Baka pizza hemma

Innehåller annonslänkar

Jag har haft en sådan lugn och skön helg. Igår regnade det hela dagen så vi åt mest god mat och var inne. Det blev pizza i nya pizzaugnen och de blev så goda.

Kalle brukar baka egna pizzor här hemma men vi har ju haft pizzasten i ugnen innan men nu var det dags att prova den nya pizzaugnen som heter Ooni Karu 12. Kalle ville ha den som man eldar med ved eller kol.

Han har också köpt till ett överdrag, en pizzaspade i trä och en i metall. Träspaden använder man när man lägger in pizzan och metallspaden när man tar ut den. Det går fort , tar ca 1 min så är den klar. Vi har också köpt en termometer som avläser värmen så man vet när det är tillräckligt varmt. Det här nere vi ska bygga om så vi kan ha utekök sedan.

När vi bakar pizzor så använder vi den här degen som är väldigt bra. Vi kommer säkert prova att göra egna degar framöver. Sedan har vi tomatsås, mozarella, champinjoner och västerbottenost på. När pizzan är klar lägger vi på serranoskinka och basilika.

Ja detta är ju bara början, vi kommer prova göra många olika sorters pizzor. Vår son som är matintresserad kommer vilja testa och längtar efter detta.

Idag har vi varit ute och gått 7 km i skogen så nu latar vi oss. Jag ska kolla in snickarbyxor, tycker det är så fint. Tror det blir dessa här.

Ha en fin kväll

Kram Lotta

Servettring här
vas här
Ljus här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Baka pizza hemma”

 1. Dom ser supergoda ut 😍
  Jag kan tipsa om Zetas recept på pizzadeg, den blir jättegod!
  Kram på dig 🥰

  1. Anne-Charlotte

   Å tack för tips, då ska vi kolla in det framöver. Blir nog pizza till nästa helg igen 🙂 Kram Lotta 💕

   1. Vi har nyss köpt en pizzasten och vår ugn kommer upp i 300 grader…så det blir hemmagjord pizza lite då och då nu 😅 vi vill inte köpa pizza längre utan tycker våra egna är mkt godare. I helgen gjorde vi kebabpizza och mozzarella/pesto…mums va gott det var.
    Tack för en fin blogg och allt du delar med dig av ❤
    Ha en fin vecka! Kram Sofia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *