Vi hade mogna bananer hemma igår så jag gjorde en banankaka till eftermiddagsfikat. Ja vi fikar ofta bara på kaffe men annars har det blivit många glassar i sommar, älskar glass. Baka kan det bli mer av framöver men jag vill ju inte ha för mycket i frysen. Det är ju det där med att inte trigga sockersuget när man går hemma 🙂
Recept banankaka
Recept från Ica
Smör 75 gr, Mjölk 1/2 dl, ägg 2 st, strösocker 2 dl, 2 mogna bananer , 1 tsk kanel, 3 dl vetemjöl, 1/2 tsk bakpulver
- Sätt ugnen på 175°.
- Smörj och bröa en avlång form, ca 1 ½ liter.
- Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna.
- Rör ner banan, kanel och mjölet blandat med bakpulver i äggblandningen.
- Tillsätt snabbt mjölkblandningen och häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 min.
Idag ska vi åka och hälsa på barnen i stan. Elin skulle få upp några tavlor och så ska vi äta något gott tillsammans.
Bäst att sätta lite fart här, vid den här tiden brukar det bli hundpromenad innan det blir lunch tillsammans.
Ha en fin dag
Kram Lotta