Jag hittade ett så gott recept på bullar med marsankräm häromdagen och jag la receptet på instagram men tänkte att jag vill ha det här med. Jag googlar väldigt ofta på recept här så jag hittar vad jag ska baka 😊
Receptet kommer från Lindas bakskola
Ca 20 st
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
1 krm salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 ägg
150 g smör, rumsvarmt
11–12 dl vetemjöl
Fyllning
ca 2 dl marsankräm (blandas enligt förpackningen)
Penslig & garnering
1 ägg, uppvispat
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i maskin i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bollar. Lägg dem i bullformar på en plåt.
3. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund.
4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en stor grop med fingret i mitten på varje bulle. Pensla kanterna på bullarna med ägg.
5. Fyll groparna med marsankräm. Strö pärlsocker på kanten.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10–11 min eller tills de fått fin färg på kanterna.
Dessa bullar var enkla att baka och så goda, så har du lite tid över kan jag rekommendera dessa.
Kram Lotta
Hejsan! Har bakat bullarna med marsan och ville bara säga att degen var toppen😊 så tack för detta recept
Å vad roligt! Jag tyckte också att receptet var bra och att degen inte blev så kladdig. Kram Lotta 😊