Nu är vi redo för att ha gäster, fixat klart mat och efterätt, dukat osv. Ikväll ska vi bjuda på semifreddo med hallon och daim. I min form Gerbera har jag dubbel sats. Den här står i frysen nu och gottar till sig.
Här kommer receptet från mitt kök
6 portioner
- 200 g vit choklad
- ½ dl strösocker
- 3 stora äggulor
- 1 vaniljstång
- 3 ½ dl vispgrädde
- 3 stora äggvitor
- 2 Dubbeldaim
- 250 g färska hallon
Garnering
- vit choklad
- färska bär
- nötter
30 minuter
- Smält den vita chokladen över ett vattenbad och ställ åt sidan så länge.
- Vispa socker och äggula pösigt med elvisp i en bunke.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en bunke, häll ner grädden och vispa tills det börjar bildas toppar.
- Häll ner den smälta chokladen i äggblandningen och rör till en smidig kräm med en slickepott. Vänd ner grädden lite i taget och rör tills allt går ihop.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd försiktigt ner dem i blandningen. Vänd ihop till en glassmet.
- Hacka Daim i lagom stora bitar.
- Klä en enlitersform med plastfolie och häll i lite av smeten i botten. Strö över lite hackad Daim och färska hallon och fortsätt sedan att varva smet, choklad och hallon. Avsluta med ett lager glassmet.
- Låt stå i frysen i 4–6 timmar eller helst över natten.
- Ta ut ur frysen, vänd upp och ner på ett fat och dekorera med riven, vit choklad, bär och/eller nötter.
Kram Lotta
Åg guuud va gott!!!
Mmmm, ser så gott ut. kram jannice
Det ser jättegott ut. Det är så gott med hallon. Det receptet får jag testa i jul. Ha en fin andra advent.