Det är skillnad på jord och jord

REKLAM FÖR GRANNGÅRDEN

Att jag älskar vara i trädgården och gräva och skita ner mig det vet ni ju redan, men att det också är viktigt och bra att förstå sig på jord det vet inte alla ännu. Jag tänkte därför dela lite tankar och kunskap omkring jord.

Jag är noga med att använda olika sorters jord till olika ändamål, med en bra jord så lyckas man lite bättre i trädgården.

Den vanliga jorden som de flesta köper brukar heta Plantjord, Granngården har 4 st säckar för ….kr och den är toppenbra till tex fylla håll i gräsmattan, jordförbättra i rabatterna i pallkragarna osv men det räcker ofta inte med det utan du måste också gödsla. Det gör jag både höst och lite på våren. I en pallkrage ska jorden innehålla mask, gamla löv osv så får du en riktigt fin jord med mycket näring. En bra jord kräver kärlek.

Om du ska odla tomater och tex chili så finns det en speciell jord för detta ändamål i Granngårdens butiker. Tomater behöver en näringrik jord för att ge bra skörd och därför finns det en vinst i att satsa på bra jord för just detta. Min tomatjord har jag lagt i nya slänten som jag jobbat med sista tiden, där mot ett kastanjestaket ska vi odla tomater. En bra Ört och grönsaksjord är alltid bra att satsa på för god skörd.

U jord, P-jord och S-jord är det som jag använder mest ut av. Hasselfors är av bästa kvalité och jag är alltid supernöjd när jag odlar i denna jord. S-jord ( ej på bild) använder jag när jag ska förodla, P -jorden använder jag när jag skolat om mina plantor. Går också bra till grönsaker och tomater. P-jorden kan du även ha till växter inomhus. Så en bra jord till mycket.

U-jorden lägger jag i mina krukor där jag har mina fina träd som jag planterar om på hösten. För att trädet ska orka stå en hel säsong i kruka krävs en bra jord som ger trädet näring hela sommaren och sedan kan man ändå ge lite extra näring på slutet av säsongen.

Mitt sista tips är dekorationsbark. Jag använder det ofta både utomhus och inomhus till mina krukor. Det ser så fint ut och det gillar jag.

Nästa gång när du står där och ska köpa jord så kom ihåg att odling utan bra jord ger ofta sämre skörd osv så satsa tid och lite pengar på det så kommer dina odlingar och sommarblommor hålla mycket längre och bättre.

Du hittar Granngårdens stora sortiment av jord HÄR

Ha en fin dag

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Det är skillnad på jord och jord”

  1. Anne-Charlotte

   Hej, ja lite har jag men inte kommit igång ordentligt här, I mitt förra hus hade vi flera komposter och nu är det dags att sätta igång med det här också. Kram Lotta

 1. Kommer att bli jättefint när allt kommer igång.
  Vi har en liten täppa så handla så mycket olika saker klarar inte budgeten just nu.
  Det får bli lite standard o bra ting och att hoppas på det bästa väder och en solig fin sommar.
  .

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *