En dag i nuet

Innehåller annonslänkar

För två år sedan efter den stora flytten fick jag inflammation i båda armarna, det var troligtvis frozen shoulder. Sedan vandrade värken upp i ena armen för att fortsätta över i den andra. Jag kan känna av det fortfarande när jag lyfter för tungt och jobbar för hårt i trädgården som jag är van att göra för , då sätter sig värken i nacken och ger huvudvärk. jag haft så i några dagar för jag grävde rabatt häromdagen och lyfte krukor men idag lätta det igen.

Idag har jag gett mig det som jag behöver för att må bra. Jag skulle träffat en gammal vän men vi fick skjuta på det för hon kunde inte så jag valde att ha en dag i nuet. En dag i skogen med min älskade vän Pettson. Jag började med bad. Jag blivit beroende av det. Efter ett bad mår jag så bra. Så tacksam att jag bor vid en sjö och kan kasta mig i varje dag om jag vill.

Innan badet blev det kaffe och titta ut över dimman. Jag är också glad att vi skaffade hund för det gör att jag började att ta kaffet utomhus varje morgon. Alla dessa småsaker gör livet lite mer underbart. När man känner sig glad, lugn, och lycklig då sprider sig som ringar på vattnet på allt annat. Man skapar bra cirklar som går över till familjen, vänner, jobbet, sina intressen osv Det behöver inte vara stora saker, snarare tvärtom. Alla tycka om sin vardag och uppskatta de små sakerna.

Jag känner sådan glädje här i det lilla livet som jag brukar kalla det. Där jag kan få landa och få kraft i min hjärntrötthet. Ingenting skulle fungera utan den tiden.

Pettson och jag gick en lång skogspromenad på två timmar. 14000 steg blev det och en hund som fick motionera och springa av sig ordentligt.

När vi kom hem blev det dusch både för hunden och för mig och så gjorde jag kantarellomelett. Mums det var gott.

Sedan gick Pettson och jag och la oss. När jag känner att jag behöver och är hemma då sover jag så länge jag vill. Idag blev det en timmes sovstund och det gör att jag orkar vara vaken längre på kvällen.

Ikväll har jag varit ute och skördat och jag har upptäckt att jag kan fota med min kamera igen fast bara i manuellt läge men det passar mig perfekt för jag fotar bara manuellt. Jag får börja spara till en ny kamera framöver för jag har fotat i 15 år och kan inte tänka mig att vara utan en kamera.

Imorgon ska vi bygga upp växthus. Toklängtar att börja se allt komma upp. Undrar bara hur mycket min Kalle Italienaren 🙂 kommer skrika fula ord. Ja han kan vara lite hetlevrad ibland fast han ser så mild ut.

Ja livet handlar både om att få vara i nuet, se allt man har och är tacksam över, men livet är också längtan. Att ha saker som ger pirr bara i tanken.

Önskar en superskön fredag, jag tycker om er. Känner er inte men känner att ni finns där på andra sidan 🤎

Kram Lotta

Så nya snygga hösttröjor här, här och här

Veckans fynd Hittade en sådan här fin tillbringare på återvinningens loppis igår för 0 kr

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”En dag i nuet”

  1. Ja det där med arbetsvrång man känner jag igen, ibland är det lättare att göra saker själv en att lyssna på detta gormande!

  2. Hej Lotta, jag har läst din blogg i snart ett år och är så tacksam för att du låter läsarna att få följa dig i din vardag. Jag brukar inte kommentera, men inlägget idag slog an på en sträng hos mig extra, det är så värdefullt att bli påmind om att meningen är i det ”lilla” i livet, tack för din hjälp att få mig att stanna upp och minnas detta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *