Det blir mycket hej då

Livet får ta lite tid här så det blev inget inlägg här igår. Mina brorsbarn var ju här och vi myste, fixade våfflor, lekte osv och sedan fick jag hoppa in att jobba igår så då blev det ingen keramik. Men det var kanske bra för jag satte på sommardäcken dagen innan och det kom massa snö så lika bra att jag höll mig på hemmaplan.

Nästa vecka jobbar lite mer igen så då får det bli som det blir med bloggen och ibland lite mer på instagram. Jag har jobbat så mycket på mina tankar att inte pressa ut saker för man måste, måste inte vara duktig eller bäst eller vara perfekt eller hinna allt osv Jag vill lite mer som ett barn få leka, testa och ta livet lite som det kommer, ha ett öppet sinne och klappa mig ofta på axeln ”Good enough”.

Kruka gammal, finns en annan fin här

När tankar kommer att jag borde, eller måste , eller vad ska någon annan tycka osv då tänker jag att där kom den där tanken som jag kan sätta vingar på och så hej då med den. Det blir mycket hej då 🥰 och så ersätter jag den tanken med andra bra och snälla tankar och snart har hjärnan fått nya mycket bättre tankar som cirkulerar där i huvudet. ( Ska inte blandas ihop med jobbiga tankar och känslor som man vill förtränga för de ska man man ta med en psykolog)

När huvudet får vila lite mer blir ryggsäcken lättare, stegen lättare och livet lättare och där är jag nu. Jag får ganska ofta säga nej till saker eller ändra saker för att jag hinner eller orkar allt, då är det väldigt bra med ”hejdå tanken” vad andra ska säga eller tycka för att jag inte kommer, vill vara med eller inte kan. Jag ger mig balans i livet till det jag orkar och den jag är nu och det ger mig hjärnvila. Fint så❣️

Servett här och tallrik här

Jag ska jag följa med Kalle på jobbresa till Stockholm. Jag tror inte vi varit tillsammans i Stockholm sedan Elin var sjuk. Det var också då jag började bli sjuk i min utmattning så Stockholm blev jättejobbigt. Nu kan jag åka till Stockholm och har ett helt annat liv, tänkande och ork. Jag kan tycka det är roligt att få uppleva lite av det igen och jag brukar sova på tåget både upp och hem och får lite vila också. Jag ska ta med mina lurar så kan det tex bli mindfullness.

Enkel outfit på jobbet igår, gammal blus här och byxor här

Vi ska mest gå omkring och ta det som det kommer, har inget vi måste köpa eller så. Kalle har ett jobbärende, men sedan blir det leta upp ett mysigt lunchställe, hålla handen och ta en fika. Älskar att få tid att vara med Kalle och snart är vi hemma igen.

Innan vi åker så ska jag städa undan lite, tvättmaskinen rullar och jag ska packa lite och meditera/sova som jag gör varje dag när jag är hemma om jag känner att jag behöver. I helgen ska vi bygga altan, köra klart sly och lata oss. Vi får väl se om snön smälter.

Allt gott bästa ni ❣️

Kram Lotta

Massa fint i blått och vitt klänning här, kjol här och blus här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Det blir mycket hej då”

 1. Att sätta vingar på jobbiga tankar var en bra idé, ska försöka göra detsamma. Jag blir väldigt påverkad av vädret har jag förstått. Gråa, blåsiga och trista dagar känner jag mig lite hängig och trött, medan soliga dagar gör mig glad och energifylld. När familjen är på sina håll om dagarna brukar jag ha tv:n på el musik, känns som lite sällskap då.

  Så härligt att läsa dina kloka inlägg, behöver bli bättre på att ”stärka mig”!
  Ha det gott💜

  1. Anne-Charlotte

   Hej
   Ja det är konkret sätt som gör en uppmärksam att jag tänker tankar som jag inte mår så bra av och att jag kan försöka påverka dem. Vädret påverkar mig också i långa mörka perioder, då gäller det att hitta på saker så man får lite annat att tänka på. Tv:n är ett jättebra knep, musik och lyssna på poddar kan jag verkligen rekommendera. Kram ❣️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *