Förodla

Reklam för granngården

Nu är det äntligen dags att börja förodla. Jag brukar säga att det finns lika många sätt att odla på som det finns människor och inget behöver vara rätt eller fel. Jag har lärt mig mycket genom att läsa på olika sidor och titta på hur andra gör. Här kommer några enkla tips från mig hur jag gör.

Jag har inget orangeri längre så nu får jag testa och lära mig på nytt men de fröer jag brukar förodla ganska tidigt är Verbena, chili, ibland purjolök och dessa är dags att sätta fart med nu direkt. Efter dessa sorter så fortsätter jag att förodla ända fram till maj. Jag har under mina år förodlat tomater, gurka, dill, sallad, blommor osv Ja nästan allt för att komma igång tidigt med ätbart och blommor.

Att kallså utomhus i är också ett väldigt bra tips och något jag kommer göra nu när jag flyttat. Då använder man sig av vanlig jord i botten, i med fröna och sedan ett tunt lager såjord på toppen. Man får göra hål i de kärl man planterar i. Blommor som passar bra att kallså är tex lejongap, blåklint, rosenskära, vallmo, vädd mm

Jag brukar göra så att jag köper de sorter av blommor och grönsaker som jag vill ha och sedan sätter jag mig och läser på varje påse och gör en anteckning när det ska ner i jorden. I år ska jag så en del inomhus och använda mig av värmematta .

Ett tips är att blanda i Perlite i jorden när du ska så. Perlite gör jorden lite porösare och luftigare och håller sådden också fuktig.

Jag använder också Vermiculite högst upp på sådden som bevarar jordens fuktighet bättre.

Hos Granngården har man laddat inför odlingssäsongen och där finns allt man kan tänka sig och behöver för att komma igång med sin odling som tex dessa pluggbox som jag använt mig av i flera år.

Kika in på Granngårdens hemsida och ta del av alla tips till din odling HÄR

Lycka till

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *