Det är inget att sträva efter

Innehåller annonslänkar

När vi flyttade hit till stugan så trodde jag nog att jag skulle kunna ha fint hela tiden. Lätt att städa är det och inte lika stor trädgård har vi men fint överallt hela tiden har vi nästan aldrig. Jag har insett att det är inget att sträva efter heller för då gör jag bara mig själv besviken hela tiden.

Om man är som mig en person som kan vända till ganska mycket, som inte gillar den där vanliga städningen utan bara att röja då blir det inte städat så ofta. Jag jag tror att jag tänker att det ska vara fint och snyggt överallt samtidigt har jag med mig hemifrån. För min mamma alltid haft det. Det har tagit mig många år att förstå att det är inget för mig att sträva efter och passar inte mig.

Men jag tycker om att göra det lite extra, som att duka fint och väcka mannen med nybakade scones som jag gjorde igår. Jag tycker om att skapa små minnen.

Jag tycker om att vakna, gå ut i trädgården och börja dagen med att plocka blommor, jag tycker om att tända ljus och skriva till er vid frukosten, jag tycker om att lata mig lite på morgonen och låta livet ta tid. Jag tycker inte om måsten, jag tycker inte om att ha krav på mig att plocka hela tiden. Jag måste bara få vara lite och jag jobbar och jobbat med dessa tankar så länge nu. Att njuta mer, skapa minnen, gå ut så fort det är sol osv och strunta i disk och saker samlas lite i högar. Sedan har jag mina dagar när jag röjer och idag var en sådan dag.

Scones med vanilj smak

4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 krm salt, 50 g smör eller margarin (gärna rumstempererat), 2 dl mjölk, 1 tsk vanijpasta

Sätt ugnen på 250°C.

Blanda vetemjöl, bakpulver, någon av smaksättningarna (se Tips nedan) och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.

Klicka ut 2 (med blöta händer eller med hjälp av två skedar) kakor eller 8 bullar på en plåt med bakplåtspapper (för 8 st). Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.

Jag tycker så mycket om när Kalle och jag har projekt tillsammans. Vi gör nästan allt tillsammans på helgerna. Idag har vi gjutet lecastenar och det jobbet får vi fortsätta med en annan dag.

Porslin här

Nu ska jag bädda ner mig i sängen med Pettson som ligger här bredvid. Jag ska kika efter någon lykta att hänga på vår bod med solcell, sådan här tex. Hoppas du får en skön kväll. Imorgon är det veckans enda jobb i klädaffären sedan väntar lite annat kul i veckan.

Ha det gott 💕

Kram Lotta

Snygga träningskläder här

Snyggt från Soya blus här, klänning här, blus här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Det är inget att sträva efter”

  1. Jag läste nånstans att man ofta städar för att lindra ångest – haha det stämmer rätt väl in på mig. Det är som en lindring för själen att ha nytorkat golv och glänsande diskho. Men inte alltid, som tur är. Är däremot alltid jättenoga med köket, det får inte stå framme disk när man kommer upp på morgonen, det är big nono. Medans en del andra saker inte spelar roll alls 😀. Tipsa gärna om du hittar mer bra solcellselysning. Har en del som inte funkar, det så, köptes för några år sen var inte så bra, tydligen. Kram Milla

    1. Min mamma hon städar varje dag och har på pricken perfekt överallt. Det klarar inte jag 😉 men vi är olika och har olika intressen. Ska kolla mer på solcellslyktor framöver. Kram ☀️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *