Tekakor

 
 
 
Dessa tekakor måste ni baka, men använd gärna ett bra mjöl så blir de ännu fluffigare och goda. Jag använde denna gång från Ramlösa kvarn finns i bra matbutiker.
 
Du kan också göra hamburgerbröd eller pitabröd på samma deg. Jag gjorde dubbelsats av tekakor att ta med till fjällen. 
 
 
 
Ca 12-14 st 
50 gram jäst
50 gram smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk socker
12-13 dl mjöl

Dela sönder jästen i en bunke. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt i bunken c:a 30 minuter. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Rulla ut 2 längder. Dela varje längd i 6-7 bitar och forma runda bullar. Kavla eller platta med handen ut dem till tunna runda kakor. Lägg dem på smorda eller bakpappersklädda plåtar. Nagga kakorna med en gaffel. Jäs dem under bakduk c:a 30 minuter. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 10-12 minuter.

 
 
 
Ha en bra fredag
 
Kram Lotta
 
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

16 reaktioner på ”Tekakor”

  1. Ser supersmarriga ut, tänk om man skulle försöka sig på att baka dom… Måste bara fråga, hur länga arbetar du degen innan första jäsningen?

    Önskar dig och din familj en fin helg!❤️

  2. Åh nej så goda dom såg ut!! Längtar tills vi flyttar till vårt nya fina hus på onsdag.. Där efter ska det bakas o fixas o bloggas massor!! Så underbart! 😍

  3. Eftersom jag hamnade i sängen med magsjuka så bidde det inget bakat i helgen, men nu doftar det ljuvligt här i huset av nygräddade thekakor, ska strax smakas av

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *