slippa så långa dagar på helgerna. När jag kommer hem ska Kalle och jag åka på marknad så det blir mysigt.

Ha en fin lördag 🌺

Kram Lotta

Mysiga tröjor här och här och här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

1 reaktion på ”Först står man där lite förvirrad”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *