50 gram smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk socker
12-13 dl mjöl
Dela sönder jästen i en bunke. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt i bunken c:a 30 minuter. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Rulla ut 2 längder. Dela varje längd i 6-7 bitar och forma runda bullar. Kavla eller platta med handen ut dem till tunna runda kakor. Lägg dem på smorda eller bakpappersklädda plåtar. Nagga kakorna med en gaffel. Jäs dem under bakduk c:a 30 minuter. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Ser underbara ut. Ska handla och direkt hem och baka efter jobbet…..har vi mums frukost i morgon 😘👌🏻
Mmm. Vad goda dom ser ut.
Måste bara göra dom!
Ha en bra helg♥
Ser verkligen fluffiga och goda ut! Kan man använda vanligt vetemjöl i?
Så härliga dom ser ut, måste definitivt testa.
Ser supersmarriga ut, tänk om man skulle försöka sig på att baka dom… Måste bara fråga, hur länga arbetar du degen innan första jäsningen?
Önskar dig och din familj en fin helg!❤️
Hej, jag kör i min assistent minst 5 min. Kram Lotta
De ser jätte goda ut. Vill baka dem redan i detta nu=)
Åh nej så goda dom såg ut!! Längtar tills vi flyttar till vårt nya fina hus på onsdag.. Där efter ska det bakas o fixas o bloggas massor!! Så underbart! 😍
Lycka till med nya huset. Kram Lotta
Eftersom jag hamnade i sängen med magsjuka så bidde det inget bakat i helgen, men nu doftar det ljuvligt här i huset av nygräddade thekakor, ska strax smakas av
Å, så goda tekakorna blev. Mjölet är ju superbra. Det var lätt att baka.
Jag har bakat tekakorna idag, och de blev väldigt goda med mjölet från Ramlösa kvarn. Kram
Å kul att du gillade dem, det är ett toppenrecept tycker jag. Kram Lotta
Detta måste jag testa! I vanliga fall blir det bara scones hemma.. Tack för tips & inspiration!