Kallsådd av sommarblommor

Innehåller annonslänkar

Jag har fått frågor på mina kallsådder av sommarblommor. Det är första gången jag gör så här så jag hoppas att det ska bli bra. Att kallså är väldigt enkelt. Jag har använt mina vanliga plastkärl som jag har varje år och tvättar efter varje säsong ,men det går såklart bra att använda godislådor också med hål i.

Först fyller jag de svarta odlingslådorna med P-jord nästan hela vägen upp, lägger i frön och sedan har jag såjord på toppen. Högst upp strör jag lite vermiculite och i såjorden har jag haft i lite perlite ( inget man måste) Vattna sparsamt.

Jag har ställt ner allt i en plastlåda som jag gjort hål i och nu är det bara att vänta att det ska börja gro när värmen kommer. På så sätt ska plantorna bli lite knubbigare och härdigare.

Några av de sorter som jag satt är blåklint, zinnia, solros, vallmo, jätteverbena och en hel del andra sorter som jag inte vet om det kommer fungera men jag tänker testa mig fram. När man odlar får man lägga prestigen åt sidan att allt ska fungera och bara pröva sig fram och testa. Det är så man lär sig. Frön hittar du HÄR

Nu ska jag möta killen som ska sätta våra stolpar till staketet och sedan promenad med min vän Maria och handla till Philips 20 års dag.

Ha en härlig fredag!

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Kallsådd av sommarblommor”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *