Älskar gårdsbutiker

Innehåller annonslänkar

Jag tycker så mycket om att besöka gårdsbutiker så det är någonting jag vill tipsa mer om nu när jag jobbar hemma lite mer.

Jag har längtat efter att plocka hallon och fylla frysen med bär igen. Vi har inte så många hallonbuskar och jag vill helst inte köpa hallon på Ica varje vecka. Det blev en tur till Axelssons i Aby så kunde jag stanna i Vimmerby och uträtta lite ärenden på vägen hem.

Hos Axelssons i Aby behöver man inte boka tid innan man kommer och de har både jordgubbar, hallon och björnbär. Jordgubbarna var slutet på säsongen och några björnbär såg jag inte men hallon däremot fanns det massor fina och stora av.

Om man inte orkar och kan plocka så har de en fin gårdsbutik där man kan köpa bär, grönsaker, dricka, sylt och massa annat.

Jag tog även en våffla innan jag satte igång att plocka, det finns café och glass mm.

Nu har jag fyllt frysen med många påsar hallon och sonen tog även med sig 5 kg blåbär som vi köpt på annat håll. Nu har vi mycket bär att göra goda saker med. Tänkte att jag skulle bjuda på lite recept framöver.

Idag är det keramik för mig, jag har köpt till ett tillfälle att glasera mina gamla saker som jag gjorde förra terminen så de är klara när keramiken börjar igen. Philip är här och kom igår och vi har ätit frukost på bryggan och tagit upp kräftorna.

Idag tipsar jag om dessa fina nyheter som jag ska åka och titta på porslin Purple här, Christel mugg här , snygga burkar här , fina bordstablettr 10 kr/st här , must kökshandduk här , bricka här

Allt gott 🌼

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Älskar gårdsbutiker”

  1. Jag blir oftast köpgalen i gårdsbutiker🤪 även om jag kan åka dit när jag vill. Älskar också självplock- lite trevligt barndomsminne då vi ofta plockade hallon, vinbär, jordgubbar, äpplen o tom gurka på självplock när jag var liten. Nu längtar jag efter att majsen ska bli mogen o att självplocket ska öppna för det.

    1. hej, jag har också fina barndomsminnen när farmor och farfar oh vi plockade jordgubbar. Visst älskar man gårdsbutiker, där vill man gå loss 🙂 Kram 💕

  2. Vad underbart med frukost på bryggan. Jag är också förtjust i sensommar och höst och älskar den höga luften.
    I dag blir det en mini kräftfest här hemma med lite godsaker. Tyvärr var kräftfångsten dålig i år så vi fick köpa till lite kräftor.
    Ha en fin dag och tack för alltid härlig läsning!
    Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *