Baka semlor

Det blåser som tusan och kommit en del snö här, men jag ska ingenstans idag så det går ingen nöd på mig. Det är ganska mysigt ändå och jag varit ute två gånger med hunden också så man får lite luft ner i lungorna och känner vinden i ansiktet.

Jag har också tagit tag i massa olika saker som jag skjutet på efter flytten. Bokat ny tandläkare i Västervik, bokat ny Synsambutik i Vimmerby, bokat vaccin till katten så han kan bo på katthotell om vi bokar någon resa när det är bättre med covid ( vi ska åka till London, förhoppningsvis i år), förnyat recept på 1177 osv Tagit tag i massa saker som jag bara haft i huvudet innan. Skönt!

Igår bakade jag semlor efter Fridas bakblogg recept. De blev så fluffiga och fina med detta receptet men ska jäsa i 2 timmar så man har tid på sig. Det är min dotter Elin som inspirerar mig mycket när det gäller bakning och min son när det gäller matlagning. Hon bakar ofta efter Fridas recept.

Nu ska jag ta tag i att beställa mig en riktigt bra baktermometer för det skulle vi behöva en.

Jag brukar få många frågor vad jag har för maskin jag bakar med och just nu har vi en Smeg här hemma. Min Kitchen aid har jag gett till sonen och så har jag en assistent original som är suverän till stora degar.

Nu ska jag fortsätta ta tag i mailen här och allt som ska fixas så önskar jag er en fin, fin dag

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Baka semlor”

 1. Ser så underbart gott ut!
  Vilken maskin skulle du välja om du skulle köpa en ny idag; Smeg eller Kitchen Aid? Har länge tänkt köpa en men har svårt att bestämma vilken jag ska köpa. Bakar inte så stora degar utan vill ha till en liten bull-eller bröddeg och gärna för att kunna strimla och skiva grönsaker med också.
  Snygg, smidig och bra vill jag att den ska vara! 🙂

  Vill passa på och tacka för din inspirerande blogg också!

  Kram P

  1. Hej, om jag skulle välja en maskin för att den är snygg också skulle det bli Smeg, men ska du ha en maskin som är stark och klarar stora degar men kanske inte lika snygg då ska du välja en assistent original. Tack för snälla ord. Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *