Semifreddo med hallon och daim

 
 
Nu är vi redo för att ha gäster, fixat klart mat och efterätt, dukat osv. Ikväll ska vi bjuda på semifreddo med hallon och daim. I min form Gerbera  har jag dubbel sats. Den här står i frysen nu och gottar till sig. 
 
Här kommer receptet från mitt kök
 
6 portioner
  • 200 g vit choklad
  • ½ dl strösocker
  • 3 stora äggulor
  • 1 vaniljstång
  • 3 ½ dl vispgrädde
  • 3 stora äggvitor
  • 2 Dubbeldaim
  • 250 g färska hallon
Garnering
  • vit choklad
  • färska bär
  • nötter
 30 minuter

  1. Smält den vita chokladen över ett vattenbad och ställ åt sidan så länge.
  2. Vispa socker och äggula pösigt med elvisp i en bunke.
  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en bunke, häll ner grädden och vispa tills det börjar bildas toppar.
  4. Häll ner den smälta chokladen i äggblandningen och rör till en smidig kräm med en slickepott. Vänd ner grädden lite i taget och rör tills allt går ihop.
  5. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd försiktigt ner dem i blandningen. Vänd ihop till en glassmet.
  6. Hacka Daim i lagom stora bitar.
  7. Klä en enlitersform med plastfolie och häll i lite av smeten i botten. Strö över lite hackad Daim och färska hallon och fortsätt sedan att varva smet, choklad och hallon. Avsluta med ett lager glassmet.
  8. Låt stå i frysen i 4–6 timmar eller helst över natten.
  9. Ta ut ur frysen, vänd upp och ner på ett fat och dekorera med riven, vit choklad, bär och/eller nötter.
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Semifreddo med hallon och daim”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.