Bensinpriset ökar

REKLAM BIXIA

Bensinpriset ökar och mer och mer och även elen så många går i tankar att köpa en bil som går på el. Vi har ju valt att ha hybridbilar som innebär el och bensin, men om jag ska åka och handla tex så kan jag bara åka på el. Elen köper vi av Bixia som också är närproducerad från sol, vind och vatten.

Nu har ju även min man valt att skaffa ett jobb så han kan jobba hemifrån så kan vi ytterligare sänka våra bensinkostnader. Vi försöker att hitta lösningar och göra lite mer åtgärdar både för att sänka onödiga kostnader och vara lite snällare mot miljön. Vi har också sänkt våra elkostnader med hälften genom att bo mindre.

Våran laddbox till bilarna har vi beställt hos Bixia som varit här och installerat detta. Vi hade först kontakt med dem genom deras kundservice som guida oss till den bästa lösningen. Vill du läsa mer om Ladda elbil hemma och vad som man ska tänka på så finns information HÄR

Vad kostar det att ladda bilen brukar många fråga. Bixia svara så här.

Kostnaden för att ladda ett batteri från tomt till fullt varierar beroende på batteriets storlek. Ett riktvärde kan vara att multiplicera batterikapaciteten (i kWh) med kostnaden för el (cirka 1,8 kr/kWh). En elbil med en batterikapacitet på 40 kWh kostar då cirka 40 x 1,8 = 72 kr att ladda.

Vi har sänkt våra bensin kostnader med 1/3 mot innan. Du får också skatteavdrag på din laddbox med upp till 50%

Du kan göra skatteavdrag på upp till 50 % av kostnaden för material och arbete kopplat till installationen av laddboxen. Avdraget kan som högst uppgå till 50 000 kronor per person och år. Skatteavdraget fungerar på samma sätt som ROT-avdraget vilket innebär att du får avdraget direkt på din faktura. Företaget som utför installationen begär sedan resterande kostnad från Skatteverket.

Min man laddar också bilen på jobbet de dagar han jobbar i stan så han kan även åka på el hem till landet när dagen är slut.

Just nu är efterfrågan stor på att installera laddboxar men Bixia hälsar att alla är välkomna att kika in och höra av sig till dem för mer information HÄR

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *